Як приготувати рис для суші
Засипаємо рис в сито та промиваємо під проточною водою. Викладаємо рис в каструлю з антипригарним покриттям і заливаємо холодною водою. Доводимо до кипіння на сильному вогні, потім зменшуємо до мінімуму, накриваємо кришкою і варимо ще 12 хвилин.
Важливо: ри під час приготування не можна помішувати
Піднімаємо кришку й за допомогою ножа протикаємо рис — потрібно переконатися, що води не залишилося. Якщо все ж вода є, тримаємо рис ще хвилину на вогні без кришки.
Вимикаємо вогонь і залишаємо рис ще на 10 хвилин на теплій плиті під кришкою.
Готуємо заправку
Рисовий оцет підігріваємо, поливаємо рис та помішуємо його держаком дерев’яної ложки так, ніби ріжемо пиріг.
Щоб рис був більш клейким, намочіть бавовняний рушник холодною кип’яченою водою, накрийте ним рис і відставте охолонути до кімнатної температури
Як приготувати рис для суші без рисового оцту
Змішайте столову ложку яблучного оцту з чайною ложкою цукру, половиною чайної ложки солі і 1,5 столової ложки гарячої води. Зачекайте, поки сіль і цукор розчиняться. Потім можна додавати суміш в рис. Змішайте 50 мл 6% звичайного оцту, 50 мл соєвого соусу, 20 г цукру до повного розчинення останнього.