Тахіні: рецепт кунжутної пасти

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Тахіні - це густа паста з меленого кунжутного насіння, яку використовують для приготування різних страв, наприклад, заправок або східних солодощів. Тахіні також часто додають в хумус, салати, рибу та овочі. Рецепт тахіні читайте на Smachno.ua
Зберегти в кулінарну книгу
Складові
Кунжут100 г
Кунжутна, горіхова або оливкова оліяза смаком
Додати в список покупок

Як приготувати тахіні: рецепт

1. Кунжут викладаємо на деко і підсушуємо в духовці, періодично струшуючи його, 8-10 хвилин.

Уважно стежте, щоб кунжут не згорів, він повинен трохи підзолотитись, але не сильно.

2. Насипаємо кунжут в миску для блендера і поступово додаючи олію збиваємо до гладкого, однорідного крему. Готова тахіні повинна мати консистенцію густої тягучої сметани.

Тахіні можна зберігати в холодильнику в закритій ємності до 2 місяців, використовуючи по мірі необхідності.

Як приготувати салатну заправку з тахіні

Складові

  • 2 ст.л. тахіні
  • 2 ст.л. води
  • 2-3 ст.л. лимонного соку
  • 1 зубчик часнику
  • 1/2 чайної ложки паприки
  • сіль і чорний перець – за смаком

Як приготувати:

  1. Тахіні добре розмішуємо вінчиком, додаючи поступово воду.
  2. Потім додаємо лимонний сік, сіль, перець, паприку і часник.

Салатна заправка з тахіні готова!

Читайте також: Хумус

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Грецький соус Цацики
Вишневий соус (фото)
Соус із червоних порічок
Середзерноморський соус (фото)
Домашній кетчуп із томатної пасти
Як приготувати соус для салату Цезар?
Домашній кетчуп з аличою (фоторецепт)
Томатний маринад для телятини з хріном
Соус песто
Сальса — рецепт соусу
Соус Цезар (фоторецепт)
Класичний оцтовий маринад для свинини
Маринад з ківі для телятини
Гірчичний експрес-маринад для свинини
Маринад для свинини з коньяком від Ігоря Місевича
Новини партнерів
ВГОРУ

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
Как приготовить варенье из черной смородины - пошаговый рецепт с фото от победителя кулинарного шоу «МастерШеф-5» Евгения Клопотенко
Варення з чорної смородини з перцем від Євгена Клопотенко (фото)
шоколадный торт с вишней, шоколадный торт с вишней рецепт, шоколадный торт с вишней рецепт приготовления, как приготовить шоколадный торт с вишней, состав шоколадного торта с вишней
Шоколадний торт з вишнею