Як приготувати Олів’є по-новому
- Перш за все, розберемося з майонезом — саме цей продукт робить Олів’є таким калорійним. Замінюємо магазинний майонез на домашній майонез. А ще краще — на домашній йогурт із 2,5% жирності.
- Варену ковбасу варто замінити на відварну індичу чи курячу грудинку. М’ясо повинно бути свіжим, хорошої якості, тому його слід ретельно вибирати.
- Консервований горошок можна замінити замороженим — це знизить кількість консервантів у страві. Морожений горошок потрібно залити окропом на деякий час і згодом додавати в салат!
- Замість маринованих огірків краще взяти квашені.
- Картоплі в салат додайте мінімально. До того ж, картоплю можна замінити або розбавити її кількість відварною селерою або кислими яблуками (наприклад, сорту Антонівка).
- Щоб зробити салат яскравішим, можна додати болгарський перець. Також перцем можна замінити моркву — це знизить глікемічний індекс страви.
З огляду на те, що під час свята ви будете ласувати не тільки Олів’є, дієтологи радять з’їдати не більше 50-70 г салату, що дорівнює 2 ст. л. без верху.
Можливо, смак нового салату буде трохи відрізнятися від того, до якого ви звикли з самого дитинства. Але варто спробувати: а раптом вам сподобається ще більше?