Як приготувати чебуреки в домашніх умовах
Інгредієнти:
Для тіста:
- борошно – 500 г;
- вода – 225 мл;
- цибуля – 2 шт.;
- сіль – 1 ч. л.
Для фаршу:
- яловичина (лопатка) – 175 г;
- свинина (грудинка) – 125 г;
- кефір – 100 мл;
- цибуля – 1 шт.;
- зіра (кмин) – ¼ ч. л.;
- коріандр – ¼ ч. л.;
- сіль – 2 ч. л.;
- перець – за смаком.
Спосіб приготування
- Борошно просійте та висипте гіркою. У заглиблення зверху насипте сіль і влийте частину води.
- Вимішуйте тісто на дрібні крихти, поступово додаючи воду та сік із подрібненої цибулі.
- Зліпіть тісто в одну велику грудку та добре вимісіть. Розкачайте його ковбаскою, згорніть у спіраль, а потім повторіть ще раз. Накрийте тісто плівкою і залиште на 2 години при кімнатній температурі.
- Потім розкачайте тісто на 3 ковбаски для трьох видів начинки. Від кожної відщипніть шматочки, масою близько по 50 г.
- Кульки притисніть долонею, зробіть заглиблення в центрі, краї загорніть усередину та повторіть ще раз, розгорнувши шматочок тіста на 90 градусів.
- Кульки розкачайте до товщини 2 мм. Начинку викладіть на одну половину тіста, а зверху – накрийте другою половинкою.
- Готуємо начинку. М’ясо дрібно порубайте та відбийте фарш. Цибулю, сік із якої брали для тіста, посоліть і залиште на годину.
- Змішайте цибулю з фаршем і додайте спеції. Поставте начинку в холодильник на 30 хвилин.
- Викладіть начинку на тісто. Смажте чебуреки у великій кількості рафінованої олії на пательні, розігрітій до 180-190 ° C.