Журек – рецепт польського супу

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Польська кухня
Журек - це традиційний польський суп, для приготування якого використовується закваска з вівсяного або житнього борошна, а в польських ресторанах його подають в короваї хліба з вийнятим м'якушем. Читайте, як приготувати журек
Зберегти в кулінарну книгу
Складові
Для закваски
Вівсяне борошно100 г
Хліб1 скибочка
Часник2 зубчики
Чорний перець горошком3 шт
Для супу
Ковбаса300 г
Картопля200 г
Яйця3 шт
Сіль1 ч.л.
Бекон200 г
Морква200 г
Сметана6 ст.л.
Ароматні трави0,5 ч.л.
Часник2-3 зубчика
Цибуля200 г
Рослинна олія за смаком
Кріп2-3 гілочки
Додати в список покупок

Читайте також: Холодник на мінеральній воді (фоторецепт)

Як приготувати журек

1. Щоб приготувати закваску, знадобиться вівсяне борошно, житній хліб, часник, перець горошком і вода. Для самого супу потрібні ковбаски, копчена свинина, картопля, цибуля, морква, курячі яйця, часник, сметана, зелень, трави, рослинна олія (інгредієнти вказані на трилітрову каструлю).

2. Головне для журеком – закваска. Її готують з вівсяного або житнього борошна. В даному випадку використовується вівсяне. Висипаємо його в теплу воду і перемішуємо, розбиваємо грудочки. Додаємо перець, розрізані навпіл зубчики часнику, розламану на шматочки скибочку хліба. Все перемішуємо, переливаємо в банку. Накриваємо її марлею або нещільно кришкою. Основа для закваски готова. Тепер ставимо банку в тепле місце на 5 днів. Кожен день перемішуємо вміст.

3. Готову закваску потрібно процідити. Далі знадобиться тільки рідина, все інше викидаємо.

4. Для бульйону викладаємо в холодну воду очищену цілу цибулину, моркву і ковбасу. Варимо 30 хвилин. За 5 хвилин до кінця приготування додаємо лавровий лист, потім відразу його дістаємо – якщо лавровий лист буде довго перебувати в супі, той почне гірчити.

5. Цибулину нарізаємо кубиками. Обсмажуємо до напівпрозорості.

6. Додаємо нарізану моркву і обсмажуємо 5 хвилин. Додаємо нарізані копченості, обсмажуємо ще 5 хвилин.

7. З готового бульйону дістаємо цибулю, моркву і ковбасу. Овочі викидаємо, ковбасу залишаємо. Викладаємо в бульйон нарізану картоплю, варимо її до напівготовності, приблизно 5-7 хвилин.

8. Додаємо зажарку і проварюємо ще 5 хвилин.

9. Тепер додаємо проціджену закваску і варимо ще 5 хвилин. Викладаємо в суп товчений часник, трави, сіль, нарізану варену ковбасу і варимо 2-3 хвилини.

10. Яйця відварюємо круто і розрізаємо навпіл. При подачі в кожну тарілку потрібно покласти половинку вареного яйця, сметану і зелень.

Читайте також: Суп з галушками

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Гуляш — рецепт від експертів Все буде добре
Грибні щі — простий рецепт
Суп Харчо з рисом і свининою
Капусняк: відеорецепт
Томатний суп по-турецьки
Суп з перловкою
Колекція рецептів сирних супів, які зігріють вас цієї осені
Сирний суп з куркою
Суп на курячому бульйоні
Суп Песто
Солянка збірна м’ясна
Сирний суп з шафраном
Зелений борщ зі щавлем і буряком
Крем-суп із топінамбура
5 грибних крем-супів, які зігріють вас цієї осені

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
рецепт глинтвейна от простуды, рецепт приготовления глинтвейна от простуды, как приготовить глинтвейн от простуды, состав глинтвейна от простуды, как приготовить глинтвейн от простуды
Глінтвейн від застуди — рецепт
рецепт гаспачо с авокадо, рецепт приготовления гаспачо с авокадо, как приготовить гаспачо с авокадо, состав гаспачо с авокадо, как приготовить гаспачо с авокадо
Гаспачо з авокадо