Покроковий рецепт приготування такос
ГОТУЄМО З НАМИ
Лаваш: як приготувати вдома
Інгредієнти:
- Тортильї – 6 шт.
- Яловичий фарш – 300 г
- Твердий сир «гауда» – 400 г
- Болгарський перець – 2 шт.
- Перець чилі – 1 шт.
- Цибуля – 1 шт.
- Лимон – 1шт.
- Сіль – 15 г
- Цукор – 4 г
- Мелений коріандр – 6 г
- Олія – 80 мл
Для соусу:
- Помідори – 3 шт.
- Перець чилі – 1 шт.
- Петрушка – 10 гілочок
- Кінза – 10 гілочок
- Часник – 2 зубчики
- Орегано – 2 г
- Паприка – 2 г
- Червоний мелений перець – 1 г
- Олія – 80 мл
Рецепт приготування:
- Приготуйте начинку: очистіть і поріжте півкільцями цибулю, додайте до неї лимонний сік, сіль та цукор, залиште маринуватися на 30 хв. Потім злийте цибулю на сито і дайте стекти рідині.
- Обсмажте на олії фарш, додайте до нього сіль, мелений коріандр, порізаний кубиком болгарський перець та подрібнений перець чилі, смажте ще 8 хв. Дайте фаршу охолонути, потім додайте натертий сир і перемішайте.
- Для соусу – перебийте на пюре перець чилі та помідори, обсмажте на олії 2 хв. Додайте подрібнені часник, петрушку і кінзу, потім червоний мелений перець, орегано та паприку. Перемішайте і тушкуйте до загуснення.
- Сформуйте страву: на один бік тортильїв викладіть фарш, не доходячи до кінця 1 см. Зверху покладіть мариновану цибулю, полийте соусом. Накрийте начинку другою частиною тортильї, злегка притискаючи, і обсмажте такос на грилі по 3 хв.
Дивіться відео рецепт приготування сушіріто від Все буде смачно
Покроковий рецепт бурітос
Інгредієнти:
- Тортильї – 6 шт.
- Куряче філе – 300 г
- Болгарський перець –1 шт.
- Перець чилі – 1 шт.
- Часник – 2 зубчики
- Зелена цибуля – 4 стебла
- Консервована червона квасоля – 150 г
- Консервована кукурудза – 150 г
- Помідори у власному соці – 150 г
- Червоний мелений перець – 5 г
- Зіра – 3 г
- Сіль – 3 г
- Соняшникова олія – 20 мл
Для соусу:
- Авокадо – 1 шт.
- Перець чилі – 1 шт.
- Лайм – 1 шт.
- Кінза – 3 гілочки
- Часник – 1 зубчик
- Оливкова олія – 20 мл
- Сіль – 5 г
Для подачі:
- Сметана (20%) – 70 мл
- Поріжте кубиком куряче філе, обсмажте на олії з додаванням солі та чорного меленого перцю до золотавої скоринки. Додайте порізаний кубиком болгарський перець, подрібнені часник, стебла зеленої цибулі і перець чилі.
- Перемішайте і, не знімаючи з вогню, додайте зіру, томати у власному соці, консервовану червону квасолю та консервовану кукурудзу. Приправте червоним меленим перцем, перемішайте і смажте ще кілька хвилин.
- Приготуйте соус гуакамоле: очистіть авокадо, розчавіть його виделкою. Додайте подрібнений часник та перець чилі, вичавіть сік лайма, додайте подрібнену кінзу і перемішайте. Потім посоліть, влийте оливкову олію і ще раз перемішайте.
- На центр тортильїв викладіть начинку, потім соус гуакамоле, далі сметану. Загорніть спочатку нижню частину, прикриваючи начинку, потім праву та ліву. Обсмажте бурітос на грилі по 3 хв.
Дивіться онлайн найкращі рецепти вуличної їжі. Частина 2