Заварна паска: рецепт

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Великдень 2018
Читайте рецепт сирної заварної паски. Паска, приготована таким способом, виходить дуже смачною!
Зберегти в кулінарну книгу
Складові
Кисломолочний сир500 г
Яєчні жовтки3-4 шт
Сметана200 г
Вершкове масло100 г
Цукор100 г
Ванільний цукор1 ч. л.
Родзинки80 г
Горіхи50 г
Додати в список покупок

Як приготувати сирну заварну паску

1. Родзинки промиваємо, заливаємо окропом і залишаємо на 20 хвилин. Зливаємо воду, а родзинки обсушуємо на паперовому рушнику.

2. Сир протираємо через сито (можна двічі пропустити через м’ясорубку або протерти за допомогою блендера). До сиру додаємо жовтки (або яйця), сметану, цукор, ванільний цукор і все добре перемішуємо.

3. Додаємо нарізане кубиками вершкове масло і збиваємо сирну масу міксером до пишноти й однорідності.

4. Переливаємо сирну масу в товстостінну каструлю. Ставимо на маленький вогонь і готуємо, постійно помішуючи, до закипання.

Сирну масу можна кип’ятити, потрібно лише довести до моменту початку закипання.

Читайте також: Італійська паска

5. Знімаємо каструлю з вогню, ставимо в миску з холодною водою (в миску можна додати кубики льоду) і мішаємо до повного охолодження. Остигнувшу сирну масу прибираємо на 1-2 години в холодильник, щоб вона загусла.

6. В охолоджену сирну масу додаємо родзинки та горіхи, добре перемішуємо.

7. Пасочницю застилаємо змоченою у воді й складеною в 2 шари марлею і викладаємо в неї сирну масу.

Замість пасочниці можна викласти сирну масу в сито або використати новий квітковий горщик (з отворами на дні горщика).

8. Краї марлі загинаємо, придавлюємо паску гнітом і прибираємо в холодильник на 1-2 доби (пасочницю потрібно поставити в тарілку, щоб в неї могла стікати сироватка).

9. Готову паску акуратно виймаємо з пасочниці, розгортаємо марлю і ставимо на блюдо. Паску, за бажанням, прикрашаємо цукатами, родзинками або мармеладом.

Читайте також:

Паска з цукатами

Царська паска

Рецепти до Великодня 2018

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Мармурова глазур
Як приготувати марципан в домашніх умовах
Глазур для торта: ТОП-3 рецепти
Яблучний кекс
Кращі рецепти бананової випічки
Капкейки: 5 рецептів
Солоні карамельні капкейки від Ектора Хіменес-Браво (Все буде добре)
Улюблені сирники: простий рецепт
Випічка за півгодини: 3 рецепта
Домашні десерти до ранкового чаю
Торт Наполеон (Все буде добре)
Смачно і корисно: рецепти десертів з буряка
Молочна мастика
Глазуровані пончики (Все буде добре)
Пісочне тісто

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
яблочный кекс
Яблучний кекс
зеленый суп-пюре, рецепт приготовления зеленого супа-пюре, рецепт зеленого супа-пюре, рецепт супа-пюре из брокколи, рецепт супа-пюре из брокколи и кабачка, рецепт приготовления супа-пюре из кабачка
Зелений суп-пюре (Все буде добре)