Гороховий суп від Алли Ковальчук та Андрія Бабаєва (Все буде смачно)

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Рецепти на Новий рік 2019
Наваристий, запашний гороховий суп - те, що треба холодною зимою. Алла Ковальчук розповість, як приготувати гороховий суп з сухариками!
Зберегти в кулінарну книгу

Класичний гороховий суп

Інгредієнти:

  • сухий горох – 500 г
  • копчені свинячі ребра – 500 г
  • бекон – 100 г
  • цибулина – 1 шт.
  • морква – 1 шт.
  • картопля – 5-6 шт.
  • рослинне масло – 1 ст. л.
  • гірчиця – 3-4 ст. л.
  • часник – 3 зубчики
  • кріп і петрушка – по 1 пучку
  • сіль, мелений чорний перець

Покроковий рецепт приготування класичного горохового супу

Крок 1. Горох промити, залити невеликою кількістю води і відставити на 3-4 ч. Копчені свинячі ребра порубати на частини по 2-3 ребра, покласти в каструлю і варити 1-1,5 ч, поки м’ясо не буде легко відокремлюватися від кісток .

Крок 2. Цибулю, моркву і картоплю очистити. Цибулю і моркву нарізати дуже дрібними кубиками, картопля – більшими.

Крок 3. Готовий бульйон процідити, повернути в каструлю. М’ясо зняти з кісток і скласти в миску. Додати в бульйон горох і варити 30 хв. Потім додати картоплю і готувати на середньому вогні ще 20 хв.

Крок 4. В цей час в сковороді розігріти олію і обсмажити цибулю та моркву до золотистого кольору. Додати в каструлю з супом. Варити 10 хв.

Крок 5. За 3-5 хв. до закінчення варіння додати гірчицю, відкладене м’ясо, сіль і перець.

Крок 6. Зелень промити, подрібнити. Часник очистити і дрібно порубати. Бекон нарізати тонкими смужками. Часник, бекон і зелень додати в суп, прогріти 1-2 хв. Зняти з вогню і дати настоятися 30 хв.

 

Гороховий суп

ІНГРЕДІЄНТИ

  • Свіжі свинячі реберця – 200 г
  • Копчені свинячі реберця – 200 г
  • Сушений горох – 200 г
  • Цибуля – 2 шт.
  • Морквина – 1 шт.
  • Картопля – 3 шт.
  • Корінь петрушки – 1 шт.
  • Петрушка – 50 г
  • Лавровий лист – 1-2 шт.
  • Харчова сода – 3 г
  • Сіль – 10 г
  • Чорний мелений перець – 5 г
  • Соняшникова олія
  • Цукор – 5 г

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

  1. Заливаємо гарячою водою горох. Додаємо дрібку соди і лавровий лист, залишаємо постояти на 1 годину.
  2. Наливаємо в каструлю холодну воду, додаємо свіжі свинячі реберця. Доводимо воду до кипіння, потім зменшуємо вогонь до мінімуму, знімаємо піну. Варимо бульйон 1 годину.
  3. Виймаємо реберця і відкладаємо їх. У бульйон додаємо замочений горох і цукор. Варимо 1 годину.
  4. Цибулю нарізаємо дрібними кубиками, а моркву і корінь петрушки натираємо на тертці. Обсмажуємо на олії до напівготовності.
  5. Картоплю очищаємо і нарізаємо кубиками. Знімаємо м’ясо з відварених реберець. У проварений горох додаємо спеції і нарізану картоплю. Варимо до готовності картоплі.
  6. Потім додаємо обсмажені овочі, м’ясо з реберець, нарізані копчені реберця і зелень петрушки і варимо 5 хвилин. Подаємо готовий суп із зеленню і сухариками.

Читайте також: Гороховий суп

Сухарики

ІНГРЕДІЄНТИ

  • Батон – 200 г
  • Часник – 1 зубчик
  • Паприка – 5 г
  • Розмарин сушений – 5 г
  • Чебрець – 5 г
  • Сіль – 5 г

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

  1. Зрізаємо корочку батона. М’якоть нарізаємо середніми кубиками. У пакет видавлюємо часник, додаємо пару дрібок солі, паприки, чебрецю, розмарину і столову ложку соняшникової олії.
  2. Розкладаємо в пакет кубики батона. Закриваємо пакет, трясемо його, просочуючи батон спеціями. Далі викладаємо кубики батона на деко.
  3. Ставимо в розігріту до 120 ° С духовку на 10 хвилин.

Горохові горішки

ІНГРЕДІЄНТИ

  • Відварений горох – 350 г
  • Волоські горіхи – 200 г
  • Ізюм – 70 г
  • Куркума – 5 г
  • Кардамон – 5 г
  • Сіль – 5 г
  • Кориці – 5 г
  • Цукрова пудра – 20 г
  • Для прикраси – кокосова стружка і кунжут

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

  1. Заливаємо гарячою водою горох. Додаємо дрібку соди, залишаємо постояти на 1 годину. Відварюємо годину у воді, поки не розм’якне, потім в горох додаємо цукор.
  2. Відварений горох і волоські горіхи подрібнюємо блендером. Змішуємо горохову кашу з подрібненими горіхами і родзинками в однорідну масу. Ділимо горохово-горіхову масу на дві частини.
  3. В одну горохову частину додаємо сіль, куркуму, кардамон. Все перемішуємо. Формуємо з маси кульки, діаметром 3 см. Обвалюємо кульки в кунжуті.
  4. В іншу горохову частину додаємо корицю, цукрову пудру.
  5. Все перемішуємо. Формуємо з маси такі ж кульки і обвалюємо кульки в кокосовій стружці.
  6. Горохові солоні горішки подаємо з соусом.

Яблучний соус

ІНГРЕДІЄНТИ

  • Яблука – 2 шт.
  • Помідори – 3 шт.
  • Болгарський перець – 2 шт.
  • Чорний мелений перець – 5 г
  • Сіль – 5 г

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

  1. Помідори очищаємо від шкірки і насіння, залишаючи тільки тверду м’якоть. Яблука нарізаємо половинками і видаляємо серцевину. Розігріваємо духовку до 200 ° С.
  2. Половинки яблук і цілий перець викладаємо на деко і ставимо в духовку на 15 хвилин.
  3. Після кладемо перець в пакет і зав’язуємо його. Знімаємо з яблук шкірку, а перець очищаємо від насіння і теж знімаємо шкірку.
  4. М’якоть помідорів, яблук і перцю подрібнюємо в блендері, додаючи сіль і перець.

Дивіться також відео приготування страв з гороху (Все буде смачно)


Читайте також: Фаршировані печериці: покроковий рецепт

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Солянка збірна м’ясна
Сирний суп з шафраном
Зелений борщ зі щавлем і буряком
Крем-суп із топінамбура
5 грибних крем-супів, які зігріють вас цієї осені
Суп-пюре із гарбуза в мультиварці
Грибний суп у мультиварці
Солянка із солоних грибів
Шотландський суп
Суп з локшиною
Солянка грибна
Що приготувати на обід: 8 кращих рецептів зігріваючих супів
Суп з плавленим сиром
Суп з курки та арахісу
Суп з яловичини

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
что приготовить из авокадо, рецепт блюд из авокадо, рецепт приготовления блюд из авокадо, как приготовить блюда из авокадо, состав блюд из авокадо, как приготовить блюда из авокадо, салат с креветками и авокадо, тартар из тунца и авокадо, такос с курицей и авокадо, роллы со скумбрией и авокадо
Що приготувати із авокадо: 5 рецептів
рецепт быстрой шарлотки с яблоками и корицей, рецепт приготовления быстрой шарлотки с яблоками и корицей, как приготовить быструю шарлотку с яблоками и корицей, состав быстрой шарлотки с яблоками и корицей, как приготовить быструю шарлотку с яблоками и корицей
Швидка шарлотка з яблуками та корицею