Торт з телячої печінки
ІНГРЕДІЄНТИ
- Теляча печінка – 600 г
- Яйця – 4 шт.
- Молоко (2,5%) – 500 мл
- Борошно (обсмажене) – 200-250 г
- Цибуля – 4 шт.
- Морква – 4 шт.
- Соняшникова олія – 80 мл
- Рослинно-вершкова суміш – 20 г
- Домашній майонез – 500 мл
- Адигейська сіль – 30 г
СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ
- Телячу печінку відправляємо в гарячу воду на 3-5 хвилин. Після знімаємо з неї тонку верхню плівку
- Розрізаємо печінку на кілька шматків й очищаємо від жил. Двічі пропускаємо печінку через м’ясорубку. Після першого разу додаємо до фаршу трохи соняшникової олії, щоб він вийшов максимально однорідним
- Змішуємо яйця, молоко і розтоплену рослинно-вершкову суміш. Поступово додаємо фарш і обсмажену на сухій пательні муку. Доводимо печінкове тісто до стану сметани. Приправляємо адигейською сіллю
- Наливаємо печінкове тісто черпаком на розігріту сковороду з маслом. Обсмажуємо на середньому вогні до появи скоринки – приблизно 3-5 хвилин. Після цього перевертаємо і смажимо печінковий корж ще близько 2-3 хвилин до повної готовності. Так само випікаємо ще 9 коржів
- Готуємо начинку для торта: цибулю нарізаємо кубиком і обсмажуємо до м’якості. Моркву натираємо на крупній тертці й додаємо до цибулі разом з двома ложками кип’яченої води. Тушкуємо овочі разом ще 8-10 хвилин. Цибулю і моркву перекладаємо в друшляк, щоб вони охололи, а також, щоб зайве масло могло стікти
Формуємо торт
- На кожному коржу рівномірно розподіляємо спочатку майонез (залишаємо 1 см від краю), а потім – морквяно-цибульну начинку
- Верхній корж повністю змащуємо майонезом
- Прикрашаємо натертим звареним круто жовтком і гілочками зелені
- Печінковий торт ставимо в холодильник на годину
Кекс з курячою печінкою
ІНГРЕДІЄНТИ
- Куряча печінка – 200 г
- Цибуля – 2 шт.
- Твердий сир – 100 г
- Петрушка – 50 г
- Морква – 1 шт.
- Рослинно-вершкова суміш – 20 г
- Соняшникова олія – 100 мл
- Молоко (2,5%) – 125 мл
- Яйця – 3 шт.
- Борошно – 180 г
- Розпушувач – 10 г
- Цукор – 10 г
- Сіль – 5 г
- Перець – 2 г
СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ
- Нарізаємо цибулю та моркву дрібним кубиком і обсмажуємо на рослинно-вершковій суміші до золотистого кольору. Додаємо курячу печінку, нарізану невеликими шматочками, й обсмажуємо все разом ще 5 хвилин, постійно помішуючи
- Солимо і перчимо за смаком. Додаємо цукор, перемішуємо
- Натираємо сир на крупній тертці. Подрібнюємо петрушку
- Змішуємо яйця, молоко і соняшникову олія. Додаємо тертий сир і борошно з розпушувачем. Вмішуємо в тісто остиглі овочі з курячою печінкою
- Заливаємо тісто у форму, застелену пергаментом, і ставимо в попередньо розігріту до 180 ° C духовку на 45-50 хв
ГОТУЄМО З НАМИ
Торт П’яна вишня від Алли Ковальчук (Все буде смачно)
Домашній майонез
ІНГРЕДІЄНТИ
- Яйця – 2 шт.
- Сіль – 10 г
- Цукор – 25 г
- Кип’ячена вода – 50 мл
- Гірчиця – 5 мл
- Лимонний сік – 15 мл
- Соняшникова олія – 300 мл
СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ
- Змішуємо яйця, сіль, цукор, холодну кип’ячену воду, столову гірчицю і лимонний сік
- Збиваємо міксером або погружним блендером. Соняшникову олія додаємо в масу тонкою цівкою, продовжуючи збивати до однорідного стану
Адигейська сіль
ІНГРЕДІЄНТИ
- Часник – 2 зубчики
- Червоний мелений перець – 2-3 г
- Чорний мелений перець – 2-3 г
- Коріандр – 2 г
- Хмелі-сунелі – 1 г
- Сіль – 10 г
СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ
Змішуємо всі спеції. Розрізаємо два зубчики часнику і розтираємо все разом в ступці або товкачем
Як приготувати печінковий торт: відеорецепт. Частина 1
Як приготувати печінковий торт: відеорецепт. Частина 2
Як приготувати печінковий торт: відеорецепт. Частина 3
Як приготувати печінковий торт: відеорецепт. Частина 4
ГОТУЄМО З НАМИ
Вафельні трубочки від Алли Ковальчук (Все буде смачно)