Як приготувати качку а-ля магре з ягідним соусом
- Качку вимочуємо в воді або яблучному сокові з сіллю (на 2 л рідини 1 ст.л. солі) протягом двох-трьох годин.
- Потім дістаємо з рідини і залишаємо на ніч на нижній полиці холодильника.
- Обробляє качку: вирізаємо грудку, намагаючись не пошкодити шкірку.
- Іншу частину тушки ділимо на порційні шматочки.
- На грудинці надрізаємо шкірку.
- Качине м’ясо солимо, грудку відкладаємо, а з решти частин качки знімаємо жир, викладаємо на деко і запікаємо в розігрітій до 180 С духовці протягом 40 хвилин.
- Качину грудку підсмажуємо на пательні без масла.
- Коли грудинка підсмажиться з двох сторін, зливаємо жир, грудинку поливаємо вершковим маслом, в якому смажилися яблука, і доводимо до готовності в духовці протягом 5 хвилин. Якщо ви будете обсмажувати качку на пательні без антипригарного покриття, викладайте її на холодну пательну, робіть максимальний вогонь, а як тільки з качки почне витоплюватися жир, зменшіть вогонь.
Приготування яблучного гарніру
- Яблука нарізаємо часточками, видаляємо насіння і викладаємо в розтоплене вершкове масло.
- Обсмажуємо хвилину і додаємо дрібку цукру. Карамелізуємо.
Приготування журавлинного соусу
- Журавлину перебиваємо блендером в пюре.
- Перекладаємо пюре із журавлини в сотейник, додаємо вино, цукор, гілочки чебрецю і чорний перець горошком.
- Готуємо до загустіння.
Читайте також: Домашня паста з качкою