Як приготувати домашній майонез
1. У чашу для збивання викладаємо сире яйце, додаємо сіль, гірчицю, цукор, кайенський перець і оливкову олію. Вінчик блендера добре впираємо в дно чаші, щоб майонез збивався рівномірно, і починаємо збивати
2. Коли всі продукти вже добре перемішаються, починаємо поступово вливати олію, не припиняючи збивати
3. Додавши половину обсягу олії, решту відставляємо. Збиваємо, поки соус не почне загусати. Вливаємо лимонний сік і збиваємо. Поступово вводимо решту олії
Тонкощі приготування майонезу від Ектора
- У класичний майонез йдуть тільки жовтки, але можна використовувати і ціле яйце
- Хороший майонез виходить тільки з продуктів кімнатної температури
- Лимонний сік можна замінити оцтом (3 ст.л.)
- Чим свіжіші продукти, особливо яйця, тим довше буде зберігатися майонез
- Зберігати майонез потрібно щільно закритим
- Набирати майонез потрібно чистою ложкою, тоді він може зберігатися в холодильнику до двох тижнів
- Олію в майонез потрібно додавати поступово, інакше вона розсиплеться
- Збиваємо суміш у блендері на високій швидкості
Читайте також: Як приготувати домашній майонез (відеорецепт)