Рецепт паски на Великдень

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Великдень 2018
Цей рецепт паски на Великдень готується кілька годин, але варто витраченого на нього часу. Паски за цим рецептом, виходять дуже смачними і апетитними
Зберегти в кулінарну книгу
Складові
Молоко1 л
Пресовані дріжджі150 г
Жовтки12-15 шт
Цукор0,5 кг
Сіль1 ч.л.
Борошно3 кг
Маргарин250 г
Вершкове масло100 г
Сметана (не нижче 20%)200 г
Ваніль за смаком
Родзинки за смаком
Цукати за смаком
Додати в список покупок

Покроковий рецепт паски на Великдень

  1. Розчиняємо 100 г дріжджів в теплому молоці, додаємо збиті з половиною цукру жовтки, сіль і 1 кг борошна. Ставимо в тепле місце на 3 години.
  2. Масло і маргарин розтоплюємо, дріжджі розтираємо з 1 столовою ложкою цукру і змішуємо зі сметаною, родзинки заливаємо окропом на 1-2 хвилини, просушуємо і змішуємо з 1 столовою ложкою борошна.
  3. Через 3 години перемішуємо опару дерев’яною ложкою. Мішаємо обов’язково в одному напрямку. Потім додаємо масло, маргарин, цукор, 50 грам дріжджів зі сметаною і родзинки. Все перемішуємо, поступово вводимо борошно, що залишилося.
  4. Змащуємо руки рослинним маслом, щоб тісто не липнуло до шкіри, і вимішуємо його. Залишаємо на 1-1,5 годин. Потім обминаємо тісто і залишаємо його ще на годину.
  5. Змащуємо форми маслом. Заповнюємо їх тістом наполовину і чекаємо, поки воно не заповнить всю форму.
  6. Нагріваємо духовку до 220 °C, ставимо паски і відразу ж знижуємо температуру до 180 °C. Випікаємо 40-50 хвилин.

Читайте також:

Паска в хлібопічці

Великдень по-українськи: рецепти традиційних страв

Рецепти до Великодня 2018

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Сирний кекс за ГОСТом
Шарлотка з яблуками (фото рецепт)
Пишний шоколадний бісквіт для торта
Швидкий пиріг з абрикосами (з кислого молока)
Економний медовий торт
Глазур для торта
Абрикосове морозиво: 3 простих рецепти
Торт Рижик
Бісквітний пиріг з лисичками й сиром (Все буде добре, відео)
Смородина, перетерта з цукром
Шарлотка з безе
Як зробити шарлотку з яблуками та бренді?
Пиріг з червоною і чорною порічкою
Чорниця, протерта з цукром
Шарлотка з яблуками в мультиварці

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
ягодные соусы к мясу, ягодные соусы рецепт, рецепты ягодных соусов к мясу, какао соус подать к мясу, ягодный соус к мясу
Ягідні соуси до м’яса: ТОП-5 рецептів
красная смородина на зиму
Желе з червоної смородини: рецепт на зиму