Королівський кус-кус – дуже смачна, ароматна і красива страва. Приготуйте її і ви відчуєте справжній вибух смаків. До складу королівського кус-куса входить яловичина, овочі, томатний сік, спеції та приголомшлива заправка з карамелізованого лука. Читайте пошаговиий рецепт королівського кус-куса в нашому матеріалі.
Читайте також: Булгур з курячими серцями в їстівній тарілці: рецепт приготування
Інгредієнти:
- кус-кус – 800 г
- яловичина (лопатка) – 800 г
- цибуля – 1 шт.
- помідори – 2 шт.
- кабачок – 1 шт.
- цукіні – 1 шт.
- морква – 1 шт.
- капуста – 100 г
- гарбуз – 100 г
- вершкове масло – 25 г
- олія – 120 мл
- томатний сік – 250 г
- вода – 1 л
- петрушка – 10 гілочок
- зіра – 3 г
- карі – 3 г
- імбир сушений мелений – 3 г
- чорний мелений перець – 6 г
- сіль – 10 г
Для карамелізованої цибулі:
- цибуля – 6 шт.
- родзинки – 95 г
- вершкове масло – 25 г
- олія – 20 мл
- вода – 100 мл
- кориця – 1 паличка
- цукор – 75 г
- карі – 3 г
- чорний мелений перець – 3 г
- сіль – 5 г
Читайте також: Плов з баклажанами: рецепт приготування
Спосіб приготування:
- Обсмажте у каструлі з олією нарізану кубиком яловичину 5 хв. Додайте кубики бланшованих помідорів без шкірки та насіння, чорний мелений перець, зіру, мелений сушений імбир, карі, сіль, чвертькільця цибулі, вершкове масло, букет з петрушки та воду. Доведіть до кипіння.
- Додайте шматки капусти, кубики моркви, томатний сік, кубики гарбуза, кабачка та цукіні. Тушкуйте під кришкою 1 год. на повільному вогні. Зніміть з вогню.
- Кус-кус перетріть з олією. Залийте бульйоном так, щоб він повністю покрив кус-кус. Накрийте миску фольгою, загорніть ковдрою. Залиште кус-кус запарюватися на 20 хв.
- Півкільця цибулі обсмажте на сковороді з олією до м´якості. Додайте чорний мелений перець, карі, сіль, вершкове масло, воду, паличку кориці, родзинки та цукор. Перемішайте, карамелізуйте 15 хв.
- У форму для кексу викладіть четверту частину кус-кусу, утрамбуйте. По краю стінок форми покладіть кубики вареної моркви, а потім – знову четверту частину кус-кусу. Утрамбуйте.
- Зверху викладіть карамелізовану цибулю. Далі – знову розподіліть кус-кус, моркву по колу і залишки кус-кусу. Переверніть форму на блюдо.
- Прикрасьте страву тушкованим м´ясом, тушкованим листям капусти, карамелізованою цибулею та гілочками чебрецю.
- Довкола страви по тарілці викладіть кубики тушкованих кабачків, моркви та помідорів, а також спіралі з цукіні, зірочки анісу та палички кориці.