Що можна і що заборонено їсти в Петрів піст

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Петрів піст вважається нестрогим, тому що в певні дні посту можна їсти рибу. Що ще можна їсти та що заборонено — читайте в нашому матеріалі
Зберегти в кулінарну книгу

Що можна їсти в Петрів піст:

  • рибу;
  • різні каші, приготовані виключно на воді;
  • овочеві страви: рагу, тушковані або приготовані на пару овочі та гриби;
  • свіжі фрукти, горіхи, мед;
  • хліб, приготовлений на воді;
  • допускається використання рослинної олії у певні дні;

Рекомендується пити свіжі соки, компоти та фруктові киселі.

Що не можна їсти в Петрів піст:

  • м’ясо, субпродукти, м’ясні напівфабрикати, будь-яку м’ясну продукцію;
  • молоко;
  • вершкове масло;
  • кисломолочний сир;
  • сири;
  • вершки;
  • яйця;
  • солодощі (цукерки) та здобу (булки, торти).

Також потрібно обмежити вживання алкоголю.

ГОТУЄМО РАЗОМ

Вінегрет з печерицями

Інгредієнти:

  • картопля – 3 шт.;
  • морква – 1 шт.;
  • буряк – 2 шт.;
  • солоні огірки – 2 шт.;
  • печериці – 100 г;
  • помідор – 1 шт.;
  • яблуко – 50 г;
  • зелена цибуля – за смаком;
  • натуральний яблучний оцет – 1 ст. л.

 

Спосіб приготування

Нарізаємо великими кубиками печериці. Обсмажуємо гриби в розігрітій олії до рум’яної скоринки. Охолоджуємо. Продовження фоторецепта читайте тут.

Голубці з рибою

Інгредієнти:

  • риба – 120 г;
  • рис – 40 г;
  • морква – 25 г;
  • цибуля – 25 г;
  • томатний сік – 100 мл;
  • капуста – за смаком;
  • сіль, перець – за смаком;
  • кріп – за смаком.

 

Спосіб приготування

Вирізаємо качан у капусти, опускаємо качан у киплячу воду та варимо, поки листя не почне відділятися. Продовження рецепта читайте тут.

Запечена скумбрія

Інгредієнти:

  • скумбрія – 2 шт .;
  • лимон – 2 шт .;
  • спеції – за смаком;
  • сіль, перець – за смаком.

 

Спосіб приготування

Розморожуємо рибу при кімнатній температурі. Промиваємо рибні тушки, даємо воді стекти. Обережно сушимо скумбрію паперовими рушниками. Солимо тушки та обсипаємо їх спеціями як зовні, так і всередині. Залишаємо скумбрію трохи помаринуватися (хвилин 20-30). Розігріваємо духовку до 180 градусів. Беремо фольгу — два великих шматки, по одному для кожної рибки. Лимон нарізаємо кільцями, викладаємо на деко та кладемо поверх нього скумбрію. Розміщуємо скумбрію на фользі або злегка по діагоналі, або прямо. Так її буде простіше щільно загорнути. Під час загортання риби в фольгу, бажано не залишати щілин, щоб пар і волога не виходили. Щільно загортаємо рибу та викладаємо її на деко. Відправляємо в духовку на 30 хвилин. Згодом дістаємо деко та протикаємо тушки зубочисткою. Якщо виділиться світлий сік, значить риба готова. Якщо ж сік буде рожевим, рибу потрібно пекти ще трохи, знову щільно загорнувши у фольгу. Дістаємо деко з духовки та відразу ж подаємо рибку на стіл. Можна подавати в фользі. Поливаємо рибу лимонним соком.

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Харчування у Петрів піст 2019
Сніданок на День матері
Страви на День матері
Рецепти шашлику
Страви на вогнищі
Що приготувати на Пасху
Імператорська пасха
Католицькі великодні страви
Рецепти на Песах
Що приготувати з маци
Страви на Песах
Страви з маци
Вечеря на 8 березня
Що приготувати пісне
Пісні салати

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
выпечка на старый новый год, что приготовить на старый новый год, рецепты выпечки на старый новый год, отрывной пирог с яблоками, кекс с изюмом на сметане, львовский сырник, печенье с изюмом
Випічка на Старий Новий рік
что приготовить на старый новый год, меню на старый новый год, блюда на старый новый год, щедрая кутья, узвар, вареники с сюрпризом, блинчики с курицей и перцем, свинина в медово-имбирном соусе
Стіл на Старий Новий рік