Кус-кус з сомом в пергаменті: рецепт приготування


1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
приготовлено 0 разів



Знайти рецепт із моїх інгредієнтів

Як приготувати кус-кус з сомом в пергаменті? Таке блюдо може прикрасити будь-який стіл – смачне, ароматне і дуже красиве. Так, доведеться докласти трохи зусиль, щоб приготувати його, але повірте, результат вартий того! Читайте покроковий рецепт кус-куса з сомом в пергаменті в нашому матеріалі.

Читайте також: Закуска з щуки «Кукурудза»: рецепт приготування

Інгредієнти:

  • кус-кус – 300 г
  • твердий сир «гауда» – 150 г
  • яйця – 2 шт.
  • червоний болгарський перець – 1 шт.
  • вершкове масло – 60 г
  • куркума – 10 г
  • мелена гвоздика – 1 г
  • мелена кориця –  2 г
  • мелений мускатний горіх – 1 г
  • чорний мелений перець – 3 г
  • сіль – 5 г

Читайте також: Пілав з цвітної капусти: рецепт приготування

 Для бульйону:

  • раки – 12 шт.
  • помідори – 4 шт.
  • цибуля – 1 шт.
  • часник – 3 зубчики
  • стебла селери – 3 шт.
  • петрушка – 10 гілочок
  • чебрець – 2 гілочки
  • олія – 60 мл
  • вода – 1,5 л
  • лавровий лист – 2 шт.
  • гвоздика – 2 шт.
  • чорний мелений перець – 5 г
  • сіль – 3 г

Для сома:

  • стейки сома – 6 шт.
  • часник – 4 зубчики
  • лимон – 1 шт.
  • діжонська зернова гірчиця – 20 мл
  • соєвий соус – 40 мл
  • червоний мелений перець – 3 г
  • чорний мелений перець – 3 г
  • сіль – 10 г

Читайте також: Плов з баклажанами: рецепт приготування

Спосіб приготування:

  1. Обсмажте 2 хв. в каструлі з олією цибулю, розрізану на 4 частини, шматочки стебел селери та розчавлений часник. Додайте окріп, кубики помідорів, букет з петрушки та чебрецю, бутони гвоздики, лавровий лист, сіль та чорний мелений перець. Доведіть до кипіння.
  2. Додайте раки. Варіть 15 хв. Зніміть з вогню, залиште на 25 хв. настоятися. Перекладіть раки у миску. Половину з них очистіть.
  3. Процідіть бульйон з раків через сито. Відставте півсклянки бульйону. Той, що лишився, перелийте у каструлю та доведіть до кипіння.
  4. До бульйону у склянці додайте куркуму. Залийте цією сумішшю кус-кус, перемішайте, пересипте у сито. Встановіть сито з кус-кусом на каструлю з бульйоном. Варіть кус-кус на парі 10 хв.
  5. Перекладіть у миску, додайте чорний мелений перець, сіль, мелену гвоздику, мелену корицю, мелений мускатний горіх, подрібнений болгарський перець, натертий на дрібній терці сир, подрібнені ракові шийки та збиті яйця. Перемішайте.
  6. До стейків сома вичавіть часник, лимонний сік, додайте соєвий соус, зернову гірчицю, червоний і чорний мелений перець та сіль. Перемішайте, залиште на 20 хв.
  7. Порціями викладіть на пергамент стейки сома, зверху покладіть кус-кус, потім  шматочок вершкового масла. Зберіть пергамент мішечком, зав´яжіть кулінарною ниткою. Перекладіть заготовки на деко. Запікайте 20 хв. за температури 200°С.
  8. Перед подачею приберіть нитки, розкрийте пергамент, прикрасьте страву цілими раками.

Читайте більше цікавих новин у Viber та Telegram СТБ



Мені вдалося!
Зберегти в кулінарну книгу

Рекомендуємо
Буженина у винному маринаді від Влади Литовченко
ТОП-5 рецептів кабачків
Мед з кульбаб – простий рецепт приготування
Жульєн від Тетяни Литвинової та Дмитра Монатика (Все буде смачно – відеорецепт)
Домашній лимонад від Лізи Глинської
Не для льоду: ТОП-7 варіантів використання формочок для льоду
Домашня ковбаса від Ігоря Місевича й Андрія Дикого (Все буде смачно)
Рецепт паски від Алли Ковальчук
Самса від Мікаеля Арояна (Все буде смачно)
Вафельні трубочки від Алли Ковальчук (Все буде смачно)
Домашній хліб в духовці від Тетяни Литвинової
Безалкогольний глінтвейн від Оксани та Альбіни з Київ вдень та вночі
Класичні деруни від Тетяни Литвинової (Все буде смачно)
Млинці на молоці – ТОП-7 рецептів (Все буде смачно)


Новини партнерів

ВГОРУ

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити