Теплий печінковий салат з яйцем-пашот
СКЛАДОВІ
- Печінка свиняча – 400 г
- Перець болгарський – 1 шт.
- Цибуля червона – 1 шт.
- Помідори – 3 шт.
- Листя салату – 200 г
- Масло – 60 мл
- Молоко (2,5%) – 500 мл
- Яйця – 3 шт.
- Лимон – 1 шт.
- Оцет (9%) – 20 мл
- Сіль – 6 г
- Чорний мелений перець – 4 г
СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ
- Печінку вимочуємо в молоці, нарізаємо на шматки, обсмажуємо протягом 5 хвилин. Потім додаємо сіль і перець, перекладаємо в миску.
- Червоний перець і цибулю нарізаємо соломкою, помідори – півкільцями. На пательні, де смажили печінку, протягом 5 хвилин обсмажуємо порізаний перець.
Готуємо заправку
Змішуємо олію з лимонним соком, додаємо сіль і перець. Викладаємо листя салату на тарілку, поливаємо заправкою. Потім кладемо смажену печінку, поверх неї – перець, слідом цибулю і помідори. Поливаємо заправкою.
Відварюємо яйце-пашот. Кип’ятимо воду з оцтом, зменшуємо вогонь, закручуємо ложкою в воді воронку і розбиваємо в неї яйце. Варимо 4 хвилини. Готове яйце-пашот викладаємо поверх салату.
Печінка, запечена з яблуком і грушею
СКЛАДОВІ
- Печінка свиняча – 450 г
- Молоко (2,5%) – 200 мл
- Лавровий лист – 1 шт.
- Чебрець – 1 гілочка
- Яблуко – 1 шт.
- Груша – 1 шт.
- Чорний мелений перець – 3 г
- Сіль – 5 г
СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ
- Кип’ятимо молоко з лавровим листом, сіллю, перцем і чебрецем. Озолоджуємо. Потім переливаємо молоко в пакет, кладемо печінку і витримуємо її протягом години в холодильнику.
- Чистимо і нарізаємо слайсами яблуко і грушу. Викладаємо половину фруктових шматочків в фольгу.
- Поверх кладемо замариновану в молоці зі спеціями печінку, а на неї – інші фрукти.
- Загортаємо печінку в фольгу і випікаємо в духовці 1,5 години при температурі 120 ° C.
Читайте також: Як приготувати печінкові котлети
Печінкові мафіни
СКЛАДОВІ
- Печінка (свиняча) – 300 г
- Цибуля – 1 шт.
- Часник – 3 зубчики
- Кріп – 3 гілочки
- Петрушка – 3 гілочки
- Борошно – 100 г
- Яйце – 1 шт.
- Вершкове масло – 30 г
- Сіль – 5 г
- Чорний мелений перець – 1 г
- Чебрець – 2 г
- Сухий базилік – 1 г
СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ
- Свинячу печінку нарізаємо шматочками, пропускаємо через м’ясорубку з дрібними гратами разом з часником і цибулею.
- Додаємо до фаршу подрібнені кріп і петрушку, яйце, вершкове масло, сіль, перець, сухий чебрець і базилік. Перемішуємо. Додаємо борошно, ще раз перемішуємо і залишаємо фарш на 15 хвилин.
- Силіконові формочки на 2/3 наповнюємо печінковим фаршем. Випікаємо маффіни в розігрітій до 180°C духовці 25 хвилин.
Печеня з печінки і винограду
СКЛАДОВІ
- Печінка свиняча – 500 г
- Перець болгарський – 1 шт.
- Перець чилі – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Темний виноград – 500 г
- Коньяк – 40 мл
- Масло – 40 мл
- Чорний мелений перець – 3 г
- Сіль – 5 г
СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ
- Печінку нарізаємо шматочками і обсмажуємо на сковороді з маслом протягом 5 хвилин. Додаємо сіль і перець, перекладаємо в миску. Викладаємо на сковороду, де смажили печінку, порізану півкільцями цибулю, обсмажуємо 3 хвилини.
- Нарізаємо соломкою болгарський перець і перець чилі. Додаємо до цибулі і обсмажуємо ще 3 хвилини. Потім кладемо до овочів обсмажену печінку.
- Миєму виноград, відокремлюємо ягоди. З половини винограду вичавлюємо сік і додаємо його на пательню з печеням. Туди ж додаємо 2 ст. л. коньяку. Коли суміш закипить, знімаємо сковороду з вогню.
- Ріжемо виноград, що залишився, навпіл, додаємо до печені. Перекладаємо його в каструлю, запікаємо 10 хвилин в духовці при температурі 180 ° C
Печінкові млинці з бринзою
СКЛАДОВІ
- Печінка – 300 г
- Яйця – 2 шт.
- Борошно – 150 г
- Сіль – 5 г
- Молоко (2,5%) – 150 мл
- Вода – 250 мл
- Масло – 20 мл
- Бринза – 250 г
- Кріп – 5 гілочок
- Сметана (25%) – 140 мл
СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ
- Нарізаємо печінку, пропускаємо через м’ясорубку і перебиваємо блендером до однорідності. Додаємо яйця, сіль, борошно, воду і молоко. Перемішуємо.
- Підсмажуємо на олії тонкі млинці.
Готуємо начинку
Подрібнюємо кріп, додаємо до бринзі і перетираємо блендером. Змішуємо бринзу зі сметаною. Розподіляємо начинку тонким шаром по млинців, звертаємо їх у рулети.
Обрізаємо краю, розрізаємо рулети на шматки, прикрашаємо петрушкою.
Дивіться також: відео приготування страв з печінки. Частина 1 («Все буде смачно!»)
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
Куряча печінка з яблучним пюре від Микити Моїсєєва
Ніжна куряча печінка з солодким перцем