Як правильно вибрати і фарбувати яйця на Великдень

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Великдень 2018
Готуємося до Великодня — вибираємо яйця і розбираємося, як варити і фарбувати їх так, щоб вони не полопалися і вийшли гарними
Зберегти в кулінарну книгу

Як вибрати яйця на Великдень

  1. У магазині вибирайте яйця у фірмовій упаковці перевіреного бренду зі штампом заводу
  2. На ринку питайте у продавця висновок лабораторного аналізу — на великих ринках щоранку завжди є перевірка санепідемстанції
  3. Просвічуйте яйця на світлі: вибирайте тільки ті, де немає мікротріщин. Сальмонела не знаходиться у яйці спочатку, вона потрапляє туди зі шкаралупи. Чим більше на яйці тріщин, тим більша ймовірність, що воно заражене небезпечним паразитом
  4. Дивіться на маркування: якщо написано Д — це дієтичне яйце, воно найсвіжіше, йому не більше 7-ми днів. Якщо вказано С — це столове яйце, йому до 25 днів
  5. Вибирайте матові яйця — якщо шкаралупа блищить, немов намазана маслом, це яйце несвіже
  6. Звертайте увагу на запах яєць. У свіжих запаху немає, тому якщо щось відчули в яйці, можливо, воно вже зіпсовано.

Як зберігати яйця

  • Яйця потрібно зберігати в холодильнику, на полиці біля морозильника — вона найхолодніша.
  • Не можна залишати яйця в дверцятах холодильника. Через те, що ми постійно відкриваємо і закриваємо холодильник, температура на полицях стрибає, а яйця вбирають сторонні запахи.
  • Яйця краще зберігати в закритому лотку, гострим кінцем вниз — так вуглекислий газ, який є в тупому кінці яйця, не підніматиметься через все яйце і не зіпсує його завчасно
  • Якщо яйця не поміщаються в холодильнику, їх можна зберігати в підвалі або темному прохолодному місці. Для цього натріть їх олією та пересипте сіллю, піском або соломою.

Читайте: Рецепт паски на Великдень

Як правильно варити яйця

  • Перед тим, як варити яйця, нагрійте їх кілька хвилин в кімнатній температурі — так, потрапивши в холодну воду, вони не потріскаються
  • Якщо вже після покупки ви помітили мікротріщини і не хочете, щоб яйце витекло при варінні, змастіть його лимонним соком, а холодну воду перед варінням додайте чайну ложку солі
  • Краще класти яйця в холодну воду, поступово підігріваючи її, а не заливати окропом
  • Якщо є сумніви в якості яєць, помийте їх прямо перед приготуванням в розчині соди — вона знищить сальмонелу. Мити яйця потрібно безпосередньо перед приготуванням: якщо помити їх і відкласти на пару днів, яйця стухнуть
  • Перевірити свіжість яєць можна, опустивши їх у воду. Свіжі завжди опускаються на дно, а стухші — спливають.

Як правильно фарбувати яйця

  1. Для крашанок беріть тільки свіжі яйця — у полежалих подськорлупової оболонка відстала більше, тому вони можуть тріснути на будь-якому етапі фарбування
  2. Фарбуйте маленькі яйця — вони міцніші. Краще, щоб їм було від 6 до 15 днів
    Щоб яйця добре чистилися після фарбування, після варіння і перед фарбуванням опустіть їх в холодну воду
  3. Якщо у вас багато коричневих яєць, просто пофарбуйте їх в темні кольори. На якість яєць їх колір ніяк не впливає.
  4. Для крашанок можна взяти і перепелині яйця — варити їх потрібно всього 3 хвилини, а ще від них неможливо заразитися сальмонельозом. Через різницю в температурі перепелів і курей, на перепелиних яйцях збудники сальмонельозу не живуть.

Після того, як ви брали в руки свіжі яйця, обов’язково мийте руки з милом, щоб сальмонела не потрапила на інші продукти або в ваш організм

Читайте також: 

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Як приготувати зефір: 3 рецепти
Що приготувати з кисломолочного сиру: 5 смачних варіацій
Як заготовити гриби на зиму: 4 популярних способи
Осінні рецепти: 5 незабутніх страв
Горіховий Спас 2018: що потрібно і не можна робити, щоб рік був хорошим
Латте і капучино: 5 відмінностей
Скільки випікати бісквіт в духовці?
5 неочевидних способів приготування риби, про які ви можете не знати
Як приготувати справжню шаурму вдома
5 секретів ідеальної консервації від наших мам і бабусь
Як заморозити шпинат? 3 простих способи
Як готувати стручкову квасолю: 7 порад
Як посмажити баклажани без зайвого жиру
Як правильно приготувати суп з горохом
Як зварити смачний суп з фрикадельками: 8 секретів

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
яблочный кекс
Яблучний кекс
зеленый суп-пюре, рецепт приготовления зеленого супа-пюре, рецепт зеленого супа-пюре, рецепт супа-пюре из брокколи, рецепт супа-пюре из брокколи и кабачка, рецепт приготовления супа-пюре из кабачка
Зелений суп-пюре (Все буде добре)