ТОП 5 страв з печінки (Все буде смачно)

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Рецепти на Новий рік 2019
П'ятірка кращих рецептів з печінки від експертів Все буде смачно
Зберегти в кулінарну книгу

Теплий печінковий салат з яйцем-пашот

СКЛАДОВІ

  • Печінка свиняча – 400 г
  • Перець болгарський – 1 шт.
  • Цибуля червона – 1 шт.
  • Помідори – 3 шт.
  • Листя салату – 200 г
  • Масло – 60 мл
  • Молоко (2,5%) – 500 мл
  • Яйця – 3 шт.
  • Лимон – 1 шт.
  • Оцет (9%) – 20 мл
  • Сіль – 6 г
  • Чорний мелений перець – 4 г

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

  1. Печінку вимочуємо в молоці, нарізаємо на шматки, обсмажуємо протягом 5 хвилин. Потім додаємо сіль і перець, перекладаємо в миску.
  2. Червоний перець і цибулю нарізаємо соломкою, помідори – півкільцями. На пательні, де смажили печінку, протягом 5 хвилин обсмажуємо порізаний перець.

Готуємо заправку

Змішуємо олію з лимонним соком, додаємо сіль і перець. Викладаємо листя салату на тарілку, поливаємо заправкою. Потім кладемо смажену печінку, поверх неї – перець, слідом цибулю і помідори. Поливаємо заправкою.

Відварюємо яйце-пашот. Кип’ятимо воду з оцтом, зменшуємо вогонь, закручуємо ложкою в воді воронку і розбиваємо в неї яйце. Варимо 4 хвилини. Готове яйце-пашот викладаємо поверх салату.

 

Печінка, запечена з яблуком і грушею

СКЛАДОВІ

  • Печінка свиняча – 450 г
  • Молоко (2,5%) – 200 мл
  • Лавровий лист – 1 шт.
  • Чебрець – 1 гілочка
  • Яблуко – 1 шт.
  • Груша – 1 шт.
  • Чорний мелений перець – 3 г
  • Сіль – 5 г

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

  1. Кип’ятимо молоко з лавровим листом, сіллю, перцем і чебрецем. Озолоджуємо. Потім переливаємо молоко в пакет, кладемо печінку і витримуємо її протягом години в холодильнику.
  2. Чистимо і нарізаємо слайсами яблуко і грушу. Викладаємо половину фруктових шматочків в фольгу.
  3. Поверх кладемо замариновану в молоці зі спеціями печінку, а на неї – інші фрукти.
  4. Загортаємо печінку в фольгу і випікаємо в духовці 1,5 години при температурі 120 ° C.

Читайте також: Як приготувати печінкові котлети

 

Печінкові мафіни

СКЛАДОВІ

  • Печінка (свиняча) – 300 г
  • Цибуля – 1 шт.
  • Часник – 3 зубчики
  • Кріп – 3 гілочки
  • Петрушка – 3 гілочки
  • Борошно – 100 г
  • Яйце – 1 шт.
  • Вершкове масло – 30 г
  • Сіль – 5 г
  • Чорний мелений перець – 1 г
  • Чебрець – 2 г
  • Сухий базилік – 1 г

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

  1. Свинячу печінку нарізаємо шматочками, пропускаємо через м’ясорубку з дрібними гратами разом з часником і цибулею.
  2. Додаємо до фаршу подрібнені кріп і петрушку, яйце, вершкове масло, сіль, перець, сухий чебрець і базилік. Перемішуємо. Додаємо борошно, ще раз перемішуємо і залишаємо фарш на 15 хвилин.
  3. Силіконові формочки на 2/3 наповнюємо печінковим фаршем. Випікаємо маффіни в розігрітій до 180°C духовці 25 хвилин.

Печеня з печінки і винограду

СКЛАДОВІ

  • Печінка свиняча – 500 г
  • Перець болгарський – 1 шт.
  • Перець чилі – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Темний виноград – 500 г
  • Коньяк – 40 мл
  • Масло – 40 мл
  • Чорний мелений перець – 3 г
  • Сіль – 5 г

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

  1. Печінку нарізаємо шматочками і обсмажуємо на сковороді з маслом протягом 5 хвилин. Додаємо сіль і перець, перекладаємо в миску. Викладаємо на сковороду, де смажили печінку, порізану півкільцями цибулю, обсмажуємо 3 хвилини.
  2. Нарізаємо соломкою болгарський перець і перець чилі. Додаємо до цибулі і обсмажуємо ще 3 хвилини. Потім кладемо до овочів обсмажену печінку.
  3. Миєму виноград, відокремлюємо ягоди. З половини винограду вичавлюємо сік і додаємо його на пательню з печеням. Туди ж додаємо 2 ст. л. коньяку. Коли суміш закипить, знімаємо сковороду з вогню.
  4. Ріжемо виноград, що залишився, навпіл, додаємо до печені. Перекладаємо його в каструлю, запікаємо 10 хвилин в духовці при температурі 180 ° C

 

Печінкові млинці з бринзою

СКЛАДОВІ

  • Печінка – 300 г
  • Яйця – 2 шт.
  • Борошно – 150 г
  • Сіль – 5 г
  • Молоко (2,5%) – 150 мл
  • Вода – 250 мл
  • Масло – 20 мл
  • Бринза – 250 г
  • Кріп – 5 гілочок
  • Сметана (25%) – 140 мл

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

  1. Нарізаємо печінку, пропускаємо через м’ясорубку і перебиваємо блендером до однорідності. Додаємо яйця, сіль, борошно, воду і молоко. Перемішуємо.
  2. Підсмажуємо на олії тонкі млинці.

Готуємо начинку

Подрібнюємо кріп, додаємо до бринзі і перетираємо блендером. Змішуємо бринзу зі сметаною. Розподіляємо начинку тонким шаром по млинців, звертаємо їх у рулети.

Обрізаємо краю, розрізаємо рулети на шматки, прикрашаємо петрушкою.

Дивіться також: відео приготування страв з печінки. Частина 1 («Все буде смачно!»)


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Куряча печінка з яблучним пюре від Микити Моїсєєва
Ніжна куряча печінка з солодким перцем

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Домашні голубці: 5 варіацій
Свинячі реберця від Ігоря Місевича (МастерШеф)
5 рецептів ситних і корисних запіканок
Рибні страви, які будуть по кишені кожному
Цвітна капуста у вершковому соусі
Котлети із капусти
Грецький пиріг зі шпинатом
Курячий сальтисон у мультиварці
Скумбрія, запечена з овочами в мультиварці
Кролик у сметанному соусі в мультиварці
Холодець у мультиварці
Курка в медовому соусі в мультиварці-скороварці
Лосось з цукіні у вершковому соусі в мультиварці
Гриби зі сметаною в мультиварці
Кролик у гірчичному соусі в мультиварці

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
рецепт салата гранатовый браслет с яблоком, рецепт приготовления салата гранатовый браслет с яблоком, как приготовить салат гранатовый браслет с яблоком, состав салата гранатовый браслет с яблоком, как приготовить салат гранатовый браслет с яблоком
Салат Гранатовий браслет з яблуком
рецепт салата оливье, рецепт приготовления салата оливье, как приготовить салат оливье, состав салата оливье, как приготовить салат оливье
Класичний олів’є