Шпинатно-м´ятне морозиво «Кавун»: рецепт приготування

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Такий легкий і освіжаючий десерт стане прикрасою будь-якого столу і нагадає вам про тепле літо. У якості м’якоті кавуна ми використовували малинове морозиво з подрібненим шоколадом, а скоринкою послужило шпинатно-м’ятне. Читайте наш покроковий рецепт шпинатно-м’ятного морозива «Кавун» і насолоджуйтеся незвичайним поєднанням смаків.

Інгредієнти:

  • шпинат (заморожений) – 250 г
  • малина (заморожена) – 250 г
  • м’ята – 20 гілочок
  • чорний шоколад (70%) – 25 г
  • вершки (33%) – 500 мл
  • вершки (10%) – 450 мл
  • яйця – 5 шт.
  • цукор – 50 г
  • цукрова пудра – 75 г
  • кукурудзяний крохмаль – 20 г

Читайте також: Морозиво з квасолі: рецепт покроковий

Спосіб приготування:

  1. Перебийте на пюре шпинат з м´ятою. Окремо перебийте малину. Перетріть обидві маси через сито, прогрійте до появи бульбашок. Остудіть та поставте в холодильник на 1 год.
  2. Для крему – до жовтків додайте нежирні вершки, цукор та крохмаль, перемішайте. Поставте на вогонь, доведіть до кипіння, постійно помішуючи. Зніміть з вогню, накрийте плівкою по поверхні маси, дайте охолонути до кімнатної температури.
  3. Збийте до пишності жирні вершки з цукровою пудрою, з‘єднайте з жовтковою масою. Готовий крем розділіть на 2 частини. Від однієї частини відкладіть 5 ст. л. крему.
  4. До найбільшої порції крему додайте шпинатно-м´ятне пюре, перемішайте. У меншу частину підмішайте малинове пюре. Третю частину крему залиште без домішок.
  5. Миски з кремом накрийте плівкою, поставте у морозилку на 1 год. Потім до малинового морозива додайте подрібнений шоколад та перемішайте.
  6. Сформуйте «кавун»: дно роз´ємної форми застеліть плівкою, а бортик – бордюрною стрічкою. По бортику форми розподіліть шпинатно-м´ятне морозиво товщиною 3-4 см.
  7. Потім викладіть по колу біле морозиво шаром 1 см. У центр форми викладіть малинове морозиво з шоколадом. Накрийте «кавун» з морозива плівкою і відправте у морозилку на 2 год.

Читайте також: Чорничне морозиво від Лізи Глинської

Video: Шпинатно-м'ятне морозиво «Кавун»: рецепт покроково

Як приготувати шпинатно-м'ятне морозиво «Кавун»? Рецепт покроково дивіться в нашому матеріалі

Читайте більше цікавих новин у Viber та Telegram СТБ.

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Консервовані огірки (Все буде смачно)
Сирна запіканка, суфле і львівський сирник від Алли Ковальчук та Альоші (Все буде смачно)
Полуничний шейк від Лізи Глинської
Парфе з полуницею та медом від Лізи Глинської
Яблучний пиріг від Лізи Глинської
Желейний торт від Лізи Глинської
Чебуреки від Сергія Калініна та Бориса Барського
Азербайджанська долма від Хаяла Алекперова
Варення із соснових шишок
Окрошка від Ігоря Місевича
Пряна окрошка на кефірі
Рецепти торта Наполеон від Тетяни Литвинової (Все буде смачно!)
Шашлик з баранини від Мікаеля Арояна та Діми Коляденка (Все буде смачно)
Буженина у винному маринаді від Влади Литовченко
ТОП-5 рецептів кабачків
Новини партнерів
ВГОРУ

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
ягодный соус, ягодный соус рецепт, пошаговый рецепт приготовления ягодного соуса, как приготовить ягодный соус, состав ягодного соуса
Готуємо ягідні соуси: найкращі рецепти
домашний мармелад, как приготовить домашний мармелад, рецепт приготовления мармелада, состав домашнего мармелада
Домашній мармелад із літніх фруктів та ягід: ТОП-3 рецепти