Листя салату з лососем і кальмарами під соусом Міцукан

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
День Святого Валентина
Приготуйте салат, в якому маринований лосось дуже органічно з'єднується з кальмарами у фритюрі й соусом Міцукан
Зберегти в кулінарну книгу
Складові
Горіховий соус30 г
Рукола20 г
Лосось80 г
Соус Теріякі25 г
Кальмари50 г
Кунжут3 г
Спаржева квасоля с/м20 г
Соєві паростки10 г
Селера (стебло)15 г
Морква15 г
Лимон20 г
Редис10 г
Сіль2 г
Перець2 г
Борошно (для кляра)30 г
Вода крижана (для кляра)80 мл
Куркума (для кляра)1 г
Сіль (для кляра)2 г
Перець (для кляра)1 г
Рослинна олія на фритюр за смаком
Листья салату за смаком
Додати в список покупок

Приготування лосося

З’єднуємо соус “Теріякі”, рослинну олію, кунжутне масло, лимонний сік і кунжут. Додаємо сіль, перець і ретельно збиваємо суміш до однорідного стану.

Викладаємо в маринад шматочки лосося і залишаємо на 10 хвилин.

Приготування салату

Моркву натираємо на спеціальній тертці або нарізаємо тонкою соломкою. Селеру нарізаємо соломкою, редиску ділимо на 4 частини. Змішуємо всі овочі в мисці. Додаємо салатне листя, спаржеву квасолю, соєві паростки і перемішуємо. Після додаємо в салат маринований лосось і знову перемішуємо.

Приготування кальмарів

У мисці з’єднуємо борошно, куркуму, сіль і перець. Суміш перемішуємо і додаємо в неї крижану воду. Збиваємо віночком до однорідної консистенції.

Нарізаємо труби кальмарів тонкими кільцями. Опускаємо кільця кальмарів в отриманий кляр і обсмажуємо в великій кількості розігрітої рослинної олії не більше хвилини.

Подача и сервування салату

Готовий салат викладаємо гіркою на тарілку. Зверху кладемо кільця кальмарів і посипаємо кунжутом. Салат готовий!

Тонкощі приготування салату

  1. Воду в кляр потрібно додавати поступово і при цьому, не забувати його збивати, щоб кляр вийшов однорідним.
  2. За констістенцію кляр повинен нагадувати густу сметану.
  3. Під час смаження кальмарів, олія повинна їх повністю покривати.
  4. Обсмажувати кальмарів потрібно тільки в попередньо розігрітій олії.
  5. Після смаження кальмари краще викласти на серветку, щоб прибрати зайвий жир.
Поділитися рецептом
Спробуй ще
Салат із редиски та огірка (фото)
Салат на 8 березня
Салат до Дня святого Валентина
М’ясні салати на Новий рік 2019: ТОП-5
Новорічні салати з ананасами: ТОП-3 рецепти
ТОП-3 святкових салатів з пекінською капустою
Листкові салати на новорічний стіл: ТОП-5 рецептів
Мімоза: 5 рецептів святкового салату
Оселедець під шубою з яйцем
3 небанальних рецепти новорічних салатів
Рецепти салатів на Новий рік 2019
Грибна поляна: 5 рецептів салату
Салат Гніздо глухаря: рецепт класичний
Гранатовий браслет: 5 варіацій салату
Олів’є в світі: по-мексиканськи, по-французьки, по-японськи

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
выпечка на старый новый год, что приготовить на старый новый год, рецепты выпечки на старый новый год, отрывной пирог с яблоками, кекс с изюмом на сметане, львовский сырник, печенье с изюмом
Випічка на Старий Новий рік
что приготовить на старый новый год, меню на старый новый год, блюда на старый новый год, щедрая кутья, узвар, вареники с сюрпризом, блинчики с курицей и перцем, свинина в медово-имбирном соусе
Стіл на Старий Новий рік