Французький багет (фоторецепт)

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Французька кухня
Читайте, як приготувати ідеальний французький багет вдома в нашому покроковому рецепті
Зберегти в кулінарну книгу
Складові
Вода350 мл
Пшеничне борошно500 г
Борошно на подпил50 г
Сухі дріжджі6 г
Цукор0.50 ч.л.
Сіль0.50 ч.л.
Додати в список покупок

Як приготувати французький багет

Продукти для приготування французького багета

1. Дріжджі розводимо в теплій воді, додаємо цукор і залишаємо в теплому місці на 15-20 хвилин, щоб вони прокинулися

Занадто гаряча вода може вбити дріжджі, тому температура води не повинна бути вище, ніж 32 ° С.

2. Коли на поверхні опари з’явилися пухирці, значить дріжджі прокинулися і з ними можна працювати далі

3. Порціями всипаємо в опару просіяне борошно

4. Поки тісто досить рідке, додаємо сіль

Сіль пригнічує життєдіяльність дріжджів, тому її ніколи не додають в опару, а вводять при замішуванні тіста

5. Коли тісто буде мати достатню щільність, перекладаємо його на робочу поверхню і продовжуємо заміс. Консистенція тіста – дуже м’яка й еластична

Кількість борошна відміряйте, орієнтуючись на консистенцію тіста. Для багета вона повинна бути дуже м’якою: на початку замісу тісто ледь липне до рук, але при подальшому замісі перестає

6. Для вимішування тіста для хліба важливо правильно робити заміс. Для цього тісто розтягується і складається, розтягується і складається. Розтягувати тісто потрібно, спираючись на подушечку біля основи великого пальця на внутрішній стороні долоні

7. Правильно замішане тісто дуже пружне: при натиску воно відразу відновлює форму. Щоб це перевірити, скачайте тісто в кулю і натисніть на нього пальцем: якщо вмятинка швидко вирівнюється, тісто готове. Готове тісто залишаємо в теплому місці на 30 хвилин, щоб воно підійшло

8. Коли тісто збільшилося в об’ємі, ділимо його на 4 рівні частини і починаємо формувати багети

9. Сформувати багети можна двома способами. Перший спосіб: тісто розгортаємо в тонкий пласт і звертаємо в рулет

10. Другий спосіб: формуємо з тіста «ковбаску» потрібної довжини

11. Сформовані багети повинні постояти в теплому місці і збільшитися в обсязі. Для цього вистилаємо рушником деко і посипаємо його рясно борошном

12. Викладаємо багети на рушник, роблячи між ними бортики з тканини. Багет, сформований рулетом, викладаємо швом вниз. Залишаємо багети в теплому місці на 15 хвилин

13. Коли багети підійдуть, прибираємо рушник, скочуючи їх прямо на деко

Залишайте між багетами відстань, так як під час випічки вони збільшаться в обсязі

14. Прибираємо з багетів зайве борошно

15. Робимо на поверхні надрізи

16. Відправляємо багети в розігріту до 250 ° С духовку. Вниз ставимо деко з гарячою водою. Випікаємо багети 12-15 хвилин (в залежності від розміру), потім температуру знижуємо до 220 ° С і випікаємо багети ще 5 хвилин

Деко з водою потрібне для створення ефекту пару в духовці. Завдяки пару створюється та сама хрустка скоринка, якою славиться багет

17. Готовність багетів перевіряємо дерев’яною паличкою: якщо вона виходить з хліба сухою, він готовий

Французький багет готовий!

Читайте також: Домашній житній хліб (фоторецепт)

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Млинці по-ірландськи
Рецепти десертів на католицьке Різдво
Торт Мікадо — рецепт
Празький торт без згущеного молока
Рогалики на пиві
Домашні пиріжки із солодкою начинкою: прості рецепти
Рецепт Тірамісу
Калачі: 3 рецепти
Цвєтаєвський пиріг з яблуками: рецепт
Прокинься і їж: 5 десертів з кавою, що бадьорять
5 корисних десертів без грама цукру
Домашні рогалики: 5 простих рецептів
Зефір зі сметани
Вафельні трубочки зі згущеним молоком
Рецепт булочок Сіннабон з шоколадом

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
рецепт глинтвейна от простуды, рецепт приготовления глинтвейна от простуды, как приготовить глинтвейн от простуды, состав глинтвейна от простуды, как приготовить глинтвейн от простуды
Глінтвейн від застуди — рецепт
рецепт гаспачо с авокадо, рецепт приготовления гаспачо с авокадо, как приготовить гаспачо с авокадо, состав гаспачо с авокадо, как приготовить гаспачо с авокадо
Гаспачо з авокадо