Маринована цвітна капуста: рецепт приготування

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Маринована цвітна капуста – смачна та пікантна закуска, яку так приємно смакувати в холодний, зимовий вечір. Як замаринувати кольорову капусту? Покроковий рецепт закуски шукайте в нашому матеріалі.

Читайте також: Мариновані цибулеві перлини

Інгредієнти:

  • цвітна капуста – 1,5 кг
  • морква – 2 шт.
  • болгарський перець – 2 шт.
  • лимон – 1 шт.
  • цибуля – 3 шт.
  • вода – 1 л
  • цукор – 75 г
  • сіль – 75 г
  • оцет (9%) – 180 мл
  • часник – 3 зубчики
  • духмяний перець горошком – 6 шт.
  • чорний перець горошком – 15 шт.
  • лавровий лист – 3 шт.
  • гвоздика – 3 шт.

Спосіб приготування:

  1. Приготуйте маринад: додайте у воду сіль та цукор, доведіть до кипіння, зніміть з вогню і злегка остудіть.
  2. Підготуйте овочі: почистіть і наріжте кільцями моркву. Почищені цибулю і часник розріжте на 4 частини, болгарський перець – на 8 смужок, а лимон – на 6 скибочок. Цвітну капусту розберіть на суцвіття.
  3. У стерилізовані банки викладіть лавровий лист, гвоздику, духмяний перець та чорний перець горошком. Потім – болгарський перець, цибулю, часник, лимон та моркву. Зверху викладіть цвітну капусту, залишивши відстань до горлечка 5 см. Вільний простір заповніть овочами, що залишилися.
  4. У маринад додайте оцет та розлийте його по банках. Закрийте стерилізованими кришками. Загорніть банки у плед, перевернувши догори дном, залиште в прохолодному місці мінімум на 1 добу.

Читайте також: Мариноване сало: рецепт в цибулинні

Читайте більше цікавих новин в Viber і Telegram СТБ

Video: Як замаринувати кольорову капусту: рецепт покроковий

Як замаринувати кольорову капусту? Покроковий рецепт маринованої цвітної капусти шукайте в нашому матеріалі
Поділитися рецептом
Спробуй ще
Консервовані огірки (Все буде смачно)
Сирна запіканка, суфле і львівський сирник від Алли Ковальчук та Альоші (Все буде смачно)
Полуничний шейк від Лізи Глинської
Парфе з полуницею та медом від Лізи Глинської
Яблучний пиріг від Лізи Глинської
Желейний торт від Лізи Глинської
Чебуреки від Сергія Калініна та Бориса Барського
Азербайджанська долма від Хаяла Алекперова
Варення із соснових шишок
Окрошка від Ігоря Місевича
Пряна окрошка на кефірі
Рецепти торта Наполеон від Тетяни Литвинової (Все буде смачно!)
Шашлик з баранини від Мікаеля Арояна та Діми Коляденка (Все буде смачно)
Буженина у винному маринаді від Влади Литовченко
ТОП-5 рецептів кабачків
Новини партнерів
ВГОРУ

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
Как приготовить варенье из черной смородины - пошаговый рецепт с фото от победителя кулинарного шоу «МастерШеф-5» Евгения Клопотенко
Варення з чорної смородини з перцем від Євгена Клопотенко (фото)
шоколадный торт с вишней, шоколадный торт с вишней рецепт, шоколадный торт с вишней рецепт приготовления, как приготовить шоколадный торт с вишней, состав шоколадного торта с вишней
Шоколадний торт з вишнею