Соус Бер Блан — покроковий рецепт

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Французька кухня
Ніжний, масяний соус Бер Блан до ваших улюблених страв з риби, овочів і курки
Зберегти в кулінарну книгу
Складові
Холодне вершкове масло200 г
Біле сухе вино80 мл
Білий винний оцет30 мл
Сік лимону20 мл
Цибуля шалот або невелика ріпчата цибуля1 шт
Чорний пецеь горошком3 шт
Сіль, перець за смаком
Додати в список покупок

Соус Бер Блан — це популярний французький масляний соус, який найчастіше подають до риби, овочів та курки. До складу цього соусу входить біле сухе вино. Якщо замість білого вина використовувати червоне сухе вино, то такий соус називається Бер Руж (Beurre Rouge). Соус Бер Руж подається до м’яса та качки.

Як приготувати соус Бер Блан – покроковий рецепт

  1. Очищаємо і дрібно нарізаємо цибулю, кладемо в каструлю, вливаємо біле вино, оцет, сік лимона і роздавлені горошини перцю
  2. Ставимо каструлю на середній вогонь та уварюємо суміш до тих пір, поки майже вся рідина не випарується
  3. Вершкове масло нарізаємо кубиками по 3 см, зменшуємо вогонь і додаємо масло в каструлю по 2-3 кубика, помішуючи, поки соус не стане однорідним

Смак соусу багато в чому залежить від якості масла – воно повинно бути натуральним (без добавок олії), з процентним вмістом жиру не менше 82,5%

За бажанням, соус Бер Блан можна процідити.

Читайте також: Сальса — рецепт соусу

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Соус Бер Руж
Соус Песто по-українськи
Імбирний оцет
5 кращих соусів Італії
Домашній майонез: 5 простих рецептів
Соус Болоньєзе
Соуси з грибів: 3 простих рецепта
Грузинські соуси зі слив: ткемалі, сацебелі, тклапі
Грибний соус
Соус із білих грибів до риби (Все буде добре)
Аджика на зиму: сливова, з баклажанами, класичний рецепт
Кетчуп як в магазині
Томатний соус на зиму: кращі рецепти
Аджика (фоторецепт)
Домашній кетчуп з томатної пасти

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
выпечка на старый новый год, что приготовить на старый новый год, рецепты выпечки на старый новый год, отрывной пирог с яблоками, кекс с изюмом на сметане, львовский сырник, печенье с изюмом
Випічка на Старий Новий рік
что приготовить на старый новый год, меню на старый новый год, блюда на старый новый год, щедрая кутья, узвар, вареники с сюрпризом, блинчики с курицей и перцем, свинина в медово-имбирном соусе
Стіл на Старий Новий рік