Заварна паска: рецепт


1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
приготовлено 1 разів



Читайте рецепт сирної заварної паски. Паска, приготована таким способом, виходить дуже смачною!

Знайти рецепт із моїх інгредієнтів

Інгредієнти
Кисломолочний сир500г
Яєчні жовтки3-4шт
Сметана200г
Вершкове масло100г
Цукор100г
Ванільний цукор1ч. л.
Родзинки80г
Горіхи50г
Додати в список покупок

Як приготувати сирну заварну паску

1. Родзинки промиваємо, заливаємо окропом і залишаємо на 20 хвилин. Зливаємо воду, а родзинки обсушуємо на паперовому рушнику.

2. Сир протираємо через сито (можна двічі пропустити через м’ясорубку або протерти за допомогою блендера). До сиру додаємо жовтки (або яйця), сметану, цукор, ванільний цукор і все добре перемішуємо.

3. Додаємо нарізане кубиками вершкове масло і збиваємо сирну масу міксером до пишноти й однорідності.

4. Переливаємо сирну масу в товстостінну каструлю. Ставимо на маленький вогонь і готуємо, постійно помішуючи, до закипання.

Сирну масу можна кип’ятити, потрібно лише довести до моменту початку закипання.

Читайте також: Італійська паска

5. Знімаємо каструлю з вогню, ставимо в миску з холодною водою (в миску можна додати кубики льоду) і мішаємо до повного охолодження. Остигнувшу сирну масу прибираємо на 1-2 години в холодильник, щоб вона загусла.

6. В охолоджену сирну масу додаємо родзинки та горіхи, добре перемішуємо.

7. Пасочницю застилаємо змоченою у воді й складеною в 2 шари марлею і викладаємо в неї сирну масу.

Замість пасочниці можна викласти сирну масу в сито або використати новий квітковий горщик (з отворами на дні горщика).

8. Краї марлі загинаємо, придавлюємо паску гнітом і прибираємо в холодильник на 1-2 доби (пасочницю потрібно поставити в тарілку, щоб в неї могла стікати сироватка).

9. Готову паску акуратно виймаємо з пасочниці, розгортаємо марлю і ставимо на блюдо. Паску, за бажанням, прикрашаємо цукатами, родзинками або мармеладом.

Читайте також:

Паска з цукатами

Царська паска

Рецепти до Великодня 2018



Мені вдалося!

Рекомендуємо
Безе
Празький торт – рецепт приготування
Заварний пиріг Карпатка
Бите скло — рецепт торта
Торт «Червоний оксамит» (фоторецепт)
Налисники з сиром
Бісквітний торт з полуницею
Сирна запіканка з маком і яблуками
Заливний пиріг з полуницею і сметаною
Смачний кекс з полуницею
Десерт із ревеню, бісквіту та заварного крему (Все буде добре, відеорецепт)
Тарталетки з начинкою із полуниці і ревеню (Все буде добре, відеорецепт)
Пиріг з полуницею в мультиварці
Десерт «Роккі Роуд» від Анетті Жернової (фоторецепт)
Тарт з полуницею


Новини партнерів

ВГОРУ

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
Варення з полуниці з м’ятою, корицею і базиліком (фоторецепт)
торт с клубникой
Бісквітний торт з полуницею