Інгредієнти:
Червона смородина – 250 г
Малина – 250 г
Цукор – 250 г
Сіль – 60 г
Лимонний сік – 12-15 мл
Як приготувати компот з червоної смородини та малини
1. Червону смородину добре промийте і очистіть від гілочок.
2. Малину потримайте в сольовому розчині.
3. У киплячу воду опустіть ягоди. Варіть 5-7 хвилин після повторного закипання.
4. За 1-2 хвилини до повної готовності додайте лимонний сік.
5. Вимкніть вогонь і додайте цукор. Розмішайте.
6. Перед вживанням дайте компоту настоятися 1-2 години.
ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Покроковий рецепт торта “П’яна вишня”
Важливо! Якщо ви хочете закатати компот, то промиті й очищені від гілочок ягоди викладіть на дно простерилізованій банки. Засипте ягоди цукром, додайте лимонний сік. Залийте окропом і відразу ж закочуйте банку. Щоб кришки не здувалися і не злітали, відразу після закачування переверніть банку шийкою вниз, укутайте ковдрою або рушником і залиште на ніч.