Смугастий тортик

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Інгредієнти:
240 г цукрового печива
120 вершкового масла
600 г м’якого сиру (я використала сиркову масу)
200 г цукру
550 г сметани (20-30% жирності)
250 г чорниці
240 г вершків (33% жирності)
2 ст. л . желатину

Хід приготування:
1. Печиво потовкти до дрібної крихти. Масло розігріти до рідкого стану (мікрохвильова пічка потужність 350, на 3 хв або на водяній бані). Масло влити в печиво, добре перемішати і утрамбувати на дно роз’ємної форми. Поставити в холодильник до затвердіння.

2. Сир протерти через сито (якщо сиркова маса, можна не протирати). Збити з сметаною, цукром (при використанні сиркової маси, кількість цукру необхідно зменшити вдвічі або додавати за смаком).

3. Желатин замочити в невеликій кількості холодної води на 10 хвилин. Розігріти вершки (не кип’ятити) і додати в них розбухший желатин, прогріваючи довести до повного розчинення, але не кип’ятити. Вершки влити в сиркову масу і добре перемішати.

4. Чорницю перемолоти в пюре. Розділити сиркову масу на дві частини, одна має бути більша за іншу десь на 1/4. В меншу частину додати чорничне пюре, добре перемішати.

5. Бортики форми, з печивом в основі, закриваємо пергаментом. На центр викладаємо кілька ложок маси з чорницею, далі знову в центр просто сиркову масу, потім в центр сиркової маси знову кілька ложок чорниці… і так поки не закінчаться обидві маси. В залежності від того якої ширини ви хочете отримати смужки і від бажаної їх кількості викладаєте багато чи мало сиркової маси за один раз. Я викладала по три-чотири в ложки на одну смужку.

6. Торт кладемо в холодильник на 4-5 годин або в залежності від того, як швидко він застигне. Обережно знімаємо пергамент з боків і торт готовий до вживання.

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Мусс из белого шоколада с клубникой
Мороженное
Тортик-импровизация
Десерт с дыней, виноградом и мороженным:)
Ванильное лакомство
Летний десерт “Полярная звезда” с мороженным и персиком
Тортик сметанный
Десерт: “Мятно-лимонный лед”
Мороженое какао:)
Мой тортик
Колада
Мороженое с клубникой
Десерт с киви и клубникой “Ледяной полосатик:)”
Йогуртовый десерт “Фруктовая нежность”
Смажене морозиво

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
выпечка на старый новый год, что приготовить на старый новый год, рецепты выпечки на старый новый год, отрывной пирог с яблоками, кекс с изюмом на сметане, львовский сырник, печенье с изюмом
Випічка на Старий Новий рік
что приготовить на старый новый год, меню на старый новый год, блюда на старый новый год, щедрая кутья, узвар, вареники с сюрпризом, блинчики с курицей и перцем, свинина в медово-имбирном соусе
Стіл на Старий Новий рік