Готуємо з нами: Мексиканські овочеві роли (фоторецепт)
Для приготування ролів в домашніх умовах нам знадобиться:
- Рис – 1-1,5 склянки
- Водорості норі – 6-8 шт.
- Філе тунця, лосося – 400 г
- Рисовий оцет – 4-5 ст. л.
- Маринований імбир – за смаком
- Соєвий соус – за смаком
- Сіль, цукор – за смаком
Як приготувати роли: рецепт
Варимо рис
Гарненько миємо в воді рис, протягом 10 секунд досить сильно віджимаємо його руками, заливаємо свіжою водою і повторюємо процедуру до тих пір, поки рідина не стане прозорою.
Вибирайте рис з короткими і круглими зернятками. Довгий рис не підійде, оскільки він дуже сухий і утримує воду й загорнути такий рис в норі не вийде.
Рис викладаємо в глибоку каструлю і наливаємо води в пропорції приблизно 1:1,5. Залежно від режиму варіння вода через деякий час вбереться в рис, і на його поверхні виникнуть маленькі отвори. Прибираємо каструлю з вогню і, не знімаючи кришки, настоюємо 15 хвилин.
Готуємо начинку і заправку
Цукор і сіль розчиняємо в оцті, який можна трохи нагріти. Рибу й інші інгредієнти для начинки ріжемо на вузькі довгі смуги.
Після цього в широкий контейнер рівним шаром укладаємо гарячий рис. Додаємо до нього заправку, вливаючи її тонкою цівкою по дерев’яній лопатці, якою потрібно одночасно перемішувати рис. Розподіляємо рис по поверхні контейнера і накриваємо паперовим рушником, залишивши остигати.
Формуємо роли
Лист норі складаємо навпіл і розрізаємо ножицями. На бамбуковий килимок (макісу) викладаємо одну половинку норі блискучою стороною вниз. Шорстка сторона повинна залишитися вгорі.
Руки змочуємо водою, в яку доданий оцет. Беремо 4 столові ложки рису з гіркою і розподіляємо рис по всій поверхні норі. Залишаємо вільну смужку з верхнього краю (близько 1 см), а внизу відступаємо від краю на 0,5 см.
Не забувайте постійно змочувати руки, щоб розподіляти рис рівномірно. Висота рисового шару повинна скласти близько 7 мм
Зверху викладаємо рибу. Нижній край водорості поєднуємо з краєм килимка. Утримуючи начинку, килимок піднімаємо і починаємо згортати його рухами вперед і вгору, закручуючи рол до тих пір, поки його край не впреться в протилежну сторону норі. Далі край килимка трохи згинаємо і, не натискаючи на рол, покочуємо його назад-вперед.
Нарізаємо роли
Занурюємо кінчик ножа в оцтову воду – завдяки цьому ніж буквально прослизне крізь липкий рис.
Японські кухарі радять розрізати рол по центру, а потім кожен “рулетик” ще на три частини.
Подаємо роли з імбиром і соєвим соусом.
Читайте також: Як приготувати рис для суші