Журек – рецепт польського супу

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Польська кухня
Журек - це традиційний польський суп, для приготування якого використовується закваска з вівсяного або житнього борошна, а в польських ресторанах його подають в короваї хліба з вийнятим м'якушем. Читайте, як приготувати журек
Зберегти в кулінарну книгу
Складові
Для закваски
Вівсяне борошно100 г
Хліб1 скибочка
Часник2 зубчики
Чорний перець горошком3 шт
Для супу
Ковбаса300 г
Картопля200 г
Яйця3 шт
Сіль1 ч.л.
Бекон200 г
Морква200 г
Сметана6 ст.л.
Ароматні трави0,5 ч.л.
Часник2-3 зубчика
Цибуля200 г
Рослинна олія за смаком
Кріп2-3 гілочки
Додати в список покупок

Читайте також: Холодник на мінеральній воді (фоторецепт)

Як приготувати журек

1. Щоб приготувати закваску, знадобиться вівсяне борошно, житній хліб, часник, перець горошком і вода. Для самого супу потрібні ковбаски, копчена свинина, картопля, цибуля, морква, курячі яйця, часник, сметана, зелень, трави, рослинна олія (інгредієнти вказані на трилітрову каструлю).

2. Головне для журеком – закваска. Її готують з вівсяного або житнього борошна. В даному випадку використовується вівсяне. Висипаємо його в теплу воду і перемішуємо, розбиваємо грудочки. Додаємо перець, розрізані навпіл зубчики часнику, розламану на шматочки скибочку хліба. Все перемішуємо, переливаємо в банку. Накриваємо її марлею або нещільно кришкою. Основа для закваски готова. Тепер ставимо банку в тепле місце на 5 днів. Кожен день перемішуємо вміст.

3. Готову закваску потрібно процідити. Далі знадобиться тільки рідина, все інше викидаємо.

4. Для бульйону викладаємо в холодну воду очищену цілу цибулину, моркву і ковбасу. Варимо 30 хвилин. За 5 хвилин до кінця приготування додаємо лавровий лист, потім відразу його дістаємо – якщо лавровий лист буде довго перебувати в супі, той почне гірчити.

5. Цибулину нарізаємо кубиками. Обсмажуємо до напівпрозорості.

6. Додаємо нарізану моркву і обсмажуємо 5 хвилин. Додаємо нарізані копченості, обсмажуємо ще 5 хвилин.

7. З готового бульйону дістаємо цибулю, моркву і ковбасу. Овочі викидаємо, ковбасу залишаємо. Викладаємо в бульйон нарізану картоплю, варимо її до напівготовності, приблизно 5-7 хвилин.

8. Додаємо зажарку і проварюємо ще 5 хвилин.

9. Тепер додаємо проціджену закваску і варимо ще 5 хвилин. Викладаємо в суп товчений часник, трави, сіль, нарізану варену ковбасу і варимо 2-3 хвилини.

10. Яйця відварюємо круто і розрізаємо навпіл. При подачі в кожну тарілку потрібно покласти половинку вареного яйця, сметану і зелень.

Читайте також: Суп з галушками

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Суп з потрухами
Суп Каструлька із морепродуктів
Суп з квасолею і мідіями
Розсольник з куркою
3 рецепти азіатських супів, які ви можете приготувати вдома
Пісний борщ
Пісний суп з грибами на мигдальному молоці
Грибний суп: вегетаріанський рецепт
Смачно по-домашньому: 5 рецептів борщу
Гарбузовий суп — рецепт покроковий
Суп-пюре із гарбуза в мультиварці
Гарбузовий суп з квасолею (Все буде добре) (відеорецепт)
Улюблена солянка: 5 рецептів
Гуляш — рецепт від експертів Все буде добре
Грибні щі — простий рецепт

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
выпечка на старый новый год, что приготовить на старый новый год, рецепты выпечки на старый новый год, отрывной пирог с яблоками, кекс с изюмом на сметане, львовский сырник, печенье с изюмом
Випічка на Старий Новий рік
что приготовить на старый новый год, меню на старый новый год, блюда на старый новый год, щедрая кутья, узвар, вареники с сюрпризом, блинчики с курицей и перцем, свинина в медово-имбирном соусе
Стіл на Старий Новий рік