Як правильно вибрати і фарбувати яйця на Великдень

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Великдень 2018
Готуємося до Великодня — вибираємо яйця і розбираємося, як варити і фарбувати їх так, щоб вони не полопалися і вийшли гарними
Зберегти в кулінарну книгу

Як вибрати яйця на Великдень

  1. У магазині вибирайте яйця у фірмовій упаковці перевіреного бренду зі штампом заводу
  2. На ринку питайте у продавця висновок лабораторного аналізу — на великих ринках щоранку завжди є перевірка санепідемстанції
  3. Просвічуйте яйця на світлі: вибирайте тільки ті, де немає мікротріщин. Сальмонела не знаходиться у яйці спочатку, вона потрапляє туди зі шкаралупи. Чим більше на яйці тріщин, тим більша ймовірність, що воно заражене небезпечним паразитом
  4. Дивіться на маркування: якщо написано Д — це дієтичне яйце, воно найсвіжіше, йому не більше 7-ми днів. Якщо вказано С — це столове яйце, йому до 25 днів
  5. Вибирайте матові яйця — якщо шкаралупа блищить, немов намазана маслом, це яйце несвіже
  6. Звертайте увагу на запах яєць. У свіжих запаху немає, тому якщо щось відчули в яйці, можливо, воно вже зіпсовано.

Як зберігати яйця

  • Яйця потрібно зберігати в холодильнику, на полиці біля морозильника — вона найхолодніша.
  • Не можна залишати яйця в дверцятах холодильника. Через те, що ми постійно відкриваємо і закриваємо холодильник, температура на полицях стрибає, а яйця вбирають сторонні запахи.
  • Яйця краще зберігати в закритому лотку, гострим кінцем вниз — так вуглекислий газ, який є в тупому кінці яйця, не підніматиметься через все яйце і не зіпсує його завчасно
  • Якщо яйця не поміщаються в холодильнику, їх можна зберігати в підвалі або темному прохолодному місці. Для цього натріть їх олією та пересипте сіллю, піском або соломою.

Читайте: Рецепт паски на Великдень

Як правильно варити яйця

  • Перед тим, як варити яйця, нагрійте їх кілька хвилин в кімнатній температурі — так, потрапивши в холодну воду, вони не потріскаються
  • Якщо вже після покупки ви помітили мікротріщини і не хочете, щоб яйце витекло при варінні, змастіть його лимонним соком, а холодну воду перед варінням додайте чайну ложку солі
  • Краще класти яйця в холодну воду, поступово підігріваючи її, а не заливати окропом
  • Якщо є сумніви в якості яєць, помийте їх прямо перед приготуванням в розчині соди — вона знищить сальмонелу. Мити яйця потрібно безпосередньо перед приготуванням: якщо помити їх і відкласти на пару днів, яйця стухнуть
  • Перевірити свіжість яєць можна, опустивши їх у воду. Свіжі завжди опускаються на дно, а стухші — спливають.

Як правильно фарбувати яйця

  1. Для крашанок беріть тільки свіжі яйця — у полежалих подськорлупової оболонка відстала більше, тому вони можуть тріснути на будь-якому етапі фарбування
  2. Фарбуйте маленькі яйця — вони міцніші. Краще, щоб їм було від 6 до 15 днів
    Щоб яйця добре чистилися після фарбування, після варіння і перед фарбуванням опустіть їх в холодну воду
  3. Якщо у вас багато коричневих яєць, просто пофарбуйте їх в темні кольори. На якість яєць їх колір ніяк не впливає.
  4. Для крашанок можна взяти і перепелині яйця — варити їх потрібно всього 3 хвилини, а ще від них неможливо заразитися сальмонельозом. Через різницю в температурі перепелів і курей, на перепелиних яйцях збудники сальмонельозу не живуть.

Після того, як ви брали в руки свіжі яйця, обов’язково мийте руки з милом, щоб сальмонела не потрапила на інші продукти або в ваш організм

Читайте також: 

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Кекси, мафіни, капкейки — у чому різниця?
Все про бісквіт: секрети приготування та оригінальні рецепти
10 хитрощів від шеф-кухарів
Як приготувати зефір: 3 рецепти
Що приготувати з кисломолочного сиру: 5 смачних варіацій
Як заготовити гриби на зиму: 4 популярних способи
Осінні рецепти: 5 незабутніх страв
Горіховий Спас 2018: що потрібно і не можна робити, щоб рік був хорошим
Латте і капучино: 5 відмінностей
Скільки випікати бісквіт в духовці?
5 неочевидних способів приготування риби, про які ви можете не знати
Як приготувати справжню шаурму вдома
5 секретів ідеальної консервації від наших мам і бабусь
Як заморозити шпинат? 3 простих способи
Як готувати стручкову квасолю: 7 порад

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
рецепт глинтвейна от простуды, рецепт приготовления глинтвейна от простуды, как приготовить глинтвейн от простуды, состав глинтвейна от простуды, как приготовить глинтвейн от простуды
Глінтвейн від застуди — рецепт
рецепт гаспачо с авокадо, рецепт приготовления гаспачо с авокадо, как приготовить гаспачо с авокадо, состав гаспачо с авокадо, как приготовить гаспачо с авокадо
Гаспачо з авокадо