Тахіні: рецепт кунжутної пасти

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Тахіні - це густа паста з меленого кунжутного насіння, яку використовують для приготування різних страв, наприклад, заправок або східних солодощів. Тахіні також часто додають в хумус, салати, рибу та овочі. Рецепт тахіні читайте на Smachno.ua
Зберегти в кулінарну книгу
Складові
Кунжут100 г
Кунжутна, горіхова або оливкова олія за смаком
Додати в список покупок

Як приготувати тахіні: рецепт

1. Кунжут викладаємо на деко і підсушуємо в духовці, періодично струшуючи його, 8-10 хвилин.

Уважно стежте, щоб кунжут не згорів, він повинен трохи підзолотитись, але не сильно.

2. Насипаємо кунжут в миску для блендера і поступово додаючи олію збиваємо до гладкого, однорідного крему. Готова тахіні повинна мати консистенцію густої тягучої сметани.

Тахіні можна зберігати в холодильнику в закритій ємності до 2 місяців, використовуючи по мірі необхідності.

Як приготувати салатну заправку з тахіні

Складові

  • 2 ст.л. тахіні
  • 2 ст.л. води
  • 2-3 ст.л. лимонного соку
  • 1 зубчик часнику
  • 1/2 чайної ложки паприки
  • сіль і чорний перець – за смаком

Як приготувати:

  1. Тахіні добре розмішуємо вінчиком, додаючи поступово воду.
  2. Потім додаємо лимонний сік, сіль, перець, паприку і часник.

Салатна заправка з тахіні готова!

Читайте також: Хумус

Поділитися рецептом
Спробуй ще
5 кращих соусів Італії
Домашній майонез: 5 простих рецептів
Соус Болоньєзе
Соуси з грибів: 3 простих рецепта
Грузинські соуси зі слив: ткемалі, сацебелі, тклапі
Грибний соус
Соус із білих грибів до риби (Все буде добре)
Аджика на зиму: сливова, з баклажанами, класичний рецепт
Кетчуп як в магазині
Томатний соус на зиму: кращі рецепти
Аджика (фоторецепт)
Домашній кетчуп з томатної пасти
Сацебелі по-імеретинськи (фоторецепт)
Соуси зі слив на зиму: ТОП-5 рецептів
Рецепт кетчупу: ідеї на будь-який смак

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
яблочный кекс
Яблучний кекс
зеленый суп-пюре, рецепт приготовления зеленого супа-пюре, рецепт зеленого супа-пюре, рецепт супа-пюре из брокколи, рецепт супа-пюре из брокколи и кабачка, рецепт приготовления супа-пюре из кабачка
Зелений суп-пюре (Все буде добре)