Як приготувати буріто з квасолею
- Перебрану та промиту квасолю замочуємо у великій каструлі з холодною водою. Залишаємо на 4 години, потім додаємо лавровий лист, крупно нарізані цибулю, часник (7 зубчиків) і гострий перець (3 шт.). Залишаємо ще на 4-5 годин. Потім наливаємо оливкову олію і солимо за смаком.
- Ставимо на вогонь, накриваємо кришкою і варимо до готовності квасолі. За кілька хвилин до закінчення варіння, кладемо в каструлю коріандр, зіру та подрібнену кінзу.
- Бульйон зливаємо в окремий посуд, а квасолю збиваємо в блендері. За потреби можна додати бульйон, повинна вийти консистенція картопляного пюре. Готову масу обсмажуємо на свинячому жирі.
- Готуємо соус. Помідори заливаємо окропом, залишаємо на кілька хвилин і обережно знімаємо шкірку, нарізаємо шматочками та витягаємо насіннєву частину. Цибулю і часник (4 зубчики) очищуємо, миємо під холодною проточною водою, обсушуємо та дрібно нарізаємо. Перець (1 шт.) миємо, обсушуємо та нарізаємо невеликими шматочками. Кінзу миємо, обсушуємо та дрібно рубаємо. Підготовлені інгредієнти для соусу з’єднуємо, додаємо сік лимона, цукор і сіль. Все ретельно подрібнюємо в блендері.
- Листи лаваша розрізаємо навпіл, наносимо соус, зверху викладаємо квасолю і посипаємо тертим сиром. Розігріваємо в мікрохвильовці протягом декількох хвилин.
Читайте також ще один рецепт буріто.