Піта: покроковий рецепт

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Арабська кухня
Піта - це круглий, плоский прісний хліб, який готується з білого або коричневого борошна і дуже популярний на узбережжі Середземного моря і в країнах Близького Сходу. Рецепт піти читайте на Smachno.ua
Зберегти в кулінарну книгу
Складові
Борошно2,5 склянки
Сухі дріжджі1 ст.л.
Сіль1 ч.л.
Цукор1 ч.л.
Оливкова олія1 ст.л.
Тепла вода1 склянка
Додати в список покупок

Піта: рецепт покроково

  1. Відливаємо в стакан половину води і розчиняємо в ній дріжджі, додаємо цукор і залишаємо на 15 хвилин. Коли утвориться пишна «шапка», викладаємо дріжджі в миску і солимо, додаємо воду, що залишилася, і, потроху додаючи борошно, вимішуємо тісто. У самому кінці додаємо оливкову олію і вимішуємо тісто хвилин 5-7, щоб воно стало гладким і еластичним.
  2. Викладаємо тісто в миску, змащену оливковою олією, накриваємо плівкою і ставимо в тепле місце на 1-1,5 години, щоб тісто збільшилося в об’ємі в два рази.
  3. Тісто обминаємо, ще раз добре вимішуємо, ділимо не маленькі кульки і розгортаємо їх в коржики діаметром приблизно 10-15 см і товщиною 0,5 см. Накриваємо коржі рушником і даємо добре підійти (хвилин 15-20).
  4. Розігріваємо духовку до 250 градусів і випікаємо коржі на сухому листі хвилин 5 до золотистого кольору (вони повинні роздутися, як кульки).

Якщо піту розрізати уздовж, але не до кінця, її можна наповнити начинкою, наприклад, хумусом.

Читайте також: Гамбір: рецепт листкового коржа

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Бісквітний торт з фруктами
Рецепти випічки з варенням, джемом, повидлом
Печиво на Різдво 2019
Торт Наполеон, який вийде в кожного
Млинці по-ірландськи
Рецепти десертів на католицьке Різдво
Торт Мікадо — рецепт
Празький торт без згущеного молока
Рогалики на пиві
Домашні пиріжки із солодкою начинкою: прості рецепти
Рецепт Тірамісу
Калачі: 3 рецепти
Цвєтаєвський пиріг з яблуками: рецепт
Прокинься і їж: 5 десертів з кавою, що бадьорять
5 корисних десертів без грама цукру

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
рецепт глинтвейна от простуды, рецепт приготовления глинтвейна от простуды, как приготовить глинтвейн от простуды, состав глинтвейна от простуды, как приготовить глинтвейн от простуды
Глінтвейн від застуди — рецепт
рецепт гаспачо с авокадо, рецепт приготовления гаспачо с авокадо, как приготовить гаспачо с авокадо, состав гаспачо с авокадо, как приготовить гаспачо с авокадо
Гаспачо з авокадо