Простий рецепт еклерів

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Французька кухняДень народження
Еклери - французький десерт довгастої форми з заварного тіста з кремом усередині. Ми пропонуємо вам простий рецепт приготування цього популярного десерту
Зберегти в кулінарну книгу
Складові
Борошно150 г
Вершкове масло100 г
Цукрова пудра50 г
Яйця3-4 шт
Жовтки2 шт
Кукурудзяна мука25 г
Молоко250 мл
Ваніль1 стручок
Цукор1 ст. л.
Морська сіль1 ч. л.
Додати в список покупок

Дивіться також: Подарункові еклери – Все буде Смачно

Як приготувати еклери:

1. Розігріваємо духовку до 180 градусів.

2. Просіваємо борошно.

3. У каструлі змішуємо масло, сіль, цукор і склянку води. Доводимо суміш до кипіння на повільному вогні і відразу знімаємо.

4. Вводимо в суміш борошно і добре вимішуємо, потім залишаємо охолоджуватися на 2-3 хвилини.

5. Після охолодження додаємо в суміш по одному 3 яйця. Тісто має вийти гладким і блискучим. Якщо консистенція буде занадто щільна, додайте ще одне яйце.

6. Викладаємо тісто на деко у формі кульок, відстань між ними має бути приблизно 2-3 сантиметри. Для того, щоб сформувати довгі еклери, скористайтеся кондитерським шприцом.

7. Ставимо еклери в духовку на 20-25 хвилин, духовку не відкривати.

8. Зменшуємо температуру до 160 градусів і випікаємо ще 15 хвилин.

9. Приготування заварного крему для еклерів:

  • Збиваємо вінчиком цукрову пудру, жовтки і кукурудзяне борошно.
  • Розрізаємо стручок ванілі уздовж, виймаємо з нього зерна, потім все додаємо в молоко і доводимо до кипіння.
  • Після того як молоко закипить, знімаємо його з вогню, додаємо в нього жовткову масу і швидко повертаємо на плиту.
  • Доводимо все знову до кипіння, при цьому важливо постійно помішувати молоко. Після того як воно закипить знімаємо з вогню і протираємо через сито. Отриману масу охолоджуємо.

10. Виймаємо еклери з духовки, даємо їм охолонути і наповнюємо кремом.

Готуйте з нами: Еклери з шоколадним кремом

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Солодкі ліниві вареники з сиром
Імбирна випічка: 3 рецепти приготування
Ліниві вареники з сиром
Солодкі вареники з сиром
Випічка на Старий Новий рік
Вареники з сирною начинкою
Різдвяні калачі: 3 рецепти
Випічка на Різдво 2019: 3 ідеї
Яблука з медом і горіхами
Шарлотка із чорної смородини
Швидкі десерти на Новий рік 2019
Штоллен: рецепти німецького різдвяного кексу
Домашні торти: 7 рецептів
Торти із печива на Новий рік
Сент Оноре — рецепт

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
выпечка на старый новый год, что приготовить на старый новый год, рецепты выпечки на старый новый год, отрывной пирог с яблоками, кекс с изюмом на сметане, львовский сырник, печенье с изюмом
Випічка на Старий Новий рік
что приготовить на старый новый год, меню на старый новый год, блюда на старый новый год, щедрая кутья, узвар, вареники с сюрпризом, блинчики с курицей и перцем, свинина в медово-имбирном соусе
Стіл на Старий Новий рік