Торт-суфле з кисломолочним сиром
Інгредієнти:
- печиво – 240 г;
- вершкове масло – 100 г;
- цукор – 200 г;
- м’який кисломолочний сир – 400 г;
- вершки 10% – 500 мл;
- вершки 40% – 2 ст. л.;
- ванілін – 2 ч. л.;
- желатин – 20 г;
- желе для торта – 1 шт.;
- апельсиновий сік – 1 склянка.
Покроковий рецепт приготування торта-суфле з сиром
Печиво подрібнюємо в крихту та змішуємо з розтопленим маслом в однорідну масу. Викладаємо у форму (краще всього використовувати рівну та неглибоку), розрівнюємо лопаткою у рівний шар, щоб був схожий на тонкий коржик, і ставимо в холодильник. Тим часом в одну миску кладемо дві пачки кисломолочного сиру, цукор, вершки та ванілін і збиваємо міксером або, якщо вам зручно, у блендері. За інструкцією розводимо в склянці желатин і додаємо в сирну масу. Збиваємо ще раз. Дістаємо коржик із печива та виливаємо зверху сирну масу. Ставимо в холодильник, поки трішки не загусне. Желе готуємо за інструкцією на упаковці та заливаємо ним наш торт. Можна прикрасити фруктами. Потім ставимо в холодильник на 3-4 години.
Мурашник із печива
Інгредієнти:
- печиво — 500 г;
- вершкове масло — 100 г;
- волоські горіхи — 150 г;
- згущене молоко — 1 банка;
- мак — 2 ст. л.
Спосіб приготування
Руками розламуємо печиво на невеликі шматочки. Збиваємо міксером масло та згущене молоко кімнатної температури. Продовження рецепта — тут.
Сметанний торт з печивом і бананом
Інгредієнти:
- печиво — 340 г;
- банан — 3 шт.;
- сметана — 400 г;
- желатин — 25 г;
- цукор — 150 г;
- ванілін — 0,5 г.
Спосіб приготування
В окропі розчиняємо желатин. Ламаємо печиво на шматочки, банани нарізаємо. Роз’ємну форму для торта застилаємо харчовою плівкою. Щоб дізнатися продовження рецепта, читайте тут.
Торт зі згущеним молоком
Інгредієнти:
- печиво — 500 г;
- родзинки — 100 г;
- волоські горіхи — 1 склянка;
- какао-порошок — 10 г;
- сметана — 4 ст. л.;
- цукор — 4 ст. л.;
- згущене молоко — 1 банка.
Спосіб приготування
Змішуємо в каструлі сметану, цукор і какао. Ставимо каструлю на вогонь і варимо крем, постійно помішуючи близько 3-4 хвилин, щоб він добре розігрівся, але не закипів. Продовження рецепта читайте за посиланням.
Мусовий торт
Інгредієнти:
- шоколадне печиво — 200 г;
- м’яке вершкове масло — 50 г;
- молоко (або вершки) — 4 ст.л.;
- шоколад — 100 г;
- м’який кисломолочний сир — 250 г;
- ванільний цукор — 1 пакетик;
- глазур;
- чорний шоколад — 100 г.
Спосіб приготування
Дно рознімної форми діаметром 20-22 см вистилаємо пергаментом для випічки. Як приготувати мусовий торт читайте тут.