Гороховий суп від Алли Ковальчук та Андрія Бабаєва (Все буде смачно)


1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
приготовлено 0 разів


Переглянути відгуки

Наваристий, запашний гороховий суп - те, що треба холодною зимою. Алла Ковальчук розповість, як приготувати гороховий суп з сухариками!

Знайти рецепт із моїх інгредієнтів

Гороховий суп

ІНГРЕДІЄНТИ

  • Свіжі свинячі реберця – 200 г
  • Копчені свинячі реберця – 200 г
  • Сушений горох – 200 г
  • Цибуля – 2 шт.
  • Морквина – 1 шт.
  • Картопля – 3 шт.
  • Корінь петрушки – 1 шт.
  • Петрушка – 50 г
  • Лавровий лист – 1-2 шт.
  • Харчова сода – 3 г
  • Сіль – 10 г
  • Чорний мелений перець – 5 г
  • Соняшникова олія
  • Цукор – 5 г

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

  1. Заливаємо гарячою водою горох. Додаємо дрібку соди і лавровий лист, залишаємо постояти на 1 годину.
  2. Наливаємо в каструлю холодну воду, додаємо свіжі свинячі реберця. Доводимо воду до кипіння, потім зменшуємо вогонь до мінімуму, знімаємо піну. Варимо бульйон 1 годину.
  3. Виймаємо реберця і відкладаємо їх. У бульйон додаємо замочений горох і цукор. Варимо 1 годину.
  4. Цибулю нарізаємо дрібними кубиками, а моркву і корінь петрушки натираємо на тертці. Обсмажуємо на олії до напівготовності.
  5. Картоплю очищаємо і нарізаємо кубиками. Знімаємо м’ясо з відварених реберець. У проварений горох додаємо спеції і нарізану картоплю. Варимо до готовності картоплі.
  6. Потім додаємо обсмажені овочі, м’ясо з реберець, нарізані копчені реберця і зелень петрушки і варимо 5 хвилин. Подаємо готовий суп із зеленню і сухариками.

Сухарики

ІНГРЕДІЄНТИ

  • Батон – 200 г
  • Часник – 1 зубчик
  • Паприка – 5 г
  • Розмарин сушений – 5 г
  • Чебрець – 5 г
  • Сіль – 5 г

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

  1. Зрізаємо корочку батона. М’якоть нарізаємо середніми кубиками. У пакет видавлюємо часник, додаємо пару дрібок солі, паприки, чебрецю, розмарину і столову ложку соняшникової олії.
  2. Розкладаємо в пакет кубики батона. Закриваємо пакет, трясемо його, просочуючи батон спеціями. Далі викладаємо кубики батона на деко.
  3. Ставимо в розігріту до 120 ° С духовку на 10 хвилин.

Горохові горішки

ІНГРЕДІЄНТИ

  • Відварений горох – 350 г
  • Волоські горіхи – 200 г
  • Ізюм – 70 г
  • Куркума – 5 г
  • Кардамон – 5 г
  • Сіль – 5 г
  • Кориці – 5 г
  • Цукрова пудра – 20 г
  • Для прикраси – кокосова стружка і кунжут

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

  1. Заливаємо гарячою водою горох. Додаємо дрібку соди, залишаємо постояти на 1 годину. Відварюємо годину у воді, поки не розм’якне, потім в горох додаємо цукор.
  2. Відварений горох і волоські горіхи подрібнюємо блендером. Змішуємо горохову кашу з подрібненими горіхами і родзинками в однорідну масу. Ділимо горохово-горіхову масу на дві частини.
  3. В одну горохову частину додаємо сіль, куркуму, кардамон. Все перемішуємо. Формуємо з маси кульки, діаметром 3 см. Обвалюємо кульки в кунжуті.
  4. В іншу горохову частину додаємо корицю, цукрову пудру.
  5. Все перемішуємо. Формуємо з маси такі ж кульки і обвалюємо кульки в кокосовій стружці.
  6. Горохові солоні горішки подаємо з соусом.

Яблучний соус

ІНГРЕДІЄНТИ

  • Яблука – 2 шт.
  • Помідори – 3 шт.
  • Болгарський перець – 2 шт.
  • Чорний мелений перець – 5 г
  • Сіль – 5 г

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

  1. Помідори очищаємо від шкірки і насіння, залишаючи тільки тверду м’якоть. Яблука нарізаємо половинками і видаляємо серцевину. Розігріваємо духовку до 200 ° С.
  2. Половинки яблук і цілий перець викладаємо на деко і ставимо в духовку на 15 хвилин.
  3. Після кладемо перець в пакет і зав’язуємо його. Знімаємо з яблук шкірку, а перець очищаємо від насіння і теж знімаємо шкірку.
  4. М’якоть помідорів, яблук і перцю подрібнюємо в блендері, додаючи сіль і перець.

Дивіться також відео приготування страв з гороху (Все буде смачно)


Читайте також: Фаршировані печериці: покроковий рецепт



Мені вдалося!
Зберегти в кулінарну книгу

Рекомендуємо
Пахлава медова
Білий глег з грушею
Ванільні вафлі
Суп-пюре з овочів (фоторецепт)
Жульєн з куркою та грибами (Все буде смачно) (відеорецепт)
Макаруни – рецепт печива
Кава по-східному
Домашній сир за 45 хвилин (фоторецепт)
Спагеті з морепродуктами
Домашня панакота: 3 рецепта
Запечена риба у фользі
Овочевий жульєн (Все буде смачно) (відеорецепт)
Яєчний глінтвейн
Цукерки Пташине молоко (фоторецепт)


Новини партнерів


ВГОРУ

Додавання в кулінарну книгу

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити