Продукти, які необхідні для приготування
1. Розрізаємо помідори сорту чумак на 4 часточки. Піддягаємо ножем шкірку і, ведучи ніж паралельно столу, зрізаємо з томатів шкірку. видаляємо насіння
2. Заварюємо міцний чай. Додаємо в проціджений чай цукор
3. Додаємо за смаком кислоту – сироп повинен бути солодким з приємною кислинкою
4. Заливаємо гарячим сиропом підготовлені помідори і залишаємо до повного охолодження сиропу. Потім сироп зливаємо в сотейник, знову нагріваємо і заливаємо ним помідори. Повторюємо цю процедуру 3-4 рази. За цей час помідори наситяться солодкістю і стануть міцнішими
5. Відкидаємо помідори на сито, викладаємо на деко і сушимо в духовці при мінімальній температурі (50-60 градусів) з відкритими дверцятами, поки томати не придбають консистенцію родзинок
Готові цукати пересипаємо цукром. Солодкі в’ялені помідори готові!