Простий рецепт еклерів

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Французька кухняДень народження
Еклери - французький десерт довгастої форми з заварного тіста з кремом усередині. Ми пропонуємо вам простий рецепт приготування цього популярного десерту
Зберегти в кулінарну книгу
Складові
Борошно150 г
Вершкове масло100 г
Цукрова пудра50 г
Яйця3-4 шт
Жовтки2 шт
Кукурудзяна мука25 г
Молоко250 мл
Ваніль1 стручок
Цукор1 ст. л.
Морська сіль1 ч. л.
Додати в список покупок

Дивіться також: Подарункові еклери – Все буде Смачно

Як приготувати еклери:

1. Розігріваємо духовку до 180 градусів.

2. Просіваємо борошно.

3. У каструлі змішуємо масло, сіль, цукор і склянку води. Доводимо суміш до кипіння на повільному вогні і відразу знімаємо.

4. Вводимо в суміш борошно і добре вимішуємо, потім залишаємо охолоджуватися на 2-3 хвилини.

5. Після охолодження додаємо в суміш по одному 3 яйця. Тісто має вийти гладким і блискучим. Якщо консистенція буде занадто щільна, додайте ще одне яйце.

6. Викладаємо тісто на деко у формі кульок, відстань між ними має бути приблизно 2-3 сантиметри. Для того, щоб сформувати довгі еклери, скористайтеся кондитерським шприцом.

7. Ставимо еклери в духовку на 20-25 хвилин, духовку не відкривати.

8. Зменшуємо температуру до 160 градусів і випікаємо ще 15 хвилин.

9. Приготування заварного крему для еклерів:

  • Збиваємо вінчиком цукрову пудру, жовтки і кукурудзяне борошно.
  • Розрізаємо стручок ванілі уздовж, виймаємо з нього зерна, потім все додаємо в молоко і доводимо до кипіння.
  • Після того як молоко закипить, знімаємо його з вогню, додаємо в нього жовткову масу і швидко повертаємо на плиту.
  • Доводимо все знову до кипіння, при цьому важливо постійно помішувати молоко. Після того як воно закипить знімаємо з вогню і протираємо через сито. Отриману масу охолоджуємо.

10. Виймаємо еклери з духовки, даємо їм охолонути і наповнюємо кремом.

Готуйте з нами: Еклери з шоколадним кремом

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Печиво на Різдво 2019
Торт Наполеон, який вийде в кожного
Млинці по-ірландськи
Рецепти десертів на католицьке Різдво
Торт Мікадо — рецепт
Празький торт без згущеного молока
Рогалики на пиві
Домашні пиріжки із солодкою начинкою: прості рецепти
Рецепт Тірамісу
Калачі: 3 рецепти
Цвєтаєвський пиріг з яблуками: рецепт
Прокинься і їж: 5 десертів з кавою, що бадьорять
5 корисних десертів без грама цукру
Домашні рогалики: 5 простих рецептів
Зефір зі сметани

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
рецепт глинтвейна от простуды, рецепт приготовления глинтвейна от простуды, как приготовить глинтвейн от простуды, состав глинтвейна от простуды, как приготовить глинтвейн от простуды
Глінтвейн від застуди — рецепт
рецепт гаспачо с авокадо, рецепт приготовления гаспачо с авокадо, как приготовить гаспачо с авокадо, состав гаспачо с авокадо, как приготовить гаспачо с авокадо
Гаспачо з авокадо