Класичний гороховий суп
Інгредієнти:
- сухий горох – 500 г
- копчені свинячі ребра – 500 г
- бекон – 100 г
- цибулина – 1 шт.
- морква – 1 шт.
- картопля – 5-6 шт.
- рослинне масло – 1 ст. л.
- гірчиця – 3-4 ст. л.
- часник – 3 зубчики
- кріп і петрушка – по 1 пучку
- сіль, мелений чорний перець
Покроковий рецепт приготування класичного горохового супу
Крок 1. Горох промити, залити невеликою кількістю води і відставити на 3-4 ч. Копчені свинячі ребра порубати на частини по 2-3 ребра, покласти в каструлю і варити 1-1,5 ч, поки м’ясо не буде легко відокремлюватися від кісток .
Крок 2. Цибулю, моркву і картоплю очистити. Цибулю і моркву нарізати дуже дрібними кубиками, картопля – більшими.
Крок 3. Готовий бульйон процідити, повернути в каструлю. М’ясо зняти з кісток і скласти в миску. Додати в бульйон горох і варити 30 хв. Потім додати картоплю і готувати на середньому вогні ще 20 хв.
Крок 4. В цей час в сковороді розігріти олію і обсмажити цибулю та моркву до золотистого кольору. Додати в каструлю з супом. Варити 10 хв.
Крок 5. За 3-5 хв. до закінчення варіння додати гірчицю, відкладене м’ясо, сіль і перець.
Крок 6. Зелень промити, подрібнити. Часник очистити і дрібно порубати. Бекон нарізати тонкими смужками. Часник, бекон і зелень додати в суп, прогріти 1-2 хв. Зняти з вогню і дати настоятися 30 хв.
Гороховий суп
ІНГРЕДІЄНТИ
- Свіжі свинячі реберця – 200 г
- Копчені свинячі реберця – 200 г
- Сушений горох – 200 г
- Цибуля – 2 шт.
- Морквина – 1 шт.
- Картопля – 3 шт.
- Корінь петрушки – 1 шт.
- Петрушка – 50 г
- Лавровий лист – 1-2 шт.
- Харчова сода – 3 г
- Сіль – 10 г
- Чорний мелений перець – 5 г
- Соняшникова олія
- Цукор – 5 г
СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ
- Заливаємо гарячою водою горох. Додаємо дрібку соди і лавровий лист, залишаємо постояти на 1 годину.
- Наливаємо в каструлю холодну воду, додаємо свіжі свинячі реберця. Доводимо воду до кипіння, потім зменшуємо вогонь до мінімуму, знімаємо піну. Варимо бульйон 1 годину.
- Виймаємо реберця і відкладаємо їх. У бульйон додаємо замочений горох і цукор. Варимо 1 годину.
- Цибулю нарізаємо дрібними кубиками, а моркву і корінь петрушки натираємо на тертці. Обсмажуємо на олії до напівготовності.
- Картоплю очищаємо і нарізаємо кубиками. Знімаємо м’ясо з відварених реберець. У проварений горох додаємо спеції і нарізану картоплю. Варимо до готовності картоплі.
- Потім додаємо обсмажені овочі, м’ясо з реберець, нарізані копчені реберця і зелень петрушки і варимо 5 хвилин. Подаємо готовий суп із зеленню і сухариками.
Читайте також: Гороховий суп
Сухарики
ІНГРЕДІЄНТИ
- Батон – 200 г
- Часник – 1 зубчик
- Паприка – 5 г
- Розмарин сушений – 5 г
- Чебрець – 5 г
- Сіль – 5 г
СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ
- Зрізаємо корочку батона. М’якоть нарізаємо середніми кубиками. У пакет видавлюємо часник, додаємо пару дрібок солі, паприки, чебрецю, розмарину і столову ложку соняшникової олії.
- Розкладаємо в пакет кубики батона. Закриваємо пакет, трясемо його, просочуючи батон спеціями. Далі викладаємо кубики батона на деко.
- Ставимо в розігріту до 120 ° С духовку на 10 хвилин.
Горохові горішки
ІНГРЕДІЄНТИ
- Відварений горох – 350 г
- Волоські горіхи – 200 г
- Ізюм – 70 г
- Куркума – 5 г
- Кардамон – 5 г
- Сіль – 5 г
- Кориці – 5 г
- Цукрова пудра – 20 г
- Для прикраси – кокосова стружка і кунжут
СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ
- Заливаємо гарячою водою горох. Додаємо дрібку соди, залишаємо постояти на 1 годину. Відварюємо годину у воді, поки не розм’якне, потім в горох додаємо цукор.
- Відварений горох і волоські горіхи подрібнюємо блендером. Змішуємо горохову кашу з подрібненими горіхами і родзинками в однорідну масу. Ділимо горохово-горіхову масу на дві частини.
- В одну горохову частину додаємо сіль, куркуму, кардамон. Все перемішуємо. Формуємо з маси кульки, діаметром 3 см. Обвалюємо кульки в кунжуті.
- В іншу горохову частину додаємо корицю, цукрову пудру.
- Все перемішуємо. Формуємо з маси такі ж кульки і обвалюємо кульки в кокосовій стружці.
- Горохові солоні горішки подаємо з соусом.
Яблучний соус
ІНГРЕДІЄНТИ
- Яблука – 2 шт.
- Помідори – 3 шт.
- Болгарський перець – 2 шт.
- Чорний мелений перець – 5 г
- Сіль – 5 г
СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ
- Помідори очищаємо від шкірки і насіння, залишаючи тільки тверду м’якоть. Яблука нарізаємо половинками і видаляємо серцевину. Розігріваємо духовку до 200 ° С.
- Половинки яблук і цілий перець викладаємо на деко і ставимо в духовку на 15 хвилин.
- Після кладемо перець в пакет і зав’язуємо його. Знімаємо з яблук шкірку, а перець очищаємо від насіння і теж знімаємо шкірку.
- М’якоть помідорів, яблук і перцю подрібнюємо в блендері, додаючи сіль і перець.
Дивіться також відео приготування страв з гороху (Все буде смачно)
Читайте також: Фаршировані печериці: покроковий рецепт