Качка а-ля магре з ягідним соусом


1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
приготовлено 0 разів


Переглянути відгуки

Ідеальне поєднання качки з яблуками і журавлинним соусом зробить цю страву родзинкою будь-якого святкового столу

Знайти рецепт із моїх інгредієнтів

Інгредієнти
Додати в список покупок
Качка1шт
Яблука4шт
Цукор (для карамелі)1ст.л.
Масло20г
Журавлина200г
Вино червоне150мл
Гілочки чебрецю2шт
Чорний перець горошком5шт
Цукор (для соусу)2ст.л.
Сіль0за смаком

Як приготувати качку а-ля магре з ягідним соусом

  1. Качку вимочуємо в воді або яблучному сокові з сіллю (на 2 л рідини 1 ст.л. солі) протягом двох-трьох годин.
  2. Потім дістаємо з рідини і залишаємо на ніч на нижній полиці холодильника.
  3. Обробляє качку: вирізаємо грудку, намагаючись не пошкодити шкірку.
  4. Іншу частину тушки ділимо на порційні шматочки.
  5. На грудинці надрізаємо шкірку.
  6. Качине м’ясо солимо, грудку відкладаємо, а з решти частин качки знімаємо жир, викладаємо на деко і запікаємо в розігрітій до 180 С духовці протягом 40 хвилин.
  7. Качину грудку підсмажуємо на пательні без масла.
  8. Коли грудинка підсмажиться з двох сторін, зливаємо жир, грудинку поливаємо вершковим маслом, в якому смажилися яблука, і доводимо до готовності в духовці протягом 5 хвилин. Якщо ви будете обсмажувати качку на пательні без антипригарного покриття, викладайте її на холодну пательну, робіть максимальний вогонь, а як тільки з качки почне витоплюватися жир, зменшіть вогонь.
 Пательню з антипригарним покриттям перед смаженням качки потрібно сильно розігріти.

Приготування яблучного гарніру

  1. Яблука нарізаємо часточками, видаляємо насіння і викладаємо в розтоплене вершкове масло.
  2. Обсмажуємо хвилину і додаємо дрібку цукру. Карамелізуємо.

Приготування журавлинного соусу

  1. Журавлину перебиваємо блендером в пюре.
  2. Перекладаємо пюре із журавлини в сотейник, додаємо вино, цукор, гілочки чебрецю і чорний перець горошком.
  3. Готуємо до загустіння.

Читайте також: Домашня паста з качкою




Мені вдалося!
Зберегти в кулінарну книгу

Рекомендуємо
Бельгійські вафлі: рецепт
Курячі крокети
Омлет: простий рецепт
Гречаники з грибами
Жульєн з куркою і грибами
Пахлава медова
Білий глег з грушею
Ванільні вафлі
Суп-пюре з овочів (фоторецепт)
Жульєн з куркою та грибами (Все буде смачно) (відеорецепт)
Макаруни – рецепт печива
Кава по-східному
Домашній сир за 45 хвилин (фоторецепт)
Спагеті з морепродуктами


Новини партнерів


ВГОРУ

Додавання в кулінарну книгу

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити