Качка а-ля магре з ягідним соусом

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Ідеальне поєднання качки з яблуками і журавлинним соусом зробить цю страву родзинкою будь-якого святкового столу
Зберегти в кулінарну книгу
Складові
Качка1 шт
Яблука4 шт
Цукор (для карамелі)1 ст.л.
Масло20 г
Журавлина200 г
Вино червоне150 мл
Гілочки чебрецю2 шт
Чорний перець горошком5 шт
Цукор (для соусу)2 ст.л.
Сіль0.00 за смаком
Додати в список покупок

Як приготувати качку а-ля магре з ягідним соусом

  1. Качку вимочуємо в воді або яблучному сокові з сіллю (на 2 л рідини 1 ст.л. солі) протягом двох-трьох годин.
  2. Потім дістаємо з рідини і залишаємо на ніч на нижній полиці холодильника.
  3. Обробляє качку: вирізаємо грудку, намагаючись не пошкодити шкірку.
  4. Іншу частину тушки ділимо на порційні шматочки.
  5. На грудинці надрізаємо шкірку.
  6. Качине м’ясо солимо, грудку відкладаємо, а з решти частин качки знімаємо жир, викладаємо на деко і запікаємо в розігрітій до 180 С духовці протягом 40 хвилин.
  7. Качину грудку підсмажуємо на пательні без масла.
  8. Коли грудинка підсмажиться з двох сторін, зливаємо жир, грудинку поливаємо вершковим маслом, в якому смажилися яблука, і доводимо до готовності в духовці протягом 5 хвилин. Якщо ви будете обсмажувати качку на пательні без антипригарного покриття, викладайте її на холодну пательну, робіть максимальний вогонь, а як тільки з качки почне витоплюватися жир, зменшіть вогонь.

Приготування яблучного гарніру

  1. Яблука нарізаємо часточками, видаляємо насіння і викладаємо в розтоплене вершкове масло.
  2. Обсмажуємо хвилину і додаємо дрібку цукру. Карамелізуємо.

Приготування журавлинного соусу

  1. Журавлину перебиваємо блендером в пюре.
  2. Перекладаємо пюре із журавлини в сотейник, додаємо вино, цукор, гілочки чебрецю і чорний перець горошком.
  3. Готуємо до загустіння.

Читайте також: Домашня паста з качкою

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Картопля фрі в каструлі
Тушкована картопля з грибами
Смажена картопля з часником
Плов з м’ясом: рецепт приготування
Паста Карбонара без вершків
Борщ без буряка
Пастуший пиріг
Куряча печінка з айвою і шавлією
Польова каша: як приготувати куліш
Котлети із топінамбура
Топінамбур у фритюрі
Брюссельска капуста по-італійськи
Англійське рагу із гарбуза
Печеня із топінамбура (відеорецепт, Все буде добре)
Гречка з грибами та свининою у мультиварці

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
крабовый салат с овощами
Простий овочевий салат з крабовими паличками
рецепт салата с курицей и огурцами, рецепт приготовления салата с курицей и огурцами, как приготовить салат с курицей и огурцами, состав салата с курицей и огурцами, как приготовить салат с курицей и огурцами
Салат з куркою та огірками