Плов з баклажанами: рецепт приготування

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Як приготувати плов з баклажанами? Це чудовий спосіб урізноманітнити знайому страву. Тим більше, що його рецепт дуже простий, а смак чудовий! Читайте покроковий рецепт плову з баклажанами.

Читайте також: Пілав з цвітної капусти: рецепт приготування

Інгредієнти:

  • баклажани – 5 шт.
  • курячі стегенця – 1 кг
  • рис – 500 г
  • вода – 700 мл
  • цибуля – 4 шт.
  • морква – 3 шт.
  • часник – 4 зубчики
  • болгарський перець – 1 шт.
  • шампіньйони – 12 шт.
  • помідори – 3 шт.
  • перепелині яйця – 5 шт.
  • олія – 125 мл
  • чорнослив – 100 г
  • родзинки – 75 г
  • барбарис – 15 г
  • чорний мелений перець – 3 г
  • червоний мелений перець – 3 г
  • зіра – 3 г
  • гвоздика (бутони) – 5 шт.
  • сіль – 35 г

Читайте також: Котлети з баклажанів: покроковий рецепт приготування

Спосіб приготування:

  1. Очистіть курячі стегенця від шкіри, зріжте м‘ясо з кісток. Половину м‘яса прокрутіть через м‘ясорубку на фарш, посоліть та поперчіть.
  2. Зробіть з баклажанів «човники»: розріжте овочі по діагоналі, виберіть м’якоть з денця та кришечки. Покладіть всередину ложку фаршу, потім варене перепелине яйце, накрийте ще однією ложкою фаршу.
  3. Заповніть фаршем також кришечки баклажанів. З‘єднайте частини овочів, запікайте баклажани 10 хв. за температури 180°С.
  4. Для бульйону – кістки зі стегенець залийте холодною водою,  додайте цибулину, нашпиговану гвоздикою, варіть 40 хв.
  5. Іншу половину курятини – обсмажте в казані на олії до золотавості. Додайте нарізану соломкою цибулю та подрібнений часник. Коли цибуля зазолотиться, додайте порізану соломкою моркву та болгарський перець, а також четвертинки шампіньйонів, м’якоть баклажанів та порізані кубиками помідори.
  6. Посоліть, додайте  чорний та червоний мелений перець, зіру, порізаний четвертинами чорнослив, родзинки та барбарис. Викладіть рис, перемішайте з овочами. Зверху викладіть підпечені баклажани. Залийте бульйоном.
  7. Поставте казан в духовку на 20 хв. за температури 180°С. Готовий плов загорніть у плед та залиште настоятися на 40 хв.

Video: Як приготувати плов з баклажанами

Як приготувати плов з баклажанами? Рецепт цієї страви дуже нескладний. Але смак чудовий! Читайте покроковий рецепт плову з баклажанами

Читайте больше интересных новостей в Viber и Telegram СТБ

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Консервовані огірки (Все буде смачно)
Сирна запіканка, суфле і львівський сирник від Алли Ковальчук та Альоші (Все буде смачно)
Полуничний шейк від Лізи Глинської
Парфе з полуницею та медом від Лізи Глинської
Яблучний пиріг від Лізи Глинської
Желейний торт від Лізи Глинської
Чебуреки від Сергія Калініна та Бориса Барського
Азербайджанська долма від Хаяла Алекперова
Варення із соснових шишок
Окрошка від Ігоря Місевича
Пряна окрошка на кефірі
Рецепти торта Наполеон від Тетяни Литвинової (Все буде смачно!)
Шашлик з баранини від Мікаеля Арояна та Діми Коляденка (Все буде смачно)
Буженина у винному маринаді від Влади Литовченко
ТОП-5 рецептів кабачків
Новини партнерів
ВГОРУ

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
ягодный соус, ягодный соус рецепт, пошаговый рецепт приготовления ягодного соуса, как приготовить ягодный соус, состав ягодного соуса
Готуємо ягідні соуси: найкращі рецепти
домашний мармелад, как приготовить домашний мармелад, рецепт приготовления мармелада, состав домашнего мармелада
Домашній мармелад із літніх фруктів та ягід: ТОП-3 рецепти