Королівський кус-кус: рецепт приготування


1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
приготовлено 0 разів


Переглянути відгуки

Знайти рецепт із моїх інгредієнтів

Королівський кус-кус – дуже смачна, ароматна і красива страва. Приготуйте її і ви відчуєте справжній вибух смаків. До складу королівського кус-куса входить яловичина, овочі, томатний сік, спеції та приголомшлива заправка з карамелізованого лука. Читайте пошаговиий рецепт королівського кус-куса в нашому матеріалі.

Читайте також: Булгур з курячими серцями в їстівній тарілці: рецепт приготування

Інгредієнти:

  • кус-кус – 800 г
  • яловичина (лопатка) – 800 г
  • цибуля – 1 шт.
  • помідори – 2 шт.
  • кабачок – 1 шт.
  • цукіні – 1 шт.
  • морква – 1 шт.
  • капуста – 100 г
  • гарбуз – 100 г
  • вершкове масло – 25 г
  • олія – 120 мл
  • томатний сік – 250 г
  • вода – 1 л
  • петрушка – 10 гілочок
  • зіра – 3 г
  • карі – 3 г
  • імбир сушений мелений – 3 г
  • чорний мелений перець – 6 г
  • сіль – 10 г

Для карамелізованої цибулі:

  • цибуля – 6 шт.
  • родзинки – 95 г
  • вершкове масло – 25 г
  • олія – 20 мл
  • вода – 100 мл
  • кориця – 1 паличка
  • цукор – 75 г
  • карі – 3 г
  • чорний мелений перець – 3 г
  • сіль – 5 г

Читайте також: Плов з баклажанами: рецепт приготування

Спосіб приготування:

  1. Обсмажте у каструлі з олією нарізану кубиком яловичину 5 хв. Додайте кубики бланшованих помідорів без шкірки та насіння, чорний мелений перець, зіру, мелений сушений імбир, карі, сіль,  чвертькільця цибулі, вершкове масло, букет з петрушки та воду. Доведіть до кипіння.
  2. Додайте шматки капусти, кубики моркви, томатний сік, кубики гарбуза, кабачка та цукіні. Тушкуйте під кришкою 1 год. на повільному вогні. Зніміть з вогню.
  3. Кус-кус перетріть з олією. Залийте бульйоном так, щоб він повністю покрив кус-кус. Накрийте миску фольгою, загорніть ковдрою. Залиште кус-кус запарюватися на 20 хв.
  4. Півкільця цибулі обсмажте на сковороді з олією до м´якості. Додайте чорний мелений перець, карі, сіль, вершкове масло, воду, паличку кориці, родзинки та цукор. Перемішайте, карамелізуйте 15 хв.
  5. У форму для кексу викладіть четверту частину кус-кусу, утрамбуйте. По краю стінок форми покладіть кубики вареної моркви, а потім – знову четверту частину кус-кусу. Утрамбуйте.
  6. Зверху викладіть карамелізовану цибулю. Далі – знову розподіліть кус-кус, моркву по колу і залишки кус-кусу. Переверніть форму на блюдо.
  7. Прикрасьте страву тушкованим м´ясом, тушкованим листям капусти, карамелізованою цибулею  та гілочками чебрецю.
  8. Довкола страви по тарілці викладіть кубики тушкованих кабачків, моркви та помідорів, а також спіралі з цукіні, зірочки анісу та палички кориці.

Читайте більше цікавих новин у Viber та Telegram СТБ



Мені вдалося!
Зберегти в кулінарну книгу


Рекомендуємо
Млинці на молоці – ТОП-7 рецептів (Все буде смачно)
Млинці: найпростіший рецепт для початківців
Десерт «Квітка кохання»: рецепт приготування
Перепілка з «золотим» яйцем: рецепт приготування
Торт-піньята «Солодка душа»: рецепт приготування
Каре телятини «Приворотне зілля»: рецепт приготування
Закуска «Центр всесвіту»: рецепт приготування
Шоколадний торт «Лава пристрасті»: рецепт приготування
Салат з морепродуктів «Моя перлинка»: рецепт приготування
Печиво-сердечка з компліментами: рецепт приготування
«Все Буде Смачно»: які страви приготують зіркові чоловіки на День Закоханих? (Анонс на 11.02.2018)
Салат-букет: рецепт приготування
Їстівні квіти-льодяники: рецепт приготування
Відомі українці записали відеозвернення до Надії Матвєєвої


Новини партнерів


ВГОРУ

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити