В’ялені помідори (фоторецепт)

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
ЗакускиВегетаріанствоІталійська кухняПікнік
Посипте сухими травами, покладіть очищені зубчики часнику (4-5-6 на деко) і полийте злегка оливковою олією. Поставте в нагріту духовку. Якщо будете робити печені помідори, то виставляйте 100 градусів і тримайте близько 2-х годин. Для в'ялених ставте 120 градусів і тримайте в духовці близько 4-5 годин
Зберегти в кулінарну книгу
Складові
Помідор1 кг
Базилік15 г
Часник3 зубчик
Суміш італійських трав1 ч.л.
Цукор1.50 ч.л.
Сіль0.50 ч.л.
Олія за смаком
Додати в список покупок

Покроковий рецепт приготування в’ялених помідор

Продукти, необхідні для приготування страви

Краще використовувати помідори сортів сливка або чумак

1. Робимо з одного боку помідорів хрестоподібний розріз і заливаємо їх окропом. Залишаємо на одну хвилину.

За класичним рецептом в’ялених помідорів шкірку з томатів знімати не потрібно. Але без неї помідори виходять більш м’якими.

2. Знімаємо шкірку з помідорів

Шкірку з помідорів можна зняти й без окропу. Для цього помідор розрізають на чотири частини, вирізають середину, поміщають ніж під шкірку і, проводячи ножем паралельно до столу, зрізають її.

3. Розрізаємо помідори на чотири частини і вирізіємо насіння.

 Помідори невеликого розміру можна розрізати надвоє

4. Натираємо часник (1 зубчик) і змішуємо його з сумішшю італійських трав.

5. Додаємо сіль і цукор за смаком.

6. Вливаємо невелику кількість рослинної олії.

7. Занурюємо у маринад помідори і обережно перемішуємо.

ГОТУЄМО З НАМИ
Помідори черрі на зиму

8. Викладаємо шматочки помідорів на деко з дірочками і виносимо їх на сонце.

Помідори можна викласти й на звичайне деко, проте перед цим його треба накрити марлею – вона забере зайву вологість.

9. Накриваємо помідори марлею і залишаємо на добу.

10. Наступного дня помідори вже трохи підв’яли. Тепер їх можна перевернути на інший бік. Перегортаємо і залишаємо ще на добу.

11. Через добу помідори вже майже готові. Товсті шматочки, можливо, доведеться пов’ялити ще трошки, проте більшість вже можна знімати з дека.

У всіх рецептах процес в’яління томатів триває від 8 до 12 діб. Проте це забагато. На сонці, за температури  + 30 ° С, помідори в’яляться за 2, 5 доби.

12. Готові в’ялені томати.

Не перетримуйте томати на сонці, а то вони потемніють. І хоча це ніяк не впливе на смак помідорів, виглядатимуть вони менш аппетитно.

13. Починаємо складати в’ялені помідори у банку: нарізаємо базилік.

14. Розрізаємо зубчики часнику на дві частини.

15. Викладаємо у баночку шарами часник, зелень і в’ялені помідори.

16. Заливаємо помідори рослинною олією — вона має їх повністю покривати.

Для особливого “італійського” аромату можна додати кілька краплинок оливкової олії до рослинної.

17. Закриваємо банку кришечкою і ставимо на зберігання. В’ялені помідори можна зберігати за кімнатної температури протягом усієї зими.

В’ялені помідори готові до вживання!

Поділитися рецептом
Спробуй ще
12 страв на Різдво 2019
Суп з потрухами
Печеня із курки в горщиках (фоторецепт)
Дієтичні салати на Новий рік 2019
Хрусткі сирні крокети з плавленим сиром
Тарталетки з плавленим сиром
Холодні закуски на Новий рік 2019
Новорічний фуршет: кращі рецепти
Закуски на Новий рік: ТОП-5 оригінальних рецептів
Бутерброди на Новий рік 2019
Печериці по-венесуельськи
Закуски на Новий рік 2019 на шпажках
Новорічні закусочні торти: 4 рецепти
Гарячі закуски на Новий рік 2019
Тарталетки з червоною рибою та сиром

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
выпечка на старый новый год, что приготовить на старый новый год, рецепты выпечки на старый новый год, отрывной пирог с яблоками, кекс с изюмом на сметане, львовский сырник, печенье с изюмом
Випічка на Старий Новий рік
что приготовить на старый новый год, меню на старый новый год, блюда на старый новый год, щедрая кутья, узвар, вареники с сюрпризом, блинчики с курицей и перцем, свинина в медово-имбирном соусе
Стіл на Старий Новий рік