Роли з тунцем і лососем

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Японська кухня
Основа традиційних ролів - рис і риба. Якщо філе тунця, лосося і т.д. можна купити в магазині, то банальне варіння рису для ролів - це ціла наука. Але її під силу освоїти кожному, дотримуючись деяких правил, а яких саме, ми зараз розповімо
Зберегти в кулінарну книгу

Готуємо з нами: Мексиканські овочеві роли (фоторецепт)

Для приготування ролів в домашніх умовах нам знадобиться:

  • Рис – 1-1,5 склянки
  • Водорості норі – 6-8 шт.
  • Філе тунця, лосося – 400 г
  • Рисовий оцет – 4-5 ст. л.
  • Маринований імбир – за смаком
  • Соєвий соус – за смаком
  • Сіль, цукор – за смаком

Як приготувати роли: рецепт

Варимо рис

Гарненько миємо в воді рис, протягом 10 секунд досить сильно віджимаємо його руками, заливаємо свіжою водою і повторюємо процедуру до тих пір, поки рідина не стане прозорою.

Вибирайте рис з короткими і круглими зернятками. Довгий рис не підійде, оскільки він дуже сухий і утримує воду й загорнути такий рис в норі не вийде.

Рис викладаємо в глибоку каструлю і наливаємо води в пропорції приблизно 1:1,5. Залежно від режиму варіння вода через деякий час вбереться в рис, і на його поверхні виникнуть маленькі отвори. Прибираємо каструлю з вогню і, не знімаючи кришки, настоюємо 15 хвилин.

Готуємо начинку і заправку

Цукор і сіль розчиняємо в оцті, який можна трохи нагріти. Рибу й інші інгредієнти для начинки ріжемо на вузькі довгі смуги.

Після цього в широкий контейнер рівним шаром укладаємо гарячий рис. Додаємо до нього заправку, вливаючи її тонкою цівкою по дерев’яній лопатці, якою потрібно одночасно перемішувати рис. Розподіляємо рис по поверхні контейнера і накриваємо паперовим рушником, залишивши остигати.

Формуємо роли

Лист норі складаємо навпіл і розрізаємо ножицями. На бамбуковий килимок (макісу) викладаємо одну половинку норі блискучою стороною вниз. Шорстка сторона повинна залишитися вгорі.

Руки змочуємо водою, в яку доданий оцет. Беремо 4 столові ложки рису з гіркою і розподіляємо рис по всій поверхні норі. Залишаємо вільну смужку з верхнього краю (близько 1 см), а внизу відступаємо від краю на 0,5 см.

Не забувайте постійно змочувати руки, щоб розподіляти рис рівномірно. Висота рисового шару повинна скласти близько 7 мм

Зверху викладаємо рибу. Нижній край водорості поєднуємо з краєм килимка. Утримуючи начинку, килимок піднімаємо і починаємо згортати його рухами вперед і вгору, закручуючи рол до тих пір, поки його край не впреться в протилежну сторону норі. Далі край килимка трохи згинаємо і, не натискаючи на рол, покочуємо його назад-вперед.

Нарізаємо роли

Занурюємо кінчик ножа в оцтову воду – завдяки цьому ніж буквально прослизне крізь липкий рис.

Японські кухарі радять розрізати рол по центру, а потім кожен “рулетик” ще на три частини.

Подаємо роли з імбиром і соєвим соусом.

Читайте також: Як приготувати рис для суші

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Брюссельська капуста по-італійськи
13 рецептів картоплі в духовці
Піца народів світу
Аранчіні — простий рецепт
Тефтелі із фаршу Асорті
Рибні котлети — відеорецепт приготування
Котлета по-київськи — рецепт від експертів Все буде добре
Курячі котлети
Як приготувати фрикадельки з підливою
Кус-кус — ТОП-3 рецепти з м’ясом
Бефстроганов — рецепт приготування
Самса з м’ясом — простий рецепт
Квашена капуста по-румунськи
Пальчики — рецепт м’ясних рулетів
Фуа-гра — рецепт приготування

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
рецепт глинтвейна от простуды, рецепт приготовления глинтвейна от простуды, как приготовить глинтвейн от простуды, состав глинтвейна от простуды, как приготовить глинтвейн от простуды
Глінтвейн від застуди — рецепт
рецепт гаспачо с авокадо, рецепт приготовления гаспачо с авокадо, как приготовить гаспачо с авокадо, состав гаспачо с авокадо, как приготовить гаспачо с авокадо
Гаспачо з авокадо