5 рецептів кексів, що вийдуть у вас з першого разу

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
ДесертиСніданки
Найкращий ранок завжди починається з чашки ароматного улюбленого напою і чогось дуже смачного. Ще краще, якщо ці ласощі зробили ви самі. Пропонуємо 5 рецептів кексів, які легко вийдуть у вас з першого разу!
Зберегти в кулінарну книгу

Кекси «Тірамісу»

кексы тирамису

Вам знадобляться:

Для тіста:

  • борошно – 1 ½ склянки
  • масло вершкове – 100 г
  • цукор – 160 г
  • яйце – 2 шт.
  • сіль – щіпка
  • розпушувач – 1 ½ ч. л.
  • молоко – 200 мл
  • ванілін – 2 г

Для крему:

  • маскарпоне – 250 г
  • вершки 33-35% – 150 г
  • цукрова пудра – 5 ст. л.
  • ванілін – 2 г
  • какао – 2 ст. л.

Для просочення:

  • кава свіжозварена
  • ром – 2 ст. л

ГОТУЄМО З НАМИ
Три ароматних кекса від Яни Соломко

Приготування кексів Тірамісу

  1. Вершкове масло збиваємо з цукром, сіллю та ваніліном. По одному додаємо яйця, продовжуючи збивати, потім – частину молока, частину борошна з розпушувачем, потім знову молоко і знову частину борошна. Збиваємо.
  2. Викладаємо тісто в паперові формочки на 2/3 висоти. Розігріваємо духовку до 180 ºC, ставимо туди формочки і випікаємо приблизно 25 хвилин. Готовність перевіряємо шпажкою – якщо вона виходить з кексу сухою, значить він готовий.
  3. Поки печуться кекси, варимо каву і даємо їй охолонути.
  4. Не виймаючи готові кекси з форми і робимо проколи по 10-12 штук в кожному. Просочуємо кекси кавою за допомогою чайної ложки або пензлика.

Готуємо крем

Збиваємо маскарпоне і окремо збиваємо вершки з цукровою пудрою і ваніліном. Акуратно змішуємо маскарпоне з вершками та викладаємо крем на кекс. Зверху можна посипати порошком какао.

Кокосові кекси з шоколадною начинкою

кокосовые кексы

Вам знадобляться:

  • кокосова стружка – 100 г
  • масло вершкове – 150 г
  • молоко – 200 мл
  • борошно пшеничне – 350 г
  • розпушувач – 2 ч. л.
  • цукор – 100 г
  • шоколад темний – 150 г
  • яйця – 2 шт.
  • мигдальні пластівці для прикраси

Рецепт приготування кокосових кексів

  1. В цукор вбиваємо яйця і збиваємо. Додаємо туди дуже м’яке масло і молоко, перемішуємо.
  2. Всипаємо кокосову стружку і знову перемішуємо. Вводимо просіяне борошно, змішане з розпушувачем.
  3. Форми для маффінів вистилаємо спеціальними паперовими капсулами і викладаємо в кожну по одній столовій ложці тіста. Зверху кладемо шматочок шоколаду і накриваємо ще однією ложкою тіста.
  4. Ставимо маффіни в попередньо розігріту до 200 ºC духовку випікатися 20 хвилин.

 

Кокосові мафіни з шоколадом можна прикрасити мигдальними пластівцями.

Кекси з нутелою та горіхами

ореховые кексы

Вам знадобляться:

  • вершкове масло – 50 г
  • горіхи (будь-які на ваш смак) – 100 г
  • борошно – 300 г
  • розпушувач – 1 ч. л.
  • какао – 50 г
  • цукор – 100 г
  • нутелла – 200 г
  • яйце – 1 шт.
  • сметана – 150 г
  • ванілін
  • півсклянки молока

Приготування кексів з нутелою

  1. У мисці змішуємо цукор, какао, сіль, подрібнені горіхи і борошно.
  2. В окремій мисці перемішуємо топлене холодне масло, нутеллу, яйце, сметану, ваніль і молоко.
  3. Вливаємо в сухі інгредієнти рідку суміш, постійно збиваючи вінчиком.
  4. Отримане тісто розливаємо по формах на 3/4 висоти і ставимо в розігріту до 180ºC духовку.
  5. Випікаємо кекси при температурі 180ºC близько 20-25 хвилин.

 

За 10 хвилин до готовності прикрашаємо кекси з нутелою горіхами.

Кекси з чорницею і сирним кремом

кексы творожные

Вам знадобляться:

Для тіста:

  • 300 г борошна
  • 2 ч. л. розпушувача
  • 1/4 ч. л. солі
  • 150 г вершкового масла кімнатної температури
  • 200 г цукру
  • 3 великих яйця кімнатної температури
  • 2 ч. л. екстракту ванілі
  • 50 мл олії
  • 2 ст. свіжої чорниці і 1 ст. чорниці для прикраси

Для крему:

  • 2 пачки вершкового сиру Філадельфія
  • 300 г масла
  • 250 г цукрової пудри
  • 2 ч. л. ванільного екстракту.

​Приготування чорничних кексів

  1. Чорницю миєму і просушуємо паперовими рушниками. Додаємо до чорниці ложку борошна і перемішуємо.
  2. Борошно, крохмаль, розпушувач і сіль з’єднуємо. В окремій мисці з’єднуємо вершкове масло і цукор, збиваємо їх міксером на високій швидкості до білої і пухнастої консистенції.
  3. По одному додаємо яйця, не припиняючи збивати кілька хвилин після кожного додавання. Вливаємо ванільний екстракт і теж збиваємо.
  4. Знижуємо швидкість міксера до мінімуму, додаємо суху суміш з борошном в 3 заходи, чергуючи з 2 заходами олії. Збиваємо кожен раз до повного з’єднання компонентів.
  5. Чорницю в борошні додаємо в тісто і акуратно перемішуємо лопаткою.
  6. У форму для мафінів викладаємо спеціальні паперові капсули, а туди – тісто на 2/3 висоти.
  7. У розігріту до 175 ° C духовку ставимо формочки і випікаємо 20-25 хвилин до злегка золотистої скоринки.
  8. Кекси виймаємо з духовки і кладемо на решітку на 5 хвилин, щоб охололи. Потім повністю виймаємо з залізної форми і залишаємо охолонути близько години на решітці.

Готуємо сирний крем

Масло і вершковий сир повинні бути обов’язково кімнатної температури: збиваємо масло з цукровою пудрою до білого. Додаємо ванільний екстракт і гарненько перемішуємо. Окремо міксером збиваємо вершковий сир близько 5 хвилин і змішуємо зі збитим маслом частинами за допомогою дерев’яної лопатки. Змішуємо до однорідної консистенції, поки все масло не буде в кремі.

Кекси прикрашаємо маслом, чорницею і подаємо.

Сирні кекси з вишнею

кексы с вишней

Вам знадобляться:

  • борошно пшеничне – 200 г
  • розпушувач для тіста – 5 г
  • сіль – ½ ч. л.
  • цукор-пісок – 80 г
  • сир – 150 г
  • молоко – 150 мл
  • яйце – 2 шт.
  • олія – 60 мл
  • вишня – 150 г

Приготування сирних кексів з вишнею:

  1. У мисці змішуємо просіяне борошно, розпушувач, сіль і цукор.
  2. Сир розминаємо і додаємо до нього молоко, яйця і масло. Перемішуємо.
  3. Змішуємо рідку і суху частину.
  4. Додаємо в готове тісто вишню і розкладаємо його по формах. Силіконові форми можна не змащувати.

 

Випікаємо маффіни в розігрітій до 200 ° С духовці близько 30 хвилин.

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Пиріг на 8 березня
Випічка до Дня святого Валентина
Торт на День святого Валентина
Тістечка до Дня святого Валентина
Піца на День святого Валентина
Солодкі ліниві вареники з сиром
Імбирна випічка: 3 рецепти приготування
Ліниві вареники з сиром
Солодкі вареники з сиром
Випічка на Старий Новий рік
Вареники з сирною начинкою
Різдвяні калачі: 3 рецепти
Випічка на Різдво 2019: 3 ідеї
Яблука з медом і горіхами
Шарлотка із чорної смородини

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
выпечка на старый новый год, что приготовить на старый новый год, рецепты выпечки на старый новый год, отрывной пирог с яблоками, кекс с изюмом на сметане, львовский сырник, печенье с изюмом
Випічка на Старий Новий рік
что приготовить на старый новый год, меню на старый новый год, блюда на старый новый год, щедрая кутья, узвар, вареники с сюрпризом, блинчики с курицей и перцем, свинина в медово-имбирном соусе
Стіл на Старий Новий рік