Новорічний настрій: 5 оригінальних страв з мандаринами

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
ДесертиРецепти на Новий рік 2019
5 неймовірно соковитих, яскравих і ароматних страв з головним символом свята - мандарином
Зберегти в кулінарну книгу

Мандариновий пиріг

Складові:

  • Мандарини – 3 шт .;
  • Яйця – 3 шт .;
  • Горіхи  – 1/3 склянки;
  • Сухарі панірувальні – 2/3 склянки;
  • Цукор – 0,5-1 склянка (за смаком)

Як приготувати мандариновий пиріг:

  1. Подрібнюємо горіхи в дрібну крихту з допомогою блендера.
  2. Мандарини варимо цілими, разом зі шкіркою, протягом 20 хвилин при слабкому кипінні.
  3. Розрізаємо мандарини на шматочки і видаляємо з них насіння.
  4. Пюруємо мандарини за допомогою блендера.
  5. Додаємо в мандаринове пюре яйця і цукор.
  6. Перемішуємо і збиваємо масу вінчиком, міксера або блендера.
  7. Додаємо панірувальні сухарі і мелені горіхи. Перемішуємо тісто до однорідного стану.
  8. Для приготування пирога на пару (в мультиварці) встановлюємо спеціальну підставку або кошик, на дно чаші вливаємо воду.
  9. Тісто для пирога з мандаринів і горіхів виливаємо в форму і готуємо мандариновий пиріг на пару 25-30 хвилин.
  10. Для приготування пирога в духовці знадобиться 30-45 хвилин при 180-200 градусах. Час залежить від розмірів форми і особливостей духовки.

Пиріг Ноктюрн

Складові:

  • Яйця – 3 шт .;
  • Сир – 750 г;
  • Лимон (цедра) – 1 шт .;
  • Розпушувач для тіста – 1,5 ч. л .;
  • Борошно – 2,5 склянки;
  • Масло вершкове (для тесту) – 100 г;
  • Масло вершкове – 100 г;
  • Яєчні жовтки (для тесту) – 2 шт .;
  • Сир (для тіста) – 200 г;
  • Сметана – 250 г;
  • Цукор – 100 г;
  • Мандарини – 5 шт.

Покроковий рецепт приготування – тут


Сніданок з хурми і мандаринів

Складові:

Для теплої каші:

  • Хурма – 2 шт. ;
  • Мандарини – 2 шт .;
  • Яблуко – 1 шт. ;
  • Лимон – 1 шт .;
  • Корінь імбиру – 2 см;
  • Вівсяні пластівці – 90 г;
  • Молоко (3,2%) – 250 мл;
  • Вершкове масло – 20 г;
  • Куркума (мелена) – 5 г;
  • Кориця (мелена) – 4 г;
  • Насіння льону – 20 г;
  • Сіль – 2,5 г;
  • Мед – 25 мл

Для холодної каші:

  • Хурма – 2 шт .;
  • Мандарини – 2 шт .;
  • Яблуко – 1 шт .;
  • Лимон – 1 шт .;
    Корінь імбиру – 2 шт .;
  • Вівсяні пластівці – 90 г;
  • Молоко – 250 мл;
  • Куркума – 5 г;
  • Кориця (мелена) – 4 г;
  • Насіння льону – 40 г;
  • Сіль – 2,5 г;
  • Оливкова олія – ​​5 мл;

Для подачі:

  • Хурма – 1 шт .;
  • Яблуко – 1 шт .;
  • Лимон – 1 шт.

Покроковий рецепт приготування читайте тут


Кекс з мандаринами

Складові:

  • Борошно – 125 г;
  • Цукор – 125 г;
  • Вершкове масло – 150 г;
  • Мікс горіхів – 150 г
  • Яйця – 3 шт .;
  • Мандарини – 4 шт .;
  • Розпушувач – 1 ч. л .;
  • Шоколад – за смаком

Покроковий рецепт приготування читайте тут


Торт-суфле з мандаринами і шампанським

Складові:

  • Борошно (для тіста) – 125 г;
  • Крохмаль (для тіста) – 25 г;
  • Розпушувач (для тіста) – 1 ч. л.;
  • Цукор (для тіста) – 150 г;
  • Ванільний цукор (для тіста) – 0,5 ч. л.;
  • Масло вершкове (для тіста) – 150 г;
  • Яйця (для тіста) – 3 шт .;
  • Мандарини (для сиропу) – 500 г;
  • Цукор (для сиропу) – 120 г;
  • Шампанське напівсухе – 250 мл;
  • Желатин – 30 г;
  • Цукор – 80 г;
  • Сметана – 250 г;
  • Ванільний цукор – 10 г;
  • Вершки 30% – 200 мл;
  • Сіль за смаком

Покроковий рецепт приготування

Приготування основи для торта

Просіяне борошно змішуємо з розпушувачем і невеликою кількістю солі. Додаємо масло і перемішуємо до отримання масляної крихти. Яйця збиваємо з цукром. Додаємо яйця в тісто. Дно рознімної форми вистилаємо пергаментом, викладаємо у форму тісто і випікаємо в розігрітій до 180 С духовці 20-30 хвилин. Готову основу охолоджуємо, не виймаючи з форми.

Приготування мандаринового сиропу

Мандарин розбираємо на часточки, викладаємо в сотейник, засипаємо цукор і наливаємо окріп. Як тільки вода закипить, знімаємо сироп з вогню.

Приготування суфле

Желатин (15 г) попередньо замочуємо, а потім розчиняємо в шампанському (100 мл) і декількох ложках мандаринового сиропу. Сметану змішуємо з цукром, ванільним цукром, вершками, мандариновий сиропом (5 ст.л.), кількома мандариновими часточками і шампанським. Додаємо розчинений желатин, перемішуємо і ставимо суфле в холодильник.

Приготування мандаринового желе

Желатин (15 г) попередньо замочуємо, а потім розчиняємо в мандариновому сиропі (часточки мандаринів з нього потрібно попередньо прибрати).

Приготування торта

Наливаємо суфле на остиглу основу для торта і відправляємо на 30 хвилин в холодильник. Потім поверх суфле наливаємо желе і прикрашаємо часточками мандаринів. Ставимо в холодильник до повного застигання.

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Горіховий пиріг – рецепти
Паляниця на Спас
Пісний пиріг з яблуками
Пиріг з яблуками від Ектора Хіменес-Браво
Кращі рецепти з яблуками на Яблучний Спас
Що приготувати на Яблучний Спас
Мафіни з чорницею
Що приготувати із черешні
Випічка з черешнею
Що приготувати на День матері
Десерт на День матері
Торт на День матері
Рецепт смачної пасхи
Швидка пасха
Пиріг на 8 березня

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
рецепт шарлотки с яблоками в мультиварке, рецепт приготовления шарлотки с яблоками в мультиварке, как приготовить шарлотку с яблоками в мультиварке, состав шарлотки с яблоками в мультиварке, как приготовить шарлотку с яблоками в мультиварке
Шарлотка з яблуками в мультиварці
рецепт постного пирога с яблоками, рецепт приготовления постного пирога с яблоками, как приготовить постный пирог с яблоками, состав постного пирога с яблоками, как приготовить постный пирог с яблоками
Пісний пиріг з яблуками