Еклери з шоколадним кремом

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Французькі кондитери вважають, що кухар, який навчився готувати еклери, отримав посвячення в майстри кондитерського мистецтва. Як приготувати ідеальні еклери з шоколадним кремом читайте в нашому покроковому рецепті!
Зберегти в кулінарну книгу
Складові
Збите яйце для змащування еклерів1 шт
Яйця (для тіста)4 шт
Жирні вершки (не менше 30%) (для крему)500 мл
Цукрова пудра (для крему)0.50 склянки
Какао (для крема)0.25 склянки
Вода (для тіста)1 склянка
Вершкове масло (для тіста)0.50 склянка
Сіль (для тіста)0.50 ч.л.
Цукор (для тіста)1 ст.л.
Борошно (для тіста)1 склянка
Додати в список покупок

Як приготувати еклери з шоколадним кремом

  1. Розігріваємо духовку до 205 градусів.
  2. Змішуємо в каструлі воду, масло, сіль і цукор, доводимо до кипіння і знімаємо з вогню. Всипаємо відразу все борошно і перемішуємо дерев’яною лопаткою, поки маса не стане однорідною. Знову ставимо каструлю на маленький вогонь, щоб тісто підсохло. Постійно помішуємо дерев’яною лопаткою, щоб воно не пригоріло. Знімаємо з вогню і перекладаємо тісто в окремий посуд. Час від часу помішуючи, остуджаємо тісто протягом 5 хвилин
  3. Потім, постійно помішуючи тісто, по одному вводимо яйця. Кількість яєць регулюємо в залежності від консистенції тіста. Ідеальне тісто має не дуже рідку і не дуже густу консистенцію і вигляд «стікаючої стрічки»
  4. Перекладаємо тісто в кондитерський мішок і, використовуючи фігурну насадку, видавлюємо на застелене пергаментом і змащене маслом деко еклери розміром 10 х 2,5 см. Злегка змащуємо вироби збитим яйцем, уникаючи попадання яйця на деко
  5. Випікаємо еклери в духовці 25-30 хвилин.

Готові еклери повністю охолоджуємо

Як приготувати шоколадний крем:

  1. Охолоджуємо вершки в холодильнику
  2. Потім збиваємо вершки на помірній швидкості кілька хвилин. Після збільшуємо швидкість до максимуму, поступово додаємо цукрову пудру і збиваємо до стійкої піни
  3. У збиті вершки вводимо какао. Перемішуємо

Наповнення еклерів

  1. Кожен еклер розрізаємо вздовж навпіл. За допомогою кондитерського мішка з фігурною насадкою наповнюємо половинки еклера кремом і накриваємо іншою половинкою
  2. Перед подачею посипаємо еклери какао, цукровою пудрою або покриваємо шоколадною глазур’ю

Читайте також: Шоколадний кекс (Все буде добре) (відеорецепт)

Поділитися рецептом
Спробуй ще
ІСПАНСЬКІ БУЛОЧКИ “ENSAIMADAS”
Гарбузовий хліб
Випічка з горіхами
Горіховий пиріг – рецепти
Паляниця на Спас
Пісний пиріг з яблуками
Пиріг з яблуками від Ектора Хіменес-Браво
Кращі рецепти з яблуками на Яблучний Спас
Що приготувати на Яблучний Спас
Мафіни з чорницею
Що приготувати із черешні
Випічка з черешнею
Що приготувати на День матері
Десерт на День матері
Торт на День матері


Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
ІСПАНСЬКІ БУЛОЧКИ “ENSAIMADAS”
рецепт шарлотки с яблоками в мультиварке, рецепт приготовления шарлотки с яблоками в мультиварке, как приготовить шарлотку с яблоками в мультиварке, состав шарлотки с яблоками в мультиварке, как приготовить шарлотку с яблоками в мультиварке
Шарлотка з яблуками в мультиварці