Заварний пиріг Карпатка

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
ДесертиПольська кухняДень Святого Валентина
Вершечок заварного пирога Карпатка нагадує засніжені гори — саме Карпатам цей польський пиріг зобов’язаний своєю цікавою назвою
Зберегти в кулінарну книгу
Складові
Для заварного тіста:
Вода100 мл
Молоко100 мл
Борошно140 г
Яйця4 шт
Вершкове масло80 г
Сіль1/2 ч.л.
Мигдальны пластинки15 г
Для заварного крему:
Молоко600 мл
Цукор150 г
Кукурудзяний крохмаль60 г
Яйця2 шт
Ваніль6 г
Вершкове масло200 г
Ванільний цукор1/2 ч.л.
Додати в список покупок

Як приготувати заварний пиріг «Карпатка»

Готуємо заварне тісто

У сотейнику змішуємо масло, воду, молоко і сіль. Ставимо на невеликий вогонь і доводимо до кипіння.

В цей же час просіюємо борошно, щоб коржі вийшли пишними. Як тільки суміш закипить, всипаємо в неї відразу все борошно й заварюємо. Користуватися краще дерев’яною ложкою або лопаткою, щоб тісто не прилипло. Інтенсивно перемішуємо заварне тісто, поки воно не перетвориться на щільну масу, а на стінках сотейнику не утвориться білий наліт.

Знімаємо тісто з вогню та перекладаємо в миску. Випускаємо пар — тісто має добре охолонути до 70-80 ° С. У вже охолоджене тісто по одному вводимо яйця і перемішуємо.

Нове яйце слід додавати в тісто тільки після того, як ви добре вмішали попереднє

Заварне тісто має вийде густим і тягучим. Перекладаємо половину тіста в роз’ємну форму, застелену папером для випічки.

Вирівнювати тісто не потрібно — поверхня коржа повинна нагадувати гірський хребет

Посипаємо корж мигдальними пластинками і ставимо в духовку, розігріту до 200 ° С на 25-30 хвилин.

Готуємо крем

Молоко вливаємо в сотейник, залишивши 150 мл., і доводимо до кипіння. В цей час, в окремій мисці збиваємо яйця, цукор і ваніль. Додаємо крохмаль і перемішуємо, щоб не було грудочок.

Молоко, що залишилося, поступово вводимо в крем, – так він краще перемішається

Коли молоко закипить, половину вливаємо в яєчну суміш, активно перемішуємо і виливаємо все назад в молоко. Не забуваємо весь час перемішувати — це важливо. Варимо крем до тих пір, поки він не закипить і не стане густим. Як тільки крем закипів, вимикаємо вогонь і перемішуємо його ще пару хвилин.

Готовий крем накриваємо харчовою плівкою, не залишаючи прошарку повітря — це потрібно для того, щоб крем не покрився скоринкою. Охолоджуємо.

У вже холодний крем перед складанням пирога додаємо вершкове масло: для цього перебиваємо його міксером.

ГОТУЄМО З НАМИ
Домашні заварні тістечка

Збираємо заварний пиріг Карпатка

Виймаємо перший корж з духовки і ставимо другий, на цей раз без мигдалю. Як тільки 2 коржа будуть готові, збираємо пиріг: викладаємо на перший корж заварний крем і прикриваємо зверху другим, з мигдальними пластинками. Ставимо заварний пиріг в холодильник на 3 години.

Для зручності можна взяти кондитерський шприц або збирати пиріг в рознімної формі

Заварний пиріг «Карпатка» готовий! При бажанні, його можна посипати цукровою пудрою.

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Содники
Домашній медовик: 5 простих рецептів
Шоколадні оладки від Ектора Хіменеса-Браво (Все буде добре)
Торт Мурашник
Мармурова глазур
Як приготувати марципан в домашніх умовах
Глазур для торта: ТОП-3 рецепти
Яблучний кекс
Кращі рецепти бананової випічки
Капкейки: 5 рецептів
Солоні карамельні капкейки від Ектора Хіменес-Браво (Все буде добре)
Улюблені сирники: простий рецепт
Випічка за півгодини: 3 рецепта
Домашні десерти до ранкового чаю
Торт Наполеон (Все буде добре)

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
яблочный кекс
Яблучний кекс
зеленый суп-пюре, рецепт приготовления зеленого супа-пюре, рецепт зеленого супа-пюре, рецепт супа-пюре из брокколи, рецепт супа-пюре из брокколи и кабачка, рецепт приготовления супа-пюре из кабачка
Зелений суп-пюре (Все буде добре)