Піта: покроковий рецепт

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Арабська кухня
Піта - це круглий, плоский прісний хліб, який готується з білого або коричневого борошна і дуже популярний на узбережжі Середземного моря і в країнах Близького Сходу. Рецепт піти читайте на Smachno.ua
Зберегти в кулінарну книгу
Складові
Борошно2,5 склянки
Сухі дріжджі1 ст.л.
Сіль1 ч.л.
Цукор1 ч.л.
Оливкова олія1 ст.л.
Тепла вода1 склянка
Додати в список покупок

Піта: рецепт покроково

  1. Відливаємо в стакан половину води і розчиняємо в ній дріжджі, додаємо цукор і залишаємо на 15 хвилин. Коли утвориться пишна «шапка», викладаємо дріжджі в миску і солимо, додаємо воду, що залишилася, і, потроху додаючи борошно, вимішуємо тісто. У самому кінці додаємо оливкову олію і вимішуємо тісто хвилин 5-7, щоб воно стало гладким і еластичним.
  2. Викладаємо тісто в миску, змащену оливковою олією, накриваємо плівкою і ставимо в тепле місце на 1-1,5 години, щоб тісто збільшилося в об’ємі в два рази.
  3. Тісто обминаємо, ще раз добре вимішуємо, ділимо не маленькі кульки і розгортаємо їх в коржики діаметром приблизно 10-15 см і товщиною 0,5 см. Накриваємо коржі рушником і даємо добре підійти (хвилин 15-20).
  4. Розігріваємо духовку до 250 градусів і випікаємо коржі на сухому листі хвилин 5 до золотистого кольору (вони повинні роздутися, як кульки).

Якщо піту розрізати уздовж, але не до кінця, її можна наповнити начинкою, наприклад, хумусом.

Читайте також: Гамбір: рецепт листкового коржа

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Сирний кекс за ГОСТом
Шарлотка з яблуками (фото рецепт)
Пишний шоколадний бісквіт для торта
Швидкий пиріг з абрикосами (з кислого молока)
Економний медовий торт
Глазур для торта
Абрикосове морозиво: 3 простих рецепти
Торт Рижик
Бісквітний пиріг з лисичками й сиром (Все буде добре, відео)
Смородина, перетерта з цукром
Шарлотка з безе
Як зробити шарлотку з яблуками та бренді?
Пиріг з червоною і чорною порічкою
Чорниця, протерта з цукром
Шарлотка з яблуками в мультиварці

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
ягодные соусы к мясу, ягодные соусы рецепт, рецепты ягодных соусов к мясу, какао соус подать к мясу, ягодный соус к мясу
Ягідні соуси до м’яса: ТОП-5 рецептів
красная смородина на зиму
Желе з червоної смородини: рецепт на зиму