5 неймовірно смачних десертів з моркви

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Десерти
Десерти з моркви не тільки смачні, але і корисні. Обов'язково спробуйте морквяний пиріг, торт, печиво, турецький десерт Чезерье, морквяно-вівсяні кекси
Зберегти в кулінарну книгу

Морквяний пиріг

СКЛАДОВІ

  • Морква варена (для тесту) – 2 шт.;
  • Борошно (для тесту) – 2 склянки;
  • Цукор (для тіста) – 2 склянки;
  • Кориця (для тесту) – 1 ч. л.;
  • Мускатний горіх (для тіста) – 0,25 ч. л.;
  • Сода (для тіста) – 1 ч. л.;
  • Розпушувач (для тіста) – 1 ч. л.;
  • Волоські горіхи (для тіста) – 100 г;
  • Масло вершкове (для тіста) – 175 г;
  • Яйця – 2 шт.
  • Цукор (для карамелі) – 0,5 склянки
  • Морква – 1 шт.;
  • Вершки – 100 мл;
  • Цукрова пудра – 0,75 склянки;
  • Апельсиновий сік – 2 ст. л.;
  • Ванільний цукор – 1 ч. л.;
  • Апельсинова цедра – 2 ч. л.;
  • Сир – 100 г

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

  1. Вершкове масло збиваємо з цукром (0,5 склянки).
  2. Додаємо яйця і перемішуємо.
  3. Окремо змішуємо всі сухі інгредієнти для тіста.
  4. Горіхи і моркву пропускаємо через м’ясорубку. Додаємо до морквяно-горіхової суміші яйця з цукром і маслом.
  5. Перемішуємо і всипаємо просіяні сухі інгредієнти.
  6. Замішуємо тісто.
  7. Дно форми для випічки вистилає пергаментом, змащуємо форму вершковим маслом і викладаємо тісто.
  8. Випікаємо пиріг в розігрітій до 200 ° С духовці 30 хвилин.
  9. Готовий пиріг виймаємо з форми і охолоджуємо.
  10. Для приготування карамелі змішуємо в рівних пропорціях цукор і воду.
  11. Доводимо до кипіння, додаємо нарізану тонкою соломкою моркву і апельсинову цедру (1 ч.л.).
  12. Даємо воді повністю випаруватися, а морквині – покритися карамельної скоринкою.
  13. Для крему збиваємо вершки з з цукровою пудрою, апельсиновою цедрою, ванільним цукром, перетертим сиром і апельсиновим соком.
  14. Змащуємо кремом пиріг і прикрашаємо цукатами з моркви.

Морквяний торт

СКЛАДОВІ

  • Морква – 4 шт.;
  • Кокосова стружка – 0,5 склянки;
  • Волоський горіх – 0,5 склянки;
  • Родзинки білі – 0,5 склянки;
  • Мед – 3 ст. л.;
  • Сир кисломолочний 5-9% – 200 г;
  • Цедра лимона – 1 ч. л.;
  • Яйця – 3 шт.;
  • Банани – 2 шт.;
  • Фініки – 15 шт.;
  • Соняшникова олія – ​​6 ст. л.;
  • Вівсяні пластівці – 1 склянка;
  • Кориця – 0,5 ч. л.;
  • Мускатний горіх – 0,5 ч. л.;
  • Мелений кардамон – 0,5 ч. л.

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

  1. Яйця збиваємо, як на омлет. Блендером подрібнюємо в пюре фініки, олію та банани.
  2. Додаємо в яйця вівсяні пластівці, кокосову стружку, родзинки, рубані горіхи, прянощі (кардамон, корицю, мускатний горіх) і фініки-бананову масу. Трохи солимо і все ретельно перемішуємо.
  3. Додаємо натерту на дрібній тертці моркву і замішуємо тісто.
  4. Викладаємо тісто в застелену промасленим пергаментом форму і випікаємо 40 хвилин при температурі 160 С.
  5. Для сирної глазурі змішуємо сир з цедрою лимона і медом. Готовий корж охолоджуємо, змащуємо сирною глазур’ю і посипаємо волоськими горіхами.
  6. Прикрашаємо морквиною.

Печиво Морквина

Складові:

  • Морква – 4-5 шт .;
  • Вершкове масло – 200 г;
  • Борошно – 100 г;
  • Цукор – 3 ст. л .;
  • Сода – 0,5 ч. л.;
  • Сік лимона – за смаком;
  • Кориця і ваніль – за смаком

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ:

  1. Моркву чистимо і відварюємо, потім натираємо на тертці.
  2. Додаємо розм’якшене масло, цукор, борошно, корицю і ванілін, а також погашену соком лимона соду.
  3. Замішуємо тісто і ставимо на півгодини в холодильник.
  4. Формуємо кружечки (або інші фігури – наприклад, морквини), викладаємо на змащене маслом або застелене пергаментом деко.
  5. Випікаємо приблизно 20 хвилин в духовці при температурі 200 градусів.

Турецький десерт Чезерье

Складові:

  • Морква – 1 кг;
  • Цукор – 1,5 склянки;
  • Нарізані горіхи – 0,5 склянки;
  • Кокосова стружка – за смаком

Як приготувати турецький десерт з моркви Чезерье

1. Очищену моркву натираємо на дрібній тертці і уварюємо разом з цукром до стану пюре, постійно помішуючи, щоб не маса не підгоріла.
2. Додаємо подрібнені горіхи (можна також подрібнене сухе печиво, корицю, лимонний сік і т.д.), гарненько перемішуємо масу і виливаємо в широку форму.
3. Даємо охолонути кілька годин. Масу, що остигнула нарізаємо ромбиками або формуємо кульки, батончики, обвалюємо в кокосовій стружці.


Морквяно-вівсяні кекси

Складові:

  • Морква – 1 шт .;
  • Житнє борошно – 0,3 склянки;
  • Вівсяні пластівці – 1 склянка;
  • Фундук – 85 г;
  • Кокосове масло – 0,5 ст. л .;
  • Темні родзинки – 60 г;
  • Кленовий сироп – 3 ст. л.;
  • Корінь імбиру – 0,5 ч. л.;
  • Морська сіль – на кінчику ножа;
  • Розпушувач – 0,5 ч. л.

Як приготувати морквяно-вівсяні кекси

1. Моркву очищаємо і натираємо на дрібній тертці, додаємо вівсяні пластівці, порубаний фундук, житнє борошно, дрібно порізані родзинки, сіль, розпушувач, добре перемішуємо.

2. В окремій мисці змішуємо кокосове масло (перед використанням розігріваємо на водяній бані), кленовий сироп, дрібно натертий корінь імбиру.

3. З’єднуємо обидві суміші, гарненько перемішуємо.

4. Духовку розігріваємо до 180 градусів.

5. Викладаємо кекси чайною ложкою на деко. На кожен кекс зверху викладаємо горіх. Випікаємо 15 хвилин.

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Мафіни з чорницею
Що приготувати із черешні
Випічка з черешнею
Що приготувати на День матері
Десерт на День матері
Торт на День матері
Рецепт смачної пасхи
Швидка пасха
Пиріг на 8 березня
Випічка до Дня святого Валентина
Торт на День святого Валентина
Тістечка до Дня святого Валентина
Піца на День святого Валентина
Солодкі ліниві вареники з сиром
Імбирна випічка: 3 рецепти приготування

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
выпечка на старый новый год, что приготовить на старый новый год, рецепты выпечки на старый новый год, отрывной пирог с яблоками, кекс с изюмом на сметане, львовский сырник, печенье с изюмом
Випічка на Старий Новий рік
что приготовить на старый новый год, меню на старый новый год, блюда на старый новый год, щедрая кутья, узвар, вареники с сюрпризом, блинчики с курицей и перцем, свинина в медово-имбирном соусе
Стіл на Старий Новий рік