Шарлотка від Алли Ковальчук


1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
приготовлено 0 разів



Знайти рецепт із моїх інгредієнтів

Алла Ковальчук поділилася рецептом ідеальної яблучної шарлотки.

Інгредієнти:

яйця4 шт.

цукор300 г

борошно – 300 г

розпушувач1 ч. л.

яблука5 шт. (600 г)

родзинки1 стакан (155 г)

лимонний сік50 мл (1 лимон)

кориця1/2 ч. л.

коньяк2 ст. л.

крохмаль50 г

рослинновершкова суміш для змазування форми50 г

c5f72a7238acc4548dc7585f42289501

Спосіб приготування:

Яблука помийте, очистіть від шкірки і серцевини.
Наріжте яблука часточками розміром 1,5-2 см. Збризніть яблука лимонним соком, щоб не потемніли. Для аромату додайте корицю і коньяк.
Ізюм замочіть в теплій воді на 5-7 хв. Потім обсушіть на паперовому рушнику.
Приготуйте форму для випічки.
Змастіть форму рослинно-вершковою сумішшю, рясно присипте крохмалем – щоб шарлотка при випічці не прилипла до формі і не підгоріла.
Приготуйте тісто.
Яйця збийте спочатку без цукру протягом 1 хв.
Потім поступово додайте цукор і збивайте до тих пір, поки обсяг яєчної маси не збільшиться вдвічі.
У борошно додайте розпушувач, добре перемішайте. Борошно з розпушувачем поступово додайте до яєчної маси, вимішуючи тісто ложкою.
Формуйте шарлотку.
На дно форми викладіть часточки яблук у формі квітки. Яблука присипте крохмалем, щоб вони добре тримали форму.
Посипте яблука родзинками. Залийте фрукти тістом. Накрийте форму фольгою, щоб шарлотка не підгоріла.
Проколіть фольгу в декількох місцях зубочисткою, щоб виходив зайвий пар і шарлотка не вийшла сирою.
Випікайте шарлотку в духовці при 180°C 35-40 хв.
Готову шарлотку у формі викладіть на вологий холодний рушник, щоб вона добре виймалася з форми.
Переверніть шарлотку на блюдо так, щоб яблука були зверху пирога. Подавайте десерт через 15-20 хв. після випічки.

Video: Как приготовить шарлотку?

Смотрите лучшие рецепты выпечки от Аллы Ковальчук на сайте шоу "Все буде смачно!"


Мені вдалося!
Зберегти в кулінарну книгу


Рекомендуємо
Жульєн від Тетяни Литвинової та Дмитра Монатика (Все буде смачно – відеорецепт)
Домашній лимонад від Лізи Глинської
Не для льоду: ТОП-7 варіантів використання формочок для льоду
Домашня ковбаса від Ігоря Місевича й Андрія Дикого (Все буде смачно)
Рецепт паски від Алли Ковальчук
Самса від Мікаеля Арояна (Все буде смачно)
Вафельні трубочки від Алли Ковальчук (Все буде смачно)
Домашній хліб в духовці від Тетяни Литвинової
Безалкогольний глінтвейн від Оксани та Альбіни з Київ вдень та вночі
Класичні деруни від Тетяни Литвинової (Все буде смачно)
Млинці на молоці – ТОП-7 рецептів (Все буде смачно)
Млинці: найпростіший рецепт для початківців
Десерт «Квітка кохання»: рецепт приготування
Перепілка з «золотим» яйцем: рецепт приготування
Новини партнерів


ВГОРУ

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити