Хумус

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
ЗакускиЄврейська кухняДень народження
Хумус — це нехитра паста з нуту, приправлена тахіні, коріандром, кумином і іншими спеціями, яка вважається національною єврейською стравою. Як приготувати хумус з оливковою олією і часником
Зберегти в кулінарну книгу
Складові
Горох нут500 г
Вода1 л
Цибуля-шалот2-3 шт
Часник3-4 зубчика
Перець чилі червоний1/2 шт
Оливкова олія2 ст.л.
Тахіні70 г
Сметана 30%100 г
Цедра лимону1 шт
Батат200 г
Кумин, коріандр за смаком
Сіль, перець за смаком
Додати в список покупок

Читайте також: Часниковий хумус з білої квасолі

Як приготувати хумус — покроковий рецепт

  1. Нут кладемо в глибоку миску і заливаємо холодною водою. Залишаємо на ніч.
  2. Вранці зливаємо воду, промиваємо і додаємо нарізані цибулю і часник.
  3. Перекладаємо все в каструлю, заливаємо водою і варимо, поки горох не стане м’яким.
  4. Вже холодну суміш солимо, перчимо і перебиваємо в блендері до однорідності.
  5. Додаємо оливкову олію, тахіні, сметану, цедру і сік лимона. Приправляємо кумином і коріандром.
  6. Батат запікаємо в духовці разом з шкіркою при 160 ° С близько 30 хвилин. Холодний батат перебиваємо в блендері і додаємо до хумусу. Все ретельно перемішуємо.

Хумус можна подавати з овочами, хлібом або чіпсами з лаваша.

Читайте також: Піта: покроковий рецепт

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Грибний жульєн від МастерШеф
Рогалики, фаршировані бринзою з кмином
Цибулеві кільця з кунжутом
Шашлик із крабових паличок у паніровці
Тарталетки — 5 простих рецептів
Холодець: рецепт приготування
Тушкована капуста: 5 домашніх рецептів
Частування для відьми (фоторецепт)
5 рецептів паштетів на будь-який смак
Тарталетки – 10 незвичайних рецептів
Суботні закуски: 5 простих рецептів
Жульен в лаваші
Морква по-корейськи: тонкощі приготування
Сосиски в тісті з 2 складових
Кекси із картопляного пюре з часниковими чипсами

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
рецепт глинтвейна от простуды, рецепт приготовления глинтвейна от простуды, как приготовить глинтвейн от простуды, состав глинтвейна от простуды, как приготовить глинтвейн от простуды
Глінтвейн від застуди — рецепт
рецепт гаспачо с авокадо, рецепт приготовления гаспачо с авокадо, как приготовить гаспачо с авокадо, состав гаспачо с авокадо, как приготовить гаспачо с авокадо
Гаспачо з авокадо