Млинці на мінеральній воді від Лізи Глинської

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Масляна
Як приготувати ажурні млинці знає Ліза Глинська! Рецепт млинців на воді читайте в нашому матеріалі
Зберегти в кулінарну книгу
Складові
Тепле молоко500 мл
Мінеральна вода кімнатної температури250 мл
Борошно250 г
Яйця3 шт
Цукор (для тіста)2 ст.л.
Рослинна олія (для тіста)3 ст.л.
Сода1 ч.л.
Оцет за смаком
Яблука з кислинкою2 шт
Кориця за смаком
Цукор (для яблучної начинки)4 ст.л.
Сир500 г
Вершки30 мл
Цукор за смаком
Вишня с/м без кісточок за смаком
Ванільна есенція або ванілін за смаком
Сметана за смаком
Сіль за смаком
Додати в список покупок

Як приготувати млинці на воді

  1. Борошно просіваємо (можна це зробити кілька разів, щоб воно краще наситилося повітрям).
  2. Яйця збиваємо з цукром. Соду гасимо оцтом і додаємо до яєць.
  3. Починаємо невеликими порціями всипати борошно. Коли вся мука з’єднається з яйцями, додаємо молоко, трохи солі, рослинну олію і добре перемішуємо. В кінці вливаємо мінеральну воду. Перемішуємо і залишаємо тісто на 10 хвилин, щоб відпочило.
  4. Розігріваємо пательню для млинців і змащуємо її шматочком сала або рослинною олією.
  5. Виливаємо на пательню невелику порцію тіста і розподіляємо тонким шаром. Коли одна сторона підрум’яниться, перевертаємо млинець на іншу сторону. Підрум’янюємо. Так смажимо всі млинці.

Читайте також: Масляна 2018 – рецепти

Як приготувати начинку для млинців

  1. Сир збиваємо з цукром, вершками і ваніліном.
  2. Яблука очищаємо від насіння, шкірки і нарізаємо кубиками.
  3. У каструлі карамелізуємо цукор, поки він не стане золотисто-коричневим.
  4. Знімаємо карамель з плити, додаємо кубики яблук, перемішуємо, вливаємо трохи води і варимо яблука на невеликому вогні до прозорості. В кінці додаємо трохи меленої кориці. Знімаємо з вогню і охолоджуємо.
  5. Вишні без кісточок пересипаємо цукром і варимо на повільному вогні до загусання. Охолоджуємо.

Подача і сервування млинців

  1. З одного боку млинця викладаємо смугу з сирної начинки, а з іншого боку – смужку з яблук. Накриваємо начинки краєм млинця.
  2. На другий млинець викладаємо вишневу начинку і загортаємо млинець, але не до кінця, а тільки наполовину. Викладаємо цей млинець посередині першого млинця так, щоб він опинився між двома начинками і загортаємо рулет.
  3. Розрізаємо його на дві половинки, викладаємо на тарілку і поливаємо сметаною.

 

Читайте також: Млинці з сиром та чорницею

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Гарбузовий хліб
Випічка з горіхами
Горіховий пиріг – рецепти
Паляниця на Спас
Пісний пиріг з яблуками
Пиріг з яблуками від Ектора Хіменес-Браво
Кращі рецепти з яблуками на Яблучний Спас
Що приготувати на Яблучний Спас
Мафіни з чорницею
Що приготувати із черешні
Випічка з черешнею
Що приготувати на День матері
Десерт на День матері
Торт на День матері
Рецепт смачної пасхи

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
рецепт шарлотки с яблоками в мультиварке, рецепт приготовления шарлотки с яблоками в мультиварке, как приготовить шарлотку с яблоками в мультиварке, состав шарлотки с яблоками в мультиварке, как приготовить шарлотку с яблоками в мультиварке
Шарлотка з яблуками в мультиварці
рецепт постного пирога с яблоками, рецепт приготовления постного пирога с яблоками, как приготовить постный пирог с яблоками, состав постного пирога с яблоками, как приготовить постный пирог с яблоками
Пісний пиріг з яблуками