Млинці на мінеральній воді від Лізи Глинської

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Масленица
Як приготувати ажурні млинці знає Ліза Глинська! Рецепт млинців на воді читайте в нашому матеріалі
Зберегти в кулінарну книгу
Складові
Тепле молоко500 мл
Мінеральна вода кімнатної температури250 мл
Борошно250 г
Яйця3 шт
Цукор (для тіста)2 ст.л.
Рослинна олія (для тіста)3 ст.л.
Сода1 ч.л.
Оцет за смаком
Яблука з кислинкою2 шт
Кориця за смаком
Цукор (для яблучної начинки)4 ст.л.
Сир500 г
Вершки30 мл
Цукор за смаком
Вишня с/м без кісточок за смаком
Ванільна есенція або ванілін за смаком
Сметана за смаком
Сіль за смаком
Додати в список покупок

Як приготувати млинці на воді

  1. Борошно просіваємо (можна це зробити кілька разів, щоб воно краще наситилося повітрям).
  2. Яйця збиваємо з цукром. Соду гасимо оцтом і додаємо до яєць.
  3. Починаємо невеликими порціями всипати борошно. Коли вся мука з’єднається з яйцями, додаємо молоко, трохи солі, рослинну олію і добре перемішуємо. В кінці вливаємо мінеральну воду. Перемішуємо і залишаємо тісто на 10 хвилин, щоб відпочило.
  4. Розігріваємо пательню для млинців і змащуємо її шматочком сала або рослинною олією.
  5. Виливаємо на пательню невелику порцію тіста і розподіляємо тонким шаром. Коли одна сторона підрум’яниться, перевертаємо млинець на іншу сторону. Підрум’янюємо. Так смажимо всі млинці.

Читайте також: Масляна 2018 – рецепти

Як приготувати начинку для млинців

  1. Сир збиваємо з цукром, вершками і ваніліном.
  2. Яблука очищаємо від насіння, шкірки і нарізаємо кубиками.
  3. У каструлі карамелізуємо цукор, поки він не стане золотисто-коричневим.
  4. Знімаємо карамель з плити, додаємо кубики яблук, перемішуємо, вливаємо трохи води і варимо яблука на невеликому вогні до прозорості. В кінці додаємо трохи меленої кориці. Знімаємо з вогню і охолоджуємо.
  5. Вишні без кісточок пересипаємо цукром і варимо на повільному вогні до загусання. Охолоджуємо.

Подача і сервування млинців

  1. З одного боку млинця викладаємо смугу з сирної начинки, а з іншого боку – смужку з яблук. Накриваємо начинки краєм млинця.
  2. На другий млинець викладаємо вишневу начинку і загортаємо млинець, але не до кінця, а тільки наполовину. Викладаємо цей млинець посередині першого млинця так, щоб він опинився між двома начинками і загортаємо рулет.
  3. Розрізаємо його на дві половинки, викладаємо на тарілку і поливаємо сметаною.

 

Читайте також: Млинці з сиром та чорницею

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Бюджетна паска на смальці
Дарницька паска на згущеному молоці
Грузинська паска
Паска, що довго не черствіє
Апельсинова паска від Михальченко Марії
Паска з нутеллою від Лізи Глинської
Бабусина паска від Лізи Глинської
Закарпатська паска від Лілії Цвіт
Сирна паска на заварному кремі від Марії Михальченко
Італійська паска панеттоне від Євгена Клопотенка
Сирна паска від Ярославського Володимира
Шоколадна паска з цукатами від Євгена Клопотенка
Домашня паска: класичний рецепт від Євгена Клопотенка
Веганська паска без глютену
Паска з цукатами


Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ
ІСПАНСЬКІ БУЛОЧКИ “ENSAIMADAS”
рецепт шарлотки с яблоками в мультиварке, рецепт приготовления шарлотки с яблоками в мультиварке, как приготовить шарлотку с яблоками в мультиварке, состав шарлотки с яблоками в мультиварке, как приготовить шарлотку с яблоками в мультиварке
Шарлотка з яблуками в мультиварці