Шоколадна паска з цукатами від Євгена Клопотенка

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Великдень 2022
Існує безліч рецептів як пекти паску і кожен з них по-своєму смачний. Рецепт шоколадної паски з цукатами. Тут приємна терпкість какао надає дивовижного смаку великодньому хлібу. Обов'язково спробуйте приготувати!
Зберегти в кулінарну книгу
Складові
Борошно300 г
Цукор150 г
Живі дріжджі30 г
Яйця3 шт
Вода150 мл
Вершкове масло100 г
Темне какао1 ст.л.
Цукати100 г
Лимонний сік2 с.л.
Цукрова пудра100 г
Какао2 ст.л.
Додати в список покупок

Рецепт приготування Шоколадної паски з цукатами від Євгена Клопотенка

1. Приготуйте опару. Для початку відокремте від пачки потрібну кількість живих пресованих дріжджів (30 г).

2. Викладіть дріжджі в миску, додайте воду (150 мл.) та перемішайте до повного розчинення дріжджів. Додайте 2 ст. л. цукру.

3. Потім додайте 4 ст. л. борошна та акуратно перемішайте до однорідного стану.

4. Накрийте опару рушником і залиште підходити в тепле місце на 20-30 хвилин.

5. У чашу комбайна або просто у велику миску просійте борошно, що залишилося.

6. Потім додайте цукор, що залишився, какао (2 ст. л.) і добре перемішайте лопаткою.

7. Додайте яйця (3 шт.), розм’якшене вершкове масло (100 г) та опару. Замісити тісто до однорідного стану. Якщо тісто вийшло дуже рідке, то додайте ще трохи борошна.

8. Залиште тісто в чаші комбайна або мисці, накрийте рушником і поставте в тепле місце на 1 годину для підходу.

9. Тісто, що підійшло, обомніть руками, змащеними рослинним маслом, додайте цукати і легко перемішайте.

10. Змастіть форму для паски вершковим маслом, щоб паску можна було легко вийняти і вона не прилипала.

11. Сформуйте з тіста кулю і покладіть у форму для Великодня. Тісто має займати трохи більше однієї третини форми.

13. Знову накрийте рушником і залиште у теплому місці на 30-40 хвилин, щоб тісто знову піднялося. Розігрійте духовку до 180 градусів. Випікайте паску 25-40 хвилин залежно від розміру форми. Якщо скоринка надміру підрум’яниться, прикрийте її фольгою, щоб не підгоріла.

14. Дістаньте пасху з духовки і дайте їй охолонути прямо у формі. Приготуйте лимонно-шоколадну глазур. Змішайте цукрову пудру (100 г.) з какао (2 ст. л.) та 2-3 ст. л. лимонного соку, перемішайте за допомогою віночка. Якщо глазур виходить занадто густою, додайте ще трохи соку лимона.

15. Покрийте паску готовою блискучою глазур’ю.

16. За бажанням прикрасьте посипкою з цукатів або будь-якими іншими прикрасами на ваш смак.

Смачного!

Як приготувати шоколадну паску з цукатами — відеорецепт від Євгена Клопотенка

Читайте також:

Домашня паска – класичний рецепт від Євгена Клопотенка

Всі рецепти на Великдень 2022

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Бюджетна паска на смальці
Дарницька паска на згущеному молоці
Грузинська паска
Паска, що довго не черствіє
Апельсинова паска від Михальченко Марії
Паска з нутеллою від Лізи Глинської
Бабусина паска від Лізи Глинської
Закарпатська паска від Лілії Цвіт
Сирна паска на заварному кремі від Марії Михальченко
Італійська паска панеттоне від Євгена Клопотенка
Сирна паска від Ярославського Володимира
Домашня паска: класичний рецепт від Євгена Клопотенка
Веганська паска без глютену
Паска з цукатами
Глазур для паски – простий рецепт


Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ
ІСПАНСЬКІ БУЛОЧКИ “ENSAIMADAS”
рецепт шарлотки с яблоками в мультиварке, рецепт приготовления шарлотки с яблоками в мультиварке, как приготовить шарлотку с яблоками в мультиварке, состав шарлотки с яблоками в мультиварке, как приготовить шарлотку с яблоками в мультиварке
Шарлотка з яблуками в мультиварці