Покроковий рецепт приготування кальмарів з мусом під соусом бешамель
- Почистіть моркву та корінь петрушки. Цибулю розріжте навхрест, не дорізаючи до кінця.
- Помийте рибну голову, розріжте навпіл. Хребет – натроє, відрізавши хвіст. Овочі та рибу покладіть у каструлю, залийте водою та додайте сіль. Доведіть до кипіння. Покладіть лавровий лист та духмяний перець горошком. Зменшіть вогонь та варіть ще 20 хв.
- З філе форелі зріжте шкірку. Покладіть на деко з пергаментом, змащене оливковою олією. Посоліть, поперчіть, збризніть соком половини лимона та запікайте 20 хв. за температури 180°С.
- Остиглу рибу перекладіть у блендер, додайте крем-сир, вершки, чорний мелений перець, чабер та сіль. Перебийте до однорідності.
- Проваріть кальмари у воді з сіллю впродовж 1 хв. відкиньте на сито, промийте холодною водою, просушіть паперовим рушником.
- Приготуйте шпинатний бешамель: покладіть у сотейник вершкове масло та борошно. Обсмажте до з’єднання інгредієнтів та влийте через сито бульйон, додайте біле сухе вино. Проваріть хвилину. Додайте порізане листя шпинату, перебийте блендером.
- Начиніть кальмари мусом, покладіть по дві штуки в порційні форми та залийте бешамелем. Накрийте фольгою та поставте у деко. Запікайте 20 хв. за температури 180°С.
Дивіться онлайн: ТОП-10 страв з кальмарів. Серія 1
Дивіться відеорецепт приготування ролів з кальмарами у плові від Все буде смачно