- Помиті сливи ділимо на половинки та видаляємо кісточки
- Кладемо груші в емальований посуд, наливаємо в воду та підігріваємо на слабому вогні, доти сливи не стануть м’якими
- Готові сливи перетираємо через сито
- Груші миємо, видаляемо серцевинки та нарізаємо ломтиками
- Опускаємо груші в киплячий 0,1% розчин лимонної кислоти (в розрахунку 1 грам кислоти на 1 літр води) на 5-7 хвилин
- Перекладаємо груші в підігріті літрові банки
- Доводимо до кипіння сливове пюре та заливаємо ним груші
- Банки прикриваємо кришками і стерилізуємо по 8 хвилин кожну
- Закатуємо гарячі банки та перевертаємо їх горличком вниз до повного вистигання.
Зберегти в кулінарну книгу
простой рецепт | 1-2 часа |
Складові
Груші | 1000 г | |
Сливи | 1000 г | |
Цукор | 200 г | |
Вода | 200 мл | |
Лимонна кислота | 1 г |
Додати в список покупок
Спробуй ще