Королівський кус-кус: рецепт приготування

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Королівський кус-кус – дуже смачна, ароматна і красива страва. Приготуйте її і ви відчуєте справжній вибух смаків. До складу королівського кус-куса входить яловичина, овочі, томатний сік, спеції та приголомшлива заправка з карамелізованого лука. Читайте пошаговиий рецепт королівського кус-куса в нашому матеріалі.

Читайте також: Булгур з курячими серцями в їстівній тарілці: рецепт приготування

Інгредієнти:

  • кус-кус – 800 г
  • яловичина (лопатка) – 800 г
  • цибуля – 1 шт.
  • помідори – 2 шт.
  • кабачок – 1 шт.
  • цукіні – 1 шт.
  • морква – 1 шт.
  • капуста – 100 г
  • гарбуз – 100 г
  • вершкове масло – 25 г
  • олія – 120 мл
  • томатний сік – 250 г
  • вода – 1 л
  • петрушка – 10 гілочок
  • зіра – 3 г
  • карі – 3 г
  • імбир сушений мелений – 3 г
  • чорний мелений перець – 6 г
  • сіль – 10 г

Для карамелізованої цибулі:

  • цибуля – 6 шт.
  • родзинки – 95 г
  • вершкове масло – 25 г
  • олія – 20 мл
  • вода – 100 мл
  • кориця – 1 паличка
  • цукор – 75 г
  • карі – 3 г
  • чорний мелений перець – 3 г
  • сіль – 5 г

Читайте також: Плов з баклажанами: рецепт приготування

Спосіб приготування:

  1. Обсмажте у каструлі з олією нарізану кубиком яловичину 5 хв. Додайте кубики бланшованих помідорів без шкірки та насіння, чорний мелений перець, зіру, мелений сушений імбир, карі, сіль,  чвертькільця цибулі, вершкове масло, букет з петрушки та воду. Доведіть до кипіння.
  2. Додайте шматки капусти, кубики моркви, томатний сік, кубики гарбуза, кабачка та цукіні. Тушкуйте під кришкою 1 год. на повільному вогні. Зніміть з вогню.
  3. Кус-кус перетріть з олією. Залийте бульйоном так, щоб він повністю покрив кус-кус. Накрийте миску фольгою, загорніть ковдрою. Залиште кус-кус запарюватися на 20 хв.
  4. Півкільця цибулі обсмажте на сковороді з олією до м´якості. Додайте чорний мелений перець, карі, сіль, вершкове масло, воду, паличку кориці, родзинки та цукор. Перемішайте, карамелізуйте 15 хв.
  5. У форму для кексу викладіть четверту частину кус-кусу, утрамбуйте. По краю стінок форми покладіть кубики вареної моркви, а потім – знову четверту частину кус-кусу. Утрамбуйте.
  6. Зверху викладіть карамелізовану цибулю. Далі – знову розподіліть кус-кус, моркву по колу і залишки кус-кусу. Переверніть форму на блюдо.
  7. Прикрасьте страву тушкованим м´ясом, тушкованим листям капусти, карамелізованою цибулею  та гілочками чебрецю.
  8. Довкола страви по тарілці викладіть кубики тушкованих кабачків, моркви та помідорів, а також спіралі з цукіні, зірочки анісу та палички кориці.

Читайте більше цікавих новин у Viber та Telegram СТБ

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Три ароматних кекси: з цукатами, шоколадний і сирний
Яблучний Спас: пиріг з яблук та печива
Яблучний Спас: соус з яблук
Яблука, запечені у листковому тісті, до Яблучного Спасу
Узбецький плов від Миколи Тищенка
Рецепт супу харчо від Сергія Калініна
Як вибрати якісну згущенку?
Суп-пюре з броколі
Шпундра
Як приготувати рис для суші?
Консервовані помідори
Найпростіший рецепт варення з дині
Як вибрати солодкий кавун?
10 рецептів печива за 15 хвилин
Як заморозити малину на зиму

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
Медово-яблочный узвар
Медово-яблучний узвар
рецепт яблочного штруделя из лаваша, рецепт яблочного штруделя из лаваша пошагово, состав яблочного штруделя из лаваша, как готовить яблочный штрудель из лаваша пошагово, как приготовить яблочный штрудель из лаваша
Швидкий яблучний штрудель з лаваша