Яблучний пиріг

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Десерты
Приготування пирога, а тим паче яблучного - завжди свято для сім'ї. Оскільки осінь - яблучна пора, рекомендуємо вам влаштувати маленьке торжество на честь нового врожаю і приготувати ароматний яблучний пиріг
Зберегти в кулінарну книгу
Складові
Яйце1 шт
Сіль0.5 ч.л
Борошно0.8 склянки
Яблука600 г
Цукор200 г
Вершки1 ст.л
Вершкове масло100 г
Додати в список покупок

Приготування тіста для яблучного пирога

На основі яйця, вершків, 0.5 ст.л. масла, солі і борошна замішуємо круте тісто, а згодом поділяємо його на чотири частини і кожен “колобок” розкачуємо тонким шаром (чим тонкішим, тим краще).

Приготування яблучної начинки

Готуємо для пирога начинку. Для цього яблука миємо, виймаємо серцевину (від шкірки не очищати!) Нарізаємо тонкими пелюстками. Потім фрукти засипаємо цукром і перемішуємо. Перед тим, як поставити пиріг у духову піч, її потрібно дуже добре розігріти.

“Упаковка” пирога

Пательню змащуємо вершковим маслом, викладаємо на неї один шар тіста, а на ньому рівномірно розподіляємо яблучну начинку. Потім на шар яблук викладаємо ще один шар тіста (попередньо змащуємо його з обох боків вершковим маслом), на якому розміщуємо яблука. Знову накриваємо тістом. Наступний шар пирога формуємо так само. Останній шар змащуємо маслом (на нього ми яблучну начинку не викладаємо).

Випікання яблучного пирога

Ставимо пиріг в добре розігріту духовку. Під час приготування яблука будуть пускати сік – ним потрібно періодично поливати пиріг. Готувати пиріг слід доти, доки сік не карамелізується. В середньому на випікання пирога йде близько 20 хвилин, але це залежить від температури плити – іноді процес займає 40-45 хвилин.

Сервіровка і подача пирога до столу

Їдять яблучний пиріг як теплим, так і холодним – це залежить від особистих кулінарних уподобань. Перед подачею до столу яблучну страву можна посипати цукровою пудрою і прикрасити шматочками фруктів або ягід. Часто до шматочка яблучного пирога подають кульку морозива.

Кулінарні секрети приготування пирога

1. Щоб вершкове масло можна було легко намастити на коржі, його потрібно злегка розтопити.
2. У начинку пирога можна додати трохи кориці або ваніліну. Іноді в неї ще додають курагу або родзинки.
3. Не забувайте, що чим краще ви розігрієте духовку, тим швидше пиріг приготується.

Дивіться також як приготувати шарлотку.

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Бюджетна паска на смальці
Дарницька паска на згущеному молоці
Грузинська паска
Паска, що довго не черствіє
Апельсинова паска від Михальченко Марії
Паска з нутеллою від Лізи Глинської
Бабусина паска від Лізи Глинської
Закарпатська паска від Лілії Цвіт
Сирна паска на заварному кремі від Марії Михальченко
Італійська паска панеттоне від Євгена Клопотенка
Сирна паска від Ярославського Володимира
Шоколадна паска з цукатами від Євгена Клопотенка
Домашня паска: класичний рецепт від Євгена Клопотенка
Веганська паска без глютену
Паска з цукатами


Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ
ІСПАНСЬКІ БУЛОЧКИ “ENSAIMADAS”
рецепт шарлотки с яблоками в мультиварке, рецепт приготовления шарлотки с яблоками в мультиварке, как приготовить шарлотку с яблоками в мультиварке, состав шарлотки с яблоками в мультиварке, как приготовить шарлотку с яблоками в мультиварке
Шарлотка з яблуками в мультиварці