Шарлотка від Алли Ковальчук

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Алла Ковальчук поділилася рецептом ідеальної яблучної шарлотки.

Інгредієнти:

  • яйця4 шт.
  • цукор300 г
  • борошно – 300 г
  • розпушувач1 ч. л.
  • яблука5 шт. (600 г)
  • родзинки1 стакан (155 г)
  • лимонний сік50 мл (1 лимон)
  • кориця1/2 ч. л.
  • коньяк2 ст. л.
  • крохмаль50 г
  • рослинновершкова суміш для змазування форми50 г

как приготовить шарлотку - рецепт все буде смачно

Спосіб приготування:

  1. Яблука помийте, очистіть від шкірки і серцевини.
  2. Наріжте яблука часточками розміром 1,5-2 см. Збризніть яблука лимонним соком, щоб не потемніли. Для аромату додайте корицю і коньяк.
  3. Ізюм замочіть в теплій воді на 5-7 хв. Потім обсушіть на паперовому рушнику.
  4. Приготуйте форму для випічки.
  5. Змастіть форму рослинно-вершковою сумішшю, рясно присипте крохмалем – щоб шарлотка при випічці не прилипла до формі і не підгоріла.
  6. Приготуйте тісто.
  7. Яйця збийте спочатку без цукру протягом 1 хв.
  8. Потім поступово додайте цукор і збивайте до тих пір, поки обсяг яєчної маси не збільшиться вдвічі.
  9. У борошно додайте розпушувач, добре перемішайте. Борошно з розпушувачем поступово додайте до яєчної маси, вимішуючи тісто ложкою.
  10. Формуйте шарлотку.
  11. На дно форми викладіть часточки яблук у формі квітки. Яблука присипте крохмалем, щоб вони добре тримали форму.
  12. Посипте яблука родзинками. Залийте фрукти тістом. Накрийте форму фольгою, щоб шарлотка не підгоріла.
  13. Проколіть фольгу в декількох місцях зубочисткою, щоб виходив зайвий пар і шарлотка не вийшла сирою.
  14. Випікайте шарлотку в духовці при 180°C 35-40 хв.
  15. Готову шарлотку у формі викладіть на вологий холодний рушник, щоб вона добре виймалася з форми.
  16. Переверніть шарлотку на блюдо так, щоб яблука були зверху пирога. Подавайте десерт через 15-20 хв. після випічки.

ГОТУЄМО З НАМИ
Як приготувати шарлотку – ТОП-3 рецепта

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Вино з абрикос: рецепт приготування в домашніх умовах
РЕЦЕПТ: Капустяна шарлотка
Бабагануш: рецепт з баклажанів
Заморожені кубики шампанського для літніх коктейлів
Все про абрикос: найкращі рецепти
15 смачних страв, які можна приготувати в чашці
5 невідомих сніданків світу з 5 країн
Картопляні трояндочки з пармезаном та свіжим чебрецем
Консервовані огірки (Все буде смачно)
Сирна запіканка, суфле і львівський сирник від Алли Ковальчук та Альоші (Все буде смачно)
Полуничний шейк від Лізи Глинської
Парфе з полуницею та медом від Лізи Глинської
Яблучний пиріг від Лізи Глинської
Желейний торт від Лізи Глинської
Чебуреки від Сергія Калініна та Бориса Барського

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
ягодные соусы к мясу, ягодные соусы рецепт, рецепты ягодных соусов к мясу, какао соус подать к мясу, ягодный соус к мясу
Ягідні соуси до м’яса: ТОП-5 рецептів
красная смородина на зиму
Желе з червоної смородини: рецепт на зиму