Алла Ковальчук поділилася рецептом ідеальної яблучної шарлотки.
Інгредієнти:
- яйця – 4 шт.
- цукор – 300 г
- борошно – 300 г
- розпушувач – 1 ч. л.
- яблука – 5 шт. (600 г)
- родзинки – 1 стакан (155 г)
- лимонний сік – 50 мл (1 лимон)
- кориця – 1/2 ч. л.
- коньяк – 2 ст. л.
- крохмаль – 50 г
- рослинно–вершкова суміш для змазування форми – 50 г
Спосіб приготування:
- Яблука помийте, очистіть від шкірки і серцевини.
- Наріжте яблука часточками розміром 1,5-2 см. Збризніть яблука лимонним соком, щоб не потемніли. Для аромату додайте корицю і коньяк.
- Ізюм замочіть в теплій воді на 5-7 хв. Потім обсушіть на паперовому рушнику.
- Приготуйте форму для випічки.
- Змастіть форму рослинно-вершковою сумішшю, рясно присипте крохмалем – щоб шарлотка при випічці не прилипла до формі і не підгоріла.
- Приготуйте тісто.
- Яйця збийте спочатку без цукру протягом 1 хв.
- Потім поступово додайте цукор і збивайте до тих пір, поки обсяг яєчної маси не збільшиться вдвічі.
- У борошно додайте розпушувач, добре перемішайте. Борошно з розпушувачем поступово додайте до яєчної маси, вимішуючи тісто ложкою.
- Формуйте шарлотку.
- На дно форми викладіть часточки яблук у формі квітки. Яблука присипте крохмалем, щоб вони добре тримали форму.
- Посипте яблука родзинками. Залийте фрукти тістом. Накрийте форму фольгою, щоб шарлотка не підгоріла.
- Проколіть фольгу в декількох місцях зубочисткою, щоб виходив зайвий пар і шарлотка не вийшла сирою.
- Випікайте шарлотку в духовці при 180°C 35-40 хв.
- Готову шарлотку у формі викладіть на вологий холодний рушник, щоб вона добре виймалася з форми.
- Переверніть шарлотку на блюдо так, щоб яблука були зверху пирога. Подавайте десерт через 15-20 хв. після випічки.