Плов з баклажанами: рецепт приготування

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Як приготувати плов з баклажанами? Це чудовий спосіб урізноманітнити знайому страву. Тим більше, що його рецепт дуже простий, а смак чудовий! Читайте покроковий рецепт плову з баклажанами.

Читайте також: Пілав з цвітної капусти: рецепт приготування

Інгредієнти:

  • баклажани – 5 шт.
  • курячі стегенця – 1 кг
  • рис – 500 г
  • вода – 700 мл
  • цибуля – 4 шт.
  • морква – 3 шт.
  • часник – 4 зубчики
  • болгарський перець – 1 шт.
  • шампіньйони – 12 шт.
  • помідори – 3 шт.
  • перепелині яйця – 5 шт.
  • олія – 125 мл
  • чорнослив – 100 г
  • родзинки – 75 г
  • барбарис – 15 г
  • чорний мелений перець – 3 г
  • червоний мелений перець – 3 г
  • зіра – 3 г
  • гвоздика (бутони) – 5 шт.
  • сіль – 35 г

Читайте також: Котлети з баклажанів: покроковий рецепт приготування

Спосіб приготування:

  1. Очистіть курячі стегенця від шкіри, зріжте м‘ясо з кісток. Половину м‘яса прокрутіть через м‘ясорубку на фарш, посоліть та поперчіть.
  2. Зробіть з баклажанів «човники»: розріжте овочі по діагоналі, виберіть м’якоть з денця та кришечки. Покладіть всередину ложку фаршу, потім варене перепелине яйце, накрийте ще однією ложкою фаршу.
  3. Заповніть фаршем також кришечки баклажанів. З‘єднайте частини овочів, запікайте баклажани 10 хв. за температури 180°С.
  4. Для бульйону – кістки зі стегенець залийте холодною водою,  додайте цибулину, нашпиговану гвоздикою, варіть 40 хв.
  5. Іншу половину курятини – обсмажте в казані на олії до золотавості. Додайте нарізану соломкою цибулю та подрібнений часник. Коли цибуля зазолотиться, додайте порізану соломкою моркву та болгарський перець, а також четвертинки шампіньйонів, м’якоть баклажанів та порізані кубиками помідори.
  6. Посоліть, додайте  чорний та червоний мелений перець, зіру, порізаний четвертинами чорнослив, родзинки та барбарис. Викладіть рис, перемішайте з овочами. Зверху викладіть підпечені баклажани. Залийте бульйоном.
  7. Поставте казан в духовку на 20 хв. за температури 180°С. Готовий плов загорніть у плед та залиште настоятися на 40 хв.

Video: Як приготувати плов з баклажанами

Як приготувати плов з баклажанами? Рецепт цієї страви дуже нескладний. Але смак чудовий! Читайте покроковий рецепт плову з баклажанами

Читайте больше интересных новостей в Viber и Telegram СТБ

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Вегетаріанський гамбургер
Апельсиновий торт від Лізи Глинської
Сирні кекси та баниця
Кальмари, фаршировані картоплею (відеорецепт)
Тістечка Картопля від Тетяни Литвинової
7 класних рецептів зимової лазаньї
Що зробити, щоб картопля в мундирі не тріскалася?
Хлібний кекс з рибою
Торт Мурашник
Печиво з маком і кунжутом
Млинці з морепродуктами
Шоколадний торт Лава пристрасті
Торт Руді
Як приготувати смажені фаршировані перці
Як правильно квасити капусту

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
яблочный кекс
Яблучний кекс
зеленый суп-пюре, рецепт приготовления зеленого супа-пюре, рецепт зеленого супа-пюре, рецепт супа-пюре из брокколи, рецепт супа-пюре из брокколи и кабачка, рецепт приготовления супа-пюре из кабачка
Зелений суп-пюре (Все буде добре)