Як приготувати суп: топ-5 смачних перших страв від Все Буде Смачно

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Як приготувати смачний суп? Наші експерти зібрали топ-5 найсмачніших супів, які вам слід приготувати! У нашому матеріалі ви дізнаєтеся, як приготувати гороховий суп, розсольник, крем-суп з печериць, справжній український борщ і юшку. І, звичайно ж, ви дізнаєтеся, найцікавіші секрети, як приготувати смачний суп! Готуйте з нами – і ваші домашні точно попросять добавки!

Читайте також: Сирний суп: рецепт покроковий

Гороховий суп

Ви більше не будете чекати годинами, коли горох хоч трохи розм’якшиться. І назавжди забудете, що таке твердий, прісний, сірий горох.

Інгредієнти:

  • Свіжі свинячі реберця – 200 г
  • Копчені свинячі реберця – 200 г
  • Горох сушений – 200 г
  • Лук – 2 шт.
  • Морквина – 1 шт.
  • Картопля – 3 шт.
  • Корінь петрушки – 1 шт.
  • Петрушка – 50 г
  • Лавровий лист – 1-2 шт.
  • Сода харчова – 3 г
  • Сіль – 10 г
  • Перець чорний мелений – 5 г
  • Соняшникова олія
  • Цукор – 5 г

Спосіб приготування:

  1. Заливаємо гарячою водою горох. Додаємо щіпку соди і лавровий лист, залишаємо постояти на 1 годину.
  2. Наливаємо в каструлю холодну воду, кладемо свіжі свинячі реберця. Доводимо воду до кипіння, потім зменшуємо вогонь до мінімуму. Знімаємо піну. Варимо бульйон 1 годину.
  3. Виймаємо реберця і відкладаємо їх. У бульйон додаємо замочений горох і цукор. Варимо 1 годину.
  4. Цибулю нарізаємо дрібними кубиками, а моркву і корінь петрушки натираємо на тертці. Обсмажуємо на олії до напівготовності.
  5. Картоплю очищаємо і нарізаємо кубиками. Знімаємо м’ясо з відварених реберець. У проварений горох додаємо спеції і нарізану картоплю. Варимо до готовності картоплі.
  6. Потім додаємо обсмажені овочі, м’ясо з реберець, нарізані копчені реберця і зелень петрушки і варимо 5 хвилин.
  7. Подаємо готовий суп із зеленню і сухариками.

Розсольник з нирками і перловкою

Читайте, як правильно і смачно приготувати розсольник.

Інгредієнти:

  • Яловичі нирки – 500 г
  • Цукрова яловича кістка з м’ясом – 900 г
  • Перлова крупа – 100 г
  • Картопля – 500 г
  • Огірковий розсіл – 250 мл
  • Солоні огірки – 3 шт.
  • Лук – 2 шт.
  • Морква – 150 г
  • Соняшникова олія – ​​2-3 ст. л.
  • Лавровий лист – 1 шт.
  • Сіль
  • Перець горошком – 10 шт.
  • Сода – 1 ст. л.
  • Оцет – 2 ст. л.

Спосіб приготування:

  1. Кість з м’ясом запікаємо в духовці при 200 ° C 15 хвилин, потім 1,5-2 години варимо з неї бульйон, додавши цибулину і горошини перцю.
  2. Нирки очищаємо від плівки і жиру, вичищаємо від канальців, промиваємо, засипаємо содою, скроплюємо оцтом, залишаємо на 5 хвилин. Промиваємо від соди і ще раз повторюємо процедуру. Знову промиваємо, заливаємо окропом, двічі проварюємо нирки протягом 1-2 хвилин до утворення піни.
  3. Потім варимо нирки до готовності в чистій воді протягом 1 години. Відварені нирки споліскуємо і нарізаємо брусочками.
  4. Від звареної в бульйоні кістки відокремлюємо і нарізаємо м’ясо. Бульйон проціджуємо, додаємо до нього м’ясо і нирки, варимо ще приблизно 20 хвилин.
  5. Картоплю нарізаємо брусочками і додаємо в бульйон. Очищаємо огірки від шкірки, проварюємо їх протягом 10 хвилин. Додаємо до відвару огірковий розсіл, кип’ятимо ще 5 хвилин. Огірки нарізаємо брусочками.
  6. Нарізану дрібними кубиками цибулю обсмажуємо на соняшниковій олії до прозорості, додаємо нарізану брусочками моркву і трохи пізніше – огірки. Тушкуємо все разом протягом 3-5 хвилин, додаємо в суп.
  7. Проціджуємо розсіл з відваром шкірки, додаємо в суп. Додаємо лавровий лист.
  8. Перловку смажимо протягом 5 хвилин. Заливаємо окропом і відварюємо протягом двох годин.
  9. Перед додаванням в суп промиваємо перловку холодною водою. Додаємо перловку останньої.
  10. Солимо суп за смаком. Проварюємо розсольник 5 хвилин, настоюємо ще 20 хвилин.
  11. При подачі заправляємо сметаною та свіжою зеленню.

Крем-суп із шампіньйонів

Переможниця другого сезону шоу «МастерШеф» Ліза Глинська розповіла, як приготувати такий смачний крем-суп, що просто пальчики оближеш! А також читайте рецепт соусу «Бешамель».

Інгредієнти:

  • Сухі білі гриби – 50 г
  • Свіжі печериці – 500 г
  • Цибуля – 1 шт.
  • Картопля – 2 шт.
  • Вершки – 150-200 мл
  • Вершкове масло – 20 г
  • Масло – 20 мл
  • Сіль – 5 г
  • Соус бешамель – 400 мл

Спосіб приготування:

  1. Сушені гриби промиваємо і замочуємо в теплій воді на півгодини. Потім проварюємо їх 15-20 хвилин на середньому вогні.
  2. Картоплю нарізаємо шматочками і відварюємо до м’якості.
  3. Лук та шампіньйони смажимо на суміші соняшникової олії та вершкового масла.
  4. Картоплю, гриби та цибулево-грибну зажарку змішуємо і перебиваємо за допомогою блендера.
  5. Потім це пюре змішуємо з гарячим соусом бешамель і підігрітими вершками. Пропускаємо через сито. Добре розмішуємо і доводимо до кипіння на слабкому вогні. Солимо до смаку.
  6. Суп розливаємо по тарілках та прикрашаємо вершками, обсмаженими або сирими печерицями, зеленню.

Рецепт соусу бешамель:

Інгредієнти:

  • Молоко (2,6%) – 500 мл
  • Вершкове масло – 50 г
  • Пшеничне борошно – 50 г
  • Лук – 0,5 шт.
  • Мускатний горіх – 0,5 г
  • Гвоздика – 2-3 шт.

Спосіб приготування:

  1. В половинку цибулини вставляємо кілька зірочок гвоздики, додаємо дрібку мускатного горіха і заливаємо молоком. Доводимо до кипіння. Охолоджуємо та ставимо в холодильник на 20-30 хвилин.
  2. Вершкове масло топимо в сотейнику та додаємо борошно. Коли маса перетвориться в золотисті грудочки з тіста, починаємо порціями додавати охолоджене молоко без цибулі.
  3. Доводимо соус до кипіння, безперервно помішуючи. Зменшуємо вогонь до мінімуму і кип’ятимо соус ще приблизно 10 хвилин до консистенції натурального йогурту.

Читайте також: Морквяний суп «Капучино»

Борщ

Думаєте, що знаєте про приготування смачного борщу все? У нашому рецепті ви дізнаєтеся секрети, як приготувати традиційний український борщ!

Інгредієнти:

  • Яловичина на кістці – 300 г
  • Свинина на кістці – 300 г
  • Картопля – 4 шт.
  • Буряк – 200 г
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Капуста – 400 г
  • Морква – 1 шт.
  • Томатна паста – 2 ст. л.
  • Помідори – 1 шт.
  • Сало – 30-50 г
  • Часник – 3 зубчики
  • Цукор – 1 ст. л.
  • Корінь петрушки, зелень, сіль, лавровий лист
  • Борошно – 1 ст. л.
  • Вишня (за бажанням) – 50 г
  • Яблучний оцет – 1 ст. л.
  • Червоний перець чилі, домашня аджика і сметана – для подачі

Спосіб приготування:

  1. Беремо свинину і яловичину в рівних пропорціях, ретельно миємо. Кладемо в каструлю спочатку яловичину і варимо близько 20 хв, потім додаємо свинину. Варимо, а після закипання зливаємо перший бульйон.
  2. Доливаємо холодну воду. Солимо.
  3. Коли бульйон закипить повторно, акуратно шумівкою знімаємо з поверхні піну. Варимо на маленькому вогні близько 1 години. Стежимо за тим, щоб бульйон сильно не кипів.
  4. Якщо води стане на чверть менше, доливаємо окріп.
  5. За 10-15 хвилин до готовності м’яса, чистимо і нарізаємо картоплю невеликими кубиками. Морква і буряк нарізаємо соломкою. Лук і корінь петрушки – дрібними кубиками.
  6. Буряк скроплюємо яблучним оцтом або лимонним соком.
  7. Виймаємо з бульйону м’ясо. Воно повинно легко відходити від кістки.
  8. У бульйон додаємо картоплю.
  9. На змащену рафінованою соняшниковою олією сковороду викладаємо буряк з цукром. Через пару хвилин додаємо томатну пасту. Тушкуємо 10-15 хвилин.
  10. На іншій сковороді протягом декількох хвилин підсмажуємо цибулю. Потім додаємо моркву, корінь петрушки і трохи пізніше 1 ст.л. муки. Добре перемішуємо. Через 5 хвилин додаємо дрібно нарізаний помідор без шкірки.
  11. Солимо і перчимо. Тримаємо овочеву суміш на сковороді ще близько 10 хвилин.
  12. Після закипання картоплі знімаємо піну з бульйону і додаємо по 1 ст.л. сирого буряка і моркви.
  13. М’ясо відокремлюємо від кістки і нарізаємо невеликими шматочками. Повертаємо м’ясо в бульйон і додаємо овочеву зажарку.
  14. У ступці розтираємо шматочок сала, часник і зелень – і також додаємо в каструлю. Після цього можна додавати буряк зі сковороди.
  15. Тонкою соломкою шаткуємо капусту і додаємо в бульйон. Варимо ще 10-15 хвилин.
  16. За пару хвилин до готовності відправляємо в борщ роздавлений часник або розрізаний на навпіл зубчик часнику, лавровий лист.
  17. Якщо не вистачає кислого смаку – додаємо вишню або лимонний сік.
  18. Вимикаємо плиту і даємо борщу 20 хвилин настоятися. Виймаємо часник і лавровий лист.
  19. Подаємо зі сметаною, подрібненою зеленню, червоним перцем і аджикою (в окремій тарілочці).

Рибна юшка

Юшка відмінно підійде не тільки для посиденьок біля вогнища на березі річки, а й для затишної сімейної вечері. Головне – обрати правильні інгредієнти і чітко слідувати рецепту.

Інгредієнти:

  • Судак – 1 кг
  • Короп – 800 г
  • Цибуля – 1 шт.
  • Кріп – 10 г
  • Петрушка – 10 г
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Чорний перець горошком – 5 г (10 шт.)
  • Старе сало – 150 г
  • Горілка – 100 мл
  • Сіль за смаком

Спосіб приготування:

  1. Коропів очищаємо від луски, зрізаємо зябра і виймаємо нутрощі (голови залишаємо). Очищену рибу промиваємо водою всередині і зовні.
  2. У два шари марлі кладемо коропів і робимо мішечок, зав’язуючи марлю в вузол. Вішаємо мішечок з рибою на паличку, опускаємо в киплячу воду.
  3. Варимо 5 хвилин, піну, яка утворюється, знімаємо. Після зменшуємо вогонь і варимо ще 10 хвилин.
  4. В цей час судак очищаємо від луски, зрізаємо зябра і виймаємо нутрощі (голову залишаємо).
  5. Промиваємо тушку і нарізаємо її на порційні шматочки.
  6. Витягуємо з казанка мішечок з коропом. У бульйон додаємо неочищену цибулю, лавровий лист, перець горошком та шматочки судака. Ми залишаємо готуватися 10 хвилин.
  7. Додаємо в юшку горілку та солимо. Знімаємо казанок з вогню. Виймаємо цибулину і лавровий лист.
  8. Додаємо в юшку подрібнені петрушку, кріп і шматок сала.
  9. Залишаємо настоюватися на 20 хвилин.

Читайте також: Суп «Чаван Мусі»

Читайте більше цікавих новин в Viber і Telegram СТБ

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Сациві від Мікаеля Арояна
Пиріг з капустою
Пиріг з броколі
Хінкалі: 3 кращих рецепти
Тефтелі з рисом
Круасани та листкові конверти від Тетяни Литвинової
Полуничні капкейки
Рогалики з повидлом
Попкорн із курки від Сергія Калініна (відеорецепт)
Класичні деруни від Тетяни Литвинової
Млинці на молоці: ТОП-7 рецептів
Як зварити яйця за хвилину?
Торт Мурашник від Наталі Кротової
Каннеллоні з м’ясним фаршем
Вареники з картоплею, грибами та засмажкою

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
что приготовить из авокадо, рецепт блюд из авокадо, рецепт приготовления блюд из авокадо, как приготовить блюда из авокадо, состав блюд из авокадо, как приготовить блюда из авокадо, салат с креветками и авокадо, тартар из тунца и авокадо, такос с курицей и авокадо, роллы со скумбрией и авокадо
Що приготувати із авокадо: 5 рецептів
рецепт быстрой шарлотки с яблоками и корицей, рецепт приготовления быстрой шарлотки с яблоками и корицей, как приготовить быструю шарлотку с яблоками и корицей, состав быстрой шарлотки с яблоками и корицей, как приготовить быструю шарлотку с яблоками и корицей
Швидка шарлотка з яблуками та корицею