Французький багет (фоторецепт)


1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
приготовлено 1 разів



Читайте, як приготувати ідеальний французький багет вдома в нашому покроковому рецепті

Знайти рецепт із моїх інгредієнтів

Інгредієнти
Додати в список покупок
Вода350мл
Пшеничне борошно500г
Борошно на подпил50г
Сухі дріжджі6г
Цукор0.50ч.л.
Сіль0.50ч.л.

Як приготувати французький багет

Продукти для приготування французького багета

1. Дріжджі розводимо в теплій воді, додаємо цукор і залишаємо в теплому місці на 15-20 хвилин, щоб вони прокинулися

Занадто гаряча вода може вбити дріжджі, тому температура води не повинна бути вище, ніж 32 ° С.

2. Коли на поверхні опари з’явилися пухирці, значить дріжджі прокинулися і з ними можна працювати далі

3. Порціями всипаємо в опару просіяне борошно

4. Поки тісто досить рідке, додаємо сіль

Сіль пригнічує життєдіяльність дріжджів, тому її ніколи не додають в опару, а вводять при замішуванні тіста

5. Коли тісто буде мати достатню щільність, перекладаємо його на робочу поверхню і продовжуємо заміс. Консистенція тіста – дуже м’яка й еластична

Кількість борошна відміряйте, орієнтуючись на консистенцію тіста. Для багета вона повинна бути дуже м’якою: на початку замісу тісто ледь липне до рук, але при подальшому замісі перестає

6. Для вимішування тіста для хліба важливо правильно робити заміс. Для цього тісто розтягується і складається, розтягується і складається. Розтягувати тісто потрібно, спираючись на подушечку біля основи великого пальця на внутрішній стороні долоні

7. Правильно замішане тісто дуже пружне: при натиску воно відразу відновлює форму. Щоб це перевірити, скачайте тісто в кулю і натисніть на нього пальцем: якщо вмятинка швидко вирівнюється, тісто готове. Готове тісто залишаємо в теплому місці на 30 хвилин, щоб воно підійшло

8. Коли тісто збільшилося в об’ємі, ділимо його на 4 рівні частини і починаємо формувати багети

9. Сформувати багети можна двома способами. Перший спосіб: тісто розгортаємо в тонкий пласт і звертаємо в рулет

10. Другий спосіб: формуємо з тіста «ковбаску» потрібної довжини

11. Сформовані багети повинні постояти в теплому місці і збільшитися в обсязі. Для цього вистилаємо рушником деко і посипаємо його рясно борошном

12. Викладаємо багети на рушник, роблячи між ними бортики з тканини. Багет, сформований рулетом, викладаємо швом вниз. Залишаємо багети в теплому місці на 15 хвилин

13. Коли багети підійдуть, прибираємо рушник, скочуючи їх прямо на деко

Залишайте між багетами відстань, так як під час випічки вони збільшаться в обсязі

14. Прибираємо з багетів зайве борошно

15. Робимо на поверхні надрізи

16. Відправляємо багети в розігріту до 250 ° С духовку. Вниз ставимо деко з гарячою водою. Випікаємо багети 12-15 хвилин (в залежності від розміру), потім температуру знижуємо до 220 ° С і випікаємо багети ще 5 хвилин

Деко з водою потрібне для створення ефекту пару в духовці. Завдяки пару створюється та сама хрустка скоринка, якою славиться багет

17. Готовність багетів перевіряємо дерев’яною паличкою: якщо вона виходить з хліба сухою, він готовий

Французький багет готовий!

Читайте також: Домашній житній хліб (фоторецепт)



Мені вдалося!
Зберегти в кулінарну книгу


Рекомендуємо
Ніжні курячі сердечки в сметані
Макарони по-флотськи
Холодник на мінеральній воді (фоторецепт)
Весняний салат з черемші і редиски
Холодний суп з авокадо й редискою
Ягідний англійський трайфл
Домашня панакота: 3 рецепта
Дієтичні сирні кульки (фоторецепт)
Кускус з овочами
Деруни без борошна нашвидкоруч
Простий рецепт шарлотки з яблуками і бананами
Лобіо
Буріто з куркою
Кава з кардамоном


Новини партнерів

ВГОРУ

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити