Як викладати зелень при маринуванні помідорів?

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Крім помідорів, під час маринування в банку потрібно обов’язково викладати трави і спеції, а саме: листя смородини, листя вишні, парасольку кропу, часник, болгарський перець і чилі. Все це можна легко купити на ринку. Листя перешкоджають розвитку мікробів в маринаді. Грубо кажучи, оберігають банку від вибуху.

Щоб сам маринад і помідори просочилися соками зелені, її потрібно вкладати на дно. Завдяки тому, що при бродінні помідори піднімаються, вони не будуть так стикатися з зеленню, як коли б ми викладали їх шарами. Зелень віддасть всі соки маринаду, а маринад з цими соками рівномірно покриє всі помідори.

На трилітрову банку потрібно взяти три листа смородини і три листки вишні. Болгарський перець порізати на чотири частини, розрізати уздовж перець чилі. Перець потрібно викласти на зелень – ¼ частина болгарського перцю і половину перцю чилі.

Вибираючи кріп, краще брати суцвіття (парасольку), тому що в ньому містяться концентровані соки. Вистачить однієї парасольки кропу. Якщо немає парасольки кропу, то візьміть пучок (100 грамів кропу).

0_89245_3b8c311e_XL

Також необхідно додати часник. Зубчики три вистачить. Часник надає маринованою помідорів легку гостроту і пікантний аромат. Його можна покласти на дно, але ближче до стінок, щоб було красиво.

Самі помідори теж потрібно викладати правильно. Зверніть увагу на форму помідора. Якщо вона кругла, то викладати помідори потрібно плодоніжками вгору – так зручніше діставати їх з банки, щоб не пошкодити. Біля плодоніжки знаходиться найбільш щільна частина помідора, тому зручніше брати його саме за цей бік. Якщо у вас помідори сорту, у якого форма овальна, то їх слід укладати горизонтально, щоб більше помістилося в банку.

Більше кулінарних лайфхаків дивіться у програмі «Все буде смачно!» на СТБ кожну суботу та неділю о 9 ранку!

Video: Как выкладывать зелень при мариновании помидоров?

Смотрите кулинарные лайфхаки от Аллы Ковальчук на сайте шоу "Все буде смачно!"

Video: Как выкладывать зелень при мариновании помидоров?

Смотрите кулинарные лайфхаки от Аллы Ковальчук на сайте шоу "Все буде смачно!"
Поділитися рецептом
Спробуй ще
Вино з абрикос: рецепт приготування в домашніх умовах
Шарлотка від Алли Ковальчук
РЕЦЕПТ: Капустяна шарлотка
Бабагануш: рецепт з баклажанів
Заморожені кубики шампанського для літніх коктейлів
Все про абрикос: найкращі рецепти
15 смачних страв, які можна приготувати в чашці
5 невідомих сніданків світу з 5 країн
Картопляні трояндочки з пармезаном та свіжим чебрецем
Консервовані огірки (Все буде смачно)
Сирна запіканка, суфле і львівський сирник від Алли Ковальчук та Альоші (Все буде смачно)
Полуничний шейк від Лізи Глинської
Парфе з полуницею та медом від Лізи Глинської
Яблучний пиріг від Лізи Глинської
Желейний торт від Лізи Глинської

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
ягодные соусы к мясу, ягодные соусы рецепт, рецепты ягодных соусов к мясу, какао соус подать к мясу, ягодный соус к мясу
Ягідні соуси до м’яса: ТОП-5 рецептів
красная смородина на зиму
Желе з червоної смородини: рецепт на зиму