Як приготувати вергуни на кефірі
- Змішуємо цукор, сіль і яйце. Вливаємо кефір, перемішуємо. Додаємо соду, потім — 2 ст. л. рослинної олії і знову перемішуємо.
- Просіваємо борошно. Ложкою, а потім руками замішуємо тісто. Тісто має бути трохи липким, м’яким і не крутим.
- Накриваємо мискою, у якій замішували тісто, і даємо тісту відпочити приблизно 20 хвилин.
- Розкачуємо тісто в пласт товщиною до 1 см.
- Розрізаємо на ромби. У серединці кожного ромба робимо надріз. Один край тіста вивертаємо через надріз так, як зазвичай робимо на хмиз.
- Розігріваємо пательню, а потім наливаємо в неї рослинну олію, вона повинна бути гарячою, але в жодному разі не має горіти! Це дуже важливо.
- Коли ми досягли потрібної температури олії, кладемо вергуни в пательню. Вони швидко смажаться (приблизно по 1 хвилині з кожної сторони).
- Перед подачею посипаємо вергуни цукровою пудрою.
ГОТУЄМО З НАМИ
Королівська ватрушка