Заварна паска: рецепт

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Великдень 2018
Читайте рецепт сирної заварної паски. Паска, приготована таким способом, виходить дуже смачною!
Зберегти в кулінарну книгу
Складові
Кисломолочний сир500 г
Яєчні жовтки3-4 шт
Сметана200 г
Вершкове масло100 г
Цукор100 г
Ванільний цукор1 ч. л.
Родзинки80 г
Горіхи50 г
Додати в список покупок

Як приготувати сирну заварну паску

1. Родзинки промиваємо, заливаємо окропом і залишаємо на 20 хвилин. Зливаємо воду, а родзинки обсушуємо на паперовому рушнику.

2. Сир протираємо через сито (можна двічі пропустити через м’ясорубку або протерти за допомогою блендера). До сиру додаємо жовтки (або яйця), сметану, цукор, ванільний цукор і все добре перемішуємо.

3. Додаємо нарізане кубиками вершкове масло і збиваємо сирну масу міксером до пишноти й однорідності.

4. Переливаємо сирну масу в товстостінну каструлю. Ставимо на маленький вогонь і готуємо, постійно помішуючи, до закипання.

Сирну масу можна кип’ятити, потрібно лише довести до моменту початку закипання.

Читайте також: Італійська паска

5. Знімаємо каструлю з вогню, ставимо в миску з холодною водою (в миску можна додати кубики льоду) і мішаємо до повного охолодження. Остигнувшу сирну масу прибираємо на 1-2 години в холодильник, щоб вона загусла.

6. В охолоджену сирну масу додаємо родзинки та горіхи, добре перемішуємо.

7. Пасочницю застилаємо змоченою у воді й складеною в 2 шари марлею і викладаємо в неї сирну масу.

Замість пасочниці можна викласти сирну масу в сито або використати новий квітковий горщик (з отворами на дні горщика).

8. Краї марлі загинаємо, придавлюємо паску гнітом і прибираємо в холодильник на 1-2 доби (пасочницю потрібно поставити в тарілку, щоб в неї могла стікати сироватка).

9. Готову паску акуратно виймаємо з пасочниці, розгортаємо марлю і ставимо на блюдо. Паску, за бажанням, прикрашаємо цукатами, родзинками або мармеладом.

Читайте також:

Паска з цукатами

Царська паска

Рецепти до Великодня 2018

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Млинці по-ірландськи
Рецепти десертів на католицьке Різдво
Торт Мікадо — рецепт
Празький торт без згущеного молока
Рогалики на пиві
Домашні пиріжки із солодкою начинкою: прості рецепти
Рецепт Тірамісу
Калачі: 3 рецепти
Цвєтаєвський пиріг з яблуками: рецепт
Прокинься і їж: 5 десертів з кавою, що бадьорять
5 корисних десертів без грама цукру
Домашні рогалики: 5 простих рецептів
Зефір зі сметани
Вафельні трубочки зі згущеним молоком
Рецепт булочок Сіннабон з шоколадом

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
рецепт глинтвейна от простуды, рецепт приготовления глинтвейна от простуды, как приготовить глинтвейн от простуды, состав глинтвейна от простуды, как приготовить глинтвейн от простуды
Глінтвейн від застуди — рецепт
рецепт гаспачо с авокадо, рецепт приготовления гаспачо с авокадо, как приготовить гаспачо с авокадо, состав гаспачо с авокадо, как приготовить гаспачо с авокадо
Гаспачо з авокадо