Кондитер Ліза Глинська розповіла, як приготувати дуже смачне домашнє морозиво – крем–брюле з житнім хлібом…
Інгредієнти:
Цукор – 200 г
Молоко – 150 мл
Вершки (18%) – 150 мл
Яйця – 4 шт.
Житній хліб – 2 шматочки (60-80 м)
Спосіб приготування:
1. Цукор в сотейнику тримайте на вогні, поки він не потемніє до карамельного кольору. Додайте молоко, часто помішуйте і тримайте суміш на середньому вогні, поки вона не загусне до консистенції рослинного масла.
2. Відокремте жовтки від білків і змішайте з вершками. Влийте у молочно-цукрову суміш і добре розмішайте. Помістіть в мороженицю або тримайте в холодильнику 6-8 годин, ретельно помішуючи щогодини.
3. Для начинки кубики хліба підсушіть на сковороді і засипте цукром. Перемішуйте, поки розтоплений цукор не покриє кубики повністю. Остудіть начинку і змішайте з масою для морозива, коли вона застигне в морозильнику до стану густої сметани.
4. Поверніть крем-брюле в морозильник і тримайте до повної готовності, перемішуючи щогодини.