Печінковий торт від Алли Ковальчук та Ольги Метельської (Все буде смачно)

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Знайомий і улюблений печінковий торт! Разом з експертом тележурналу Все буде добре Ольгою Метельською Алла Ковальчук приготувала торт з телячої печінки, кекс з курячою печінкою, а також навчила готувати домашній майонез!

ГОТУЄМО З НАМИ
Сирна запіканка, суфле і львівський сирник від Алли Ковальчук та Альоші (Все буде смачно)

Торт з телячої печінки

ІНГРЕДІЄНТИ

  • Теляча печінка – 600 г
  • Яйця – 4 шт.
  • Молоко (2,5%) – 500 мл
  • Борошно (обсмажене) – 200-250 г
  • Цибуля – 4 шт.
  • Морква – 4 шт.
  • Соняшникова олія – ​​80 мл
  • Рослинно-вершкова суміш – 20 г
  • Домашній майонез – 500 мл
  • Адигейська сіль – 30 г

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

  1. Телячу печінку відправляємо в гарячу воду на 3-5 хвилин. Після знімаємо з неї тонку верхню плівку
  2. Розрізаємо печінку на кілька шматків й очищаємо від жил. Двічі пропускаємо печінку через м’ясорубку. Після першого разу додаємо до фаршу трохи соняшникової олії, щоб він вийшов максимально однорідним
  3. Змішуємо яйця, молоко і розтоплену рослинно-вершкову суміш. Поступово додаємо фарш і обсмажену на сухій пательні муку. Доводимо печінкове тісто до стану сметани. Приправляємо адигейською сіллю
  4. Наливаємо печінкове тісто черпаком на розігріту сковороду з маслом. Обсмажуємо на середньому вогні до появи скоринки – приблизно 3-5 хвилин. Після цього перевертаємо і смажимо печінковий корж ще близько 2-3 хвилин до повної готовності. Так само випікаємо ще 9 коржів
  5. Готуємо начинку для торта: цибулю нарізаємо кубиком і обсмажуємо до м’якості. Моркву натираємо на крупній тертці й додаємо до цибулі разом з двома ложками кип’яченої води. Тушкуємо овочі разом ще 8-10 хвилин. Цибулю і моркву перекладаємо в друшляк, щоб вони охололи, а також, щоб зайве масло могло стікти

Формуємо торт

  1. На кожному коржу рівномірно розподіляємо спочатку майонез (залишаємо 1 см від краю), а потім – морквяно-цибульну начинку
  2. Верхній корж повністю змащуємо майонезом
  3. Прикрашаємо натертим звареним круто жовтком і гілочками зелені
  4. Печінковий торт ставимо в холодильник на годину

Кекс з курячою печінкою

ІНГРЕДІЄНТИ

  • Куряча печінка – 200 г
  • Цибуля – 2 шт.
  • Твердий сир – 100 г
  • Петрушка – 50 г
  • Морква – 1 шт.
  • Рослинно-вершкова суміш – 20 г
  • Соняшникова олія – ​​100 мл
  • Молоко (2,5%) – 125 мл
  • Яйця – 3 шт.
  • Борошно – 180 г
  • Розпушувач – 10 г
  • Цукор – 10 г
  • Сіль – 5 г
  • Перець – 2 г

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

  1. Нарізаємо цибулю та моркву дрібним кубиком і обсмажуємо на рослинно-вершковій суміші до золотистого кольору. Додаємо курячу печінку, нарізану невеликими шматочками, й обсмажуємо все разом ще 5 хвилин, постійно помішуючи
  2. Солимо і перчимо за смаком. Додаємо цукор, перемішуємо
  3. Натираємо сир на крупній тертці. Подрібнюємо петрушку
  4. Змішуємо яйця, молоко і соняшникову олія. Додаємо тертий сир і борошно з розпушувачем. Вмішуємо в тісто остиглі овочі з курячою печінкою
  5. Заливаємо тісто у форму, застелену пергаментом, і ставимо в попередньо розігріту до 180 ° C духовку на 45-50 хв

ГОТУЄМО З НАМИ
Торт П’яна вишня від Алли Ковальчук (Все буде смачно)

Домашній майонез

ІНГРЕДІЄНТИ

  • Яйця – 2 шт.
  • Сіль – 10 г
  • Цукор – 25 г
  • Кип’ячена вода – 50 мл
  • Гірчиця – 5 мл
  • Лимонний сік – 15 мл
  • Соняшникова олія – 300 мл

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

  1. Змішуємо яйця, сіль, цукор, холодну кип’ячену воду, столову гірчицю і лимонний сік
  2. Збиваємо міксером або погружним блендером. Соняшникову олія додаємо в масу тонкою цівкою, продовжуючи збивати до однорідного стану

Адигейська сіль

ІНГРЕДІЄНТИ

  • Часник – 2 зубчики
  • Червоний мелений перець – 2-3 г
  • Чорний мелений перець – 2-3 г
  • Коріандр – 2 г
  • Хмелі-сунелі – 1 г
  • Сіль – 10 г

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

Змішуємо всі спеції. Розрізаємо два зубчики часнику і розтираємо все разом в ступці або товкачем

Як приготувати печінковий торт: відеорецепт. Частина 1

Як приготувати печінковий торт: відеорецепт. Частина 2

Як приготувати печінковий торт: відеорецепт. Частина 3

Як приготувати печінковий торт: відеорецепт. Частина 4

ГОТУЄМО З НАМИ
Вафельні трубочки від Алли Ковальчук (Все буде смачно)

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Консервовані огірки (Все буде смачно)
Сирна запіканка, суфле і львівський сирник від Алли Ковальчук та Альоші (Все буде смачно)
Полуничний шейк від Лізи Глинської
Парфе з полуницею та медом від Лізи Глинської
Яблучний пиріг від Лізи Глинської
Желейний торт від Лізи Глинської
Чебуреки від Сергія Калініна та Бориса Барського
Азербайджанська долма від Хаяла Алекперова
Варення із соснових шишок
Рецепти торта Наполеон від Тетяни Литвинової (Все буде смачно!)
Шашлик з баранини від Мікаеля Арояна та Діми Коляденка (Все буде смачно)
Буженина у винному маринаді від Влади Литовченко
Жульєн від Тетяни Литвинової та Дмитра Монатика (Все буде смачно – відеорецепт)
Домашній лимонад від Лізи Глинської
Домашня ковбаса від Ігоря Місевича й Андрія Дикого (Все буде смачно)

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
ягодные соусы к мясу, ягодные соусы рецепт, рецепты ягодных соусов к мясу, какао соус подать к мясу, ягодный соус к мясу
Ягідні соуси до м’яса: ТОП-5 рецептів
красная смородина на зиму
Желе з червоної смородини: рецепт на зиму