Як приготувати тахіні: рецепт
1. Кунжут викладаємо на деко і підсушуємо в духовці, періодично струшуючи його, 8-10 хвилин.
Уважно стежте, щоб кунжут не згорів, він повинен трохи підзолотитись, але не сильно.
2. Насипаємо кунжут в миску для блендера і поступово додаючи олію збиваємо до гладкого, однорідного крему. Готова тахіні повинна мати консистенцію густої тягучої сметани.
Тахіні можна зберігати в холодильнику в закритій ємності до 2 місяців, використовуючи по мірі необхідності.
Як приготувати салатну заправку з тахіні
Складові
- 2 ст.л. тахіні
- 2 ст.л. води
- 2-3 ст.л. лимонного соку
- 1 зубчик часнику
- 1/2 чайної ложки паприки
- сіль і чорний перець – за смаком
Як приготувати:
- Тахіні добре розмішуємо вінчиком, додаючи поступово воду.
- Потім додаємо лимонний сік, сіль, перець, паприку і часник.
Салатна заправка з тахіні готова!