Маринована цвітна капуста – смачна та пікантна закуска, яку так приємно смакувати в холодний, зимовий вечір. Як замаринувати кольорову капусту? Покроковий рецепт закуски шукайте в нашому матеріалі.
Читайте також: Мариновані цибулеві перлини
Інгредієнти:
- цвітна капуста – 1,5 кг
- морква – 2 шт.
- болгарський перець – 2 шт.
- лимон – 1 шт.
- цибуля – 3 шт.
- вода – 1 л
- цукор – 75 г
- сіль – 75 г
- оцет (9%) – 180 мл
- часник – 3 зубчики
- духмяний перець горошком – 6 шт.
- чорний перець горошком – 15 шт.
- лавровий лист – 3 шт.
- гвоздика – 3 шт.
Спосіб приготування:
- Приготуйте маринад: додайте у воду сіль та цукор, доведіть до кипіння, зніміть з вогню і злегка остудіть.
- Підготуйте овочі: почистіть і наріжте кільцями моркву. Почищені цибулю і часник розріжте на 4 частини, болгарський перець – на 8 смужок, а лимон – на 6 скибочок. Цвітну капусту розберіть на суцвіття.
- У стерилізовані банки викладіть лавровий лист, гвоздику, духмяний перець та чорний перець горошком. Потім – болгарський перець, цибулю, часник, лимон та моркву. Зверху викладіть цвітну капусту, залишивши відстань до горлечка 5 см. Вільний простір заповніть овочами, що залишилися.
- У маринад додайте оцет та розлийте його по банках. Закрийте стерилізованими кришками. Загорніть банки у плед, перевернувши догори дном, залиште в прохолодному місці мінімум на 1 добу.
Читайте також: Мариноване сало: рецепт в цибулинні
Читайте більше цікавих новин в Viber і Telegram СТБ