Піта: покроковий рецепт

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Арабська кухня
Піта - це круглий, плоский прісний хліб, який готується з білого або коричневого борошна і дуже популярний на узбережжі Середземного моря і в країнах Близького Сходу. Рецепт піти читайте на Smachno.ua
Зберегти в кулінарну книгу
Складові
Борошно2,5 склянки
Сухі дріжджі1 ст.л.
Сіль1 ч.л.
Цукор1 ч.л.
Оливкова олія1 ст.л.
Тепла вода1 склянка
Додати в список покупок

Піта: рецепт покроково

  1. Відливаємо в стакан половину води і розчиняємо в ній дріжджі, додаємо цукор і залишаємо на 15 хвилин. Коли утвориться пишна «шапка», викладаємо дріжджі в миску і солимо, додаємо воду, що залишилася, і, потроху додаючи борошно, вимішуємо тісто. У самому кінці додаємо оливкову олію і вимішуємо тісто хвилин 5-7, щоб воно стало гладким і еластичним.
  2. Викладаємо тісто в миску, змащену оливковою олією, накриваємо плівкою і ставимо в тепле місце на 1-1,5 години, щоб тісто збільшилося в об’ємі в два рази.
  3. Тісто обминаємо, ще раз добре вимішуємо, ділимо не маленькі кульки і розгортаємо їх в коржики діаметром приблизно 10-15 см і товщиною 0,5 см. Накриваємо коржі рушником і даємо добре підійти (хвилин 15-20).
  4. Розігріваємо духовку до 250 градусів і випікаємо коржі на сухому листі хвилин 5 до золотистого кольору (вони повинні роздутися, як кульки).

Якщо піту розрізати уздовж, але не до кінця, її можна наповнити начинкою, наприклад, хумусом.

Читайте також: Гамбір: рецепт листкового коржа

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Осіннє меню: 5 рецептів гарбузово-яблучної випічки
Яблучні кекси
Домашні пиріжки з гарбузом: простий рецепт
Яблучні оладки
5 кращих рецептів шарлотки на будь-який смак
Ладу — рецепт індійських солодощів
Груші, запечені з сиром і горіхами
Содники
Домашній медовик: 5 простих рецептів
Шоколадні оладки від Ектора Хіменеса-Браво (Все буде добре)
Торт Мурашник
Мармурова глазур
Як приготувати марципан в домашніх умовах
Глазур для торта: ТОП-3 рецепти
Яблучний кекс

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
яблочные кексы
Яблучні кекси
Яблучні оладки