Великодній кранц

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Німецька кухняВеликдень 2018
У Німеччині на Великдень роль святкового хліба виконує великодній кранц. Він, подібно до паски, випікається з важкого здобного тіста з додаванням великої кількості яєць, молока, цукру, родзинок і цукатів
Зберегти в кулінарну книгу
Складові
Молоко200 мл
Борошно450 г
Родзинки200 г
Вершкове масло120 г
Цукор40 г
Сухі дріжджі1 пачка
Яєчний жовток7 шт
Яєчний білок1 шт
Вершки2 ст.л.
Сіль за смаком
Для глазурі й прикраси
Цукрова пудра200 г
Зацукровані фрукти50 г
Яєчний білок1 шт
Лимонний сік2 ст.л.
Додати в список покупок

Як приготувати великодній кранц

  1. Дріжджі розводимо в невеликій частині теплого молока (100 г). Вершкове масло нарізаємо і з’єднуємо з просіяним борошном.
  2. Додаємо цукор, сіль, тепле молоко, вводимо дріжджі й замішуємо тісто. Потім добре вимішуємо його до тих пір, поки тісто не стане еластичним і залишаємо підніматися.
  3. Вводимо в тісто спочатку яєчні жовтки, потім білки, вершки, родзинки і цукати. Знову добре вимішуємо і залишаємо в теплому місці хвилин на 45-50, щоб тісто знову піднялося.
  4. Після перекладаємо тісто в підготовлену форму (тісто має займати не більше 2/3 від всього обсягу ємності) і залишаємо в теплому місці на 45 хвилин поки тісто не заповнить 3/4 об’єму.
  5. Форму з тістом ставимо в розігріту духовку і випікаємо великодній кранц при температурі 180-200 С. Яєчний білок разом з цукровою пудрою і лимонним соком збиваємо в міцну піну.
  6. Готовий виріб посипаємо цукровою пудрою або обережно виймаємо з духовки, покриваємо білковою глазур’ю, прикрашаємо цукатами і на 5-10 хвилин знову відправляємо в теплу духовку.

Читайте також: Віденська паска: рецепт

Всі рецепти на Великдень 2018

Читайте також: Вітання з Великоднем в смс

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Сирники без борошна та яєць
Домашній маскарпоне зі сметани
Імбирне печиво
Бананові панкейки
Новорічний настрій: 5 оригінальних страв з мандаринами
Найкраще поєднання: 5 рецептів бананово-шоколадних десертів
Любов француженок: 5 рецептів тортів-суфле
Соковиті пироги: ТОП-3 рецепти
Торт Бите скло з бісквітом
Пончики з начинкою із Nutella
Швидкі десерти на Новий рік 2019
Відривний пиріг: 3 рецепти приготування
Пончики Карнавал
Штоллен з марципаном
5 рецептів ароматного кексу

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
рецепт волшебного чая, рецепт приготовления волшебного чая, как приготовить волшебный чай, состав волшебного чая, как приготовить волшебный чай
Рецепт чарівного чаю
рецепты канапе на новый год, как приготовить канапе на новый год, новогодние рецепты канапе, канапе с ананасом курицей и апельсинами, блинные канапе с муссом из семги, канапе с брынзой и огурцом, канапе с креветками, канапе с яйцом и семгой
Канапе — рецепти на Новий рік